Reklama

Reklama

Živý terč

Trailer

Obsahy(1)

Psychopatický zabiják Emil Fouchon se svou bandou za tučnou odměnu organizují pro zvrhlé zbohatlíky lov na člověka. Protože pečlivě vybírané oběti jsou většinou bezdomovci, kteří nemají žádné příbuzné, běží "obchod" poměrně hladce. Komplikace začnou v okamžiku, kdy se objeví právnička Natasha Binderová, která hledá otce, jenž byl jednou z posledních obětí lovu. Fouchonovi zabijáci by si jistě s takovou komplikací snadno poradili, kdyby se neobjevil námořník Chance Boudreaux. Je mistrem bojových umění a bývalým příslušníkem elitní jednotky. Je však bez peněz a nutně potřebuje práci. Nechá se Natashou najmout, aby pátral po jejím zmizelém otci. Brzy se dostane gangu zabijáků na stopu. Netrvá dlouho a dojde k první divoké přestřelce. Její obětí se stane několik vrahů a policistka Carmine Mitchellová, která Natashe a Chancemu pomáhala při pátrání. Chance s Natashou uprchne do blízkých lesů ke svému strýci Douveemu. V patách jim jsou Fouchon a jeho muži, motivováni velkou finanční odměnou za zabití Chance. Kruh kolem pronásledovaného se pomalu uzavírá. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejspíš je toto nejlepší Van Damma film, to si každý musí rozebrat po svém, ale určitě je to film, ve kterém se Van Damme objeví s nejdelšími vlasy vůbec a že mu v akčních scénách řádně plandaly ze strany na stranu, jakoby chvíli připomínal asijské bojovníky, ale nejen vzhledem ale i patřičným umem, který on předvedl sice párkrát zato zase hutně a velice pěkně.. Ohromné ovace za úspěch může samozřejmě John Woo, režisér, který se tímto filmem dostal do podvědomí amerických diváků a dokázal, že s Van Dammem se dají točit i ty lepší a akčnější scény při kterých on vypadá skvěle. Nečekejte nic inteligentního, příběh je vcelku slabý, ale akční scény jsou na opravdu vysoké úrovni, nezmizel ani neduch z jiných Woovských filmů "proč nabíjet když se kolem tebe střílí, na to budeš mít čas až bude klid" a tak do toho mydlí hlava nehlava až do skonání. Dále z Van Dammeho protivníků, které hrál Lance Henriksen a objevený Arnold Vosloo, šel opravdu strach a to je právě další plus na tomto filmu. Sice je to velká blbost, Van Damme bije například i do hadů a kouše chřestýšům chřestidlo, ale i tak je to zábava, při které se rozhodně nudit nebudete. --- Nejsou tu aligátoři nebo jiná zvířata? - Jestli tě to uklidní tak...jsou ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Pekná zbierka "vychytávok" akčných filmov z 90. rokov. Napríklad každá trošku výraznejšia postava má svoj originálny model zbrane (jednoranná pištoľ, kuša,...). Herecké výkony sú založené čisto len na tom, či má vhodný vizuál. Napríklad Yancy Butler hraje len očami. Som prekvapená, vystrašená, naštvaná, tak čo najviac otvorím oči, vyvalím buľvy a odohrané. No a tá westernová štylizácia, ktorá vrcholila starým, tlustým "indiánom" v podaní Wilforda Brimleyho? Vtipné. Teda pardon, ešte väčší úsmev vyvolávala jágrovská deka, ktorá poletovala Jeanovi pri každej roznožke. Pochváliť môžem hlavne odvahu Lance "Bishopa" Henriksena, ktorý predviedol živú fakľu bez kaskadérskeho záskoku. Pre mňa je John Woo jednofilmový muž (Tváří v tvář). To však stačí, keďže sa radí medzi top akčné filmy. ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Kdysi byl člověk na lovu životně závislý, ale v poslední době se z něj stala už jen zábava pro několik šílenců. Jenže když už máte doma trofej ze slona, tygra a medvěda, tak vám zbývá skalp jediného predátora... John Woo se svého prvního Hollywoodského filmu zhostil i přes silné zásahy producentů ve velkém stylu. Jedná se hlavně o perfektní choreografii, které snad podléhaly i Van Dammovy kadeře a kapky krve vylétající z padouchů. Navíc se Woo mazlí s každým záběrem a dokáže tak z vizuálně zajímavého New Orleansu vytřískat úplne maximum (hřbitov, sklad cirkusových kulis). Každý druhý záběr je Woova klasická zpomalovačka, ve které Van Damme efektně pohazuje vlasy jako největší drsňák pod sluncem. K tomu je tady fajn hudba a super záporáci Vosloo a Henriksen a jako třesničku na dort dostane pěstí i jeden had:-) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jeden z mých oblíbených filmů s Van Dammem. Je to sice béčko jako svině, ale dobrý béčko a hlavně si nehraje na nic víc, prostě Van Damme tam ukáže pár chvatů a kopů, rozstřílí pár šmejdů. Do toho celkem slušnej příběh a hlavně výborná dvojice záporáků Lance Henriksen a Arnold Vosloo ty prostě nemaj chybu. Oba jsou pěkně drsný a pro Henriksena to je asi jeho nejlepší role, i když ve vetřelcích taky nebyl špatnej, ale tady je jako jedna z hlavních postav a je tady fakt skvělej a spolu s Voslooem zase rozstřílej pár hodnejch aby měl Van Damme proč kopat, střílet a zabíjet, takže se to pěkně rozjede a končí to závěrečným masakrem, kterej sice neni moc realistický, ale to mi ani nevadilo, o to tady přece nešlo ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z lepších filmů Jeana-Claudea Van Dammea. A může za to hlavně John Woo, to je bez debat. Akční génius se ve svém zámořském debutu sice přesvědčil, že Amerika není Hong Kong, na druhou stranu tu nasbíral spoustu cenných hollywoodských poznatků, které uplatnil ve svých pozdějších filmech (Face Off). Příběh vážně není nic moc, ale pořád je tu příležitost kochat se efektními akčními scénami, které každopádně stojí za to. Na dialogy Van Damme nikdy moc nebyl, ale taková elegantně provedená otočka někdy vydá za celý recitál. Sice mi tu ke konci trošku vadil ten děda-lučištník, ale zase to bohatě narovnal charismatický Lance Henriksen. Ten si celý film tak trochu ukradl pro sebe, což ale u herce jeho kvalit není žádným překvapením a s ohledem na okolnosti mu za to divák možná spíš poděkuje. Takového záporáka by Živému terči mohla závidět nejedna bondovka. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (20)

  • Film měl původně skončit honičkou na lodích. (KucC)
  • Pistole, kterou ve filmu použil Emil Fouchon (Lance Henriksen), je Thompson Center Contender. (KucC)
  • Filmem si Van Damme vysloužil na MTV Movie Awards svou druhou nominaci v kategorii Nejžádanější muž. (Eldrick)

Související novinky

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama