Reklama

Reklama

Závrať

  • Francie Vertige (více)
Trailer

Skupina přátel se rozhodne navštívit terén, který byl pro veřejnost uzavřen. Stezky se nacházejí vysoko v horách. Je tu však ještě něco nebezpečnějšího než samotný výstup. Skupinka zjistí, že v horách nejsou sami. Dobrodružství se promění v noční můru. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (249)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

První polovina by byla za velmi silné čtyři - horolezecké dobrodružné filmy mám rád a ve Vertige by se napětí dalo krájet. Jakmile ale na scénu nastoupil vrah, stala se z filmu vyvražďovačka, jakých je na filmovém poli mraky. Nicméně i tak jde o velmi solidní oddychovou podívanou. Za horor bych to však moc neoznačoval. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Chvíli jsem měl pocit, že by mohl být snímek „Závrať“ výjimečný film, ale on není výjimečný, on je celkem průměrný, protože nedovedl hlavně ve své druhé části nějak zásadně překvapit a ukázat, že ten začátek nebyl vlastně jen velmi dobrý úvod k tomu, aby se zabíjelo. Ti vidláci mi tu přijdou skoro jako pěst na oko a podle mě to nefunguje tak dobře, jak by mohlo, kdyby se tvůrci pokusili o trochu jiného nepřítele. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprostá pecka z francouské moderní horrorové produkce. Frantíci upustili od ultra-násilných exploitačních jatek a pustili se do ještě okrajovějšího subžánru - survival horroru. Napětí najede okamžitě od začátku, první část v horách byla opravdu excelentní a jen za ni dávám dobré 3* ... Pro mne jako pro člověka se strachem z výšek byl tohle ten pravý psychický teror a agresivní kamera mne vyloženě příjemně adrenalinově mučila ... Druhá část v lese dává vzpomenout na ty nejlepší "oldschoolové lesní pecky", špičkové a nádherné prostředí, "cosi/kdosi" neznámého začíná útočit. Třetí část je pak sice předvídatelná, ale nevím, co by v ní chtěl kdo co mít, když nic extra zde vymyslet ani nejde ... Superakční jatka doprovázená EXCELENTNÍM zvukovým, hudebním a střihovým doprovodem mne naprosto uspokojila ... Jízda jako prase od začátku do konce, vyloženě chválím, na neoriginalitu si nestěžuji ... Plný počet nemohu dát ve vztahu ke kultům jako je Deliverance (1972), Rituals (1977) a další ... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nebylo by to tak špatné, kdyby to nebylo tak blbé. Prý inspirováno skutečnými událostmi, to jo, leda by hlavní hrdinové prchli z debilhauzu. Pětice žabožroutů si nalehko vyrazí do skalnatých hor kdesi na Balkáně. Zapomeňte na stmelenou partu přátel a zkušených horolezců, složení je následující: arogantní nezodpovědný blbeček a jeho stíhačka, traumatizovaná zdravotní sestra, její plešatý ex-bojfrend a jako pověstná třešnička na onom dortu z žabích stehýnek trůní žárlivý přítel zdravotní sestry, který (jen tak mimochodem) trpí akrofobií, tedy panickým strachem z výšek... přesněji z hloubek, výšek se asi bojí málokdo. První půlku filmu po sobě svorně štěkají a snaží se hysterického Lucca dostat zase o nějaký ten metr výš a dál. V druhé polovině po sobě stále štěkají, stále je nutno posouvat žárlivého panikáře dál a výš, kromě toho však postavy stoupají a padají do různých pastí, které na uzavřenou stezku nastražil místní, hrůzu nevzbuzující degen. Frantíci pobíhají a řvou jako na lesy - vždycky jedno jméno stále dokola, než se něco přihodí někomu dalšímu, pak ječí další jméno. Kamera je po hixploitačním převratu "báječně" rozpohybovaná, začínám být na tyhle "live" záběry těžce alergická. A tak tam všichni běhají, vřískají a krvácejí až do uspokojivého konce. Logikou nezatížený slabší průměr, s poměrně hezkými exteriéry - jednou se na to kouknout dalo. 48% ()

zdenotvor 

všechny recenze uživatele

Tento film bol pre mňa menším sklamaním.Možno preto, že som mal až príliš veľké očakávania keď som videl obrázky tej nádhernej prírody ktorá ma v horore vždy dostane. Ale musím plne súhlasiť s užívateľom J*A*S*M. Akonáhle nastupuje na scénu vrah,všetok dojem je preč a film sa mení na priemerný hixploitation. Takže sklamanie,ale iba mierne.Pretože tu bolo aj veľa pozitívnych dojmov a keďže som hororový fanušik tak nemôžem povedať že by som sa nudil. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Ve části, kdy skupina v dešti vymýšlí, co dál, se střídají scény, kdy Karine (Maud Wyler) čelovku má a nemá čelovku na hlavě. (Timy68)
  • Ačkoliv se děj odehrává v Chorvatsku, tak se celý film natáčel ve Francii. Natáčelo se od září do 28. října 2008 v Alpách v Aussois a Avrieux na několika via ferratách (La Montée au Ciel, Les Rois Mages a Le Parc du Diable) za pomoci průvodců z regionu. A pak v Pyrenejích ve Font-Romeu a Lac des Bouillouses. (bianci)

Reklama

Reklama