Reklama

Reklama

Ako vyšetríte vraždu, keď obeťou ste vy? Nadprirodzený thriller od producentov filmu Šiesty zmysel. Stredoškolák Nick mal život pred sebou, no len do okamihu, keď bol brutálne prepadnutý a jeho telo ukryté v lese v domnení, že je mŕtvy. Uviazol však na pol ceste medzi svetom živých a mŕtvych, ešte nie celkom po smrti, ale neviditeľný pre ostatných živých. Môže len sledovať pátranie svojich blízkych a zúfalo sa snaží kontaktovať ľudí na tejto strane. Netuší, že len hodiny ho delia od definitívneho odchodu na druhý svet... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Blbá náhoda. Nick Powell (Justin Chatwin) měl odletět studovat do Londýna, čehož chtěl využít jeho kámoš, a jako obranu před šikanou nabonzoval Nicka (v domění, že už je v letadle) svým tyranům (vedených despotickou Annie (Margarita Levieva). Jenže letadlo mělo zpoždění a Annie se svými nohsledy si Nicka našli, a při následné strkanici byl Nick zabit. Tedy .. téměř zabit. Jeho duše se nachází na půl cestě mezi mrtvými a živými, a v tomto stavu musí odhalit své vrahy. Ale jak, když jej nikdo nevidí ... Do poloviny si film uchovává jisté napětí, ale ke konci se to celé začíná nějak zamotávat, že jsem z toho volaký zmätaný. Proč a z jakého důvodu se Nick tolik vázal na svoji vražedkyni Annie, a proč zrovna ona jej měla dostat z posmrtného života jsem nějak nepochytil (resp. někdo ho asi ven dostat musel, tak se autoři spokojili s Annie). Film je velmi inspirován Šestým smyslem, ale to co bylo v Šestém smyslu to geniální, tedy ono napětí až do poslední chvíle a dokonale vymyšlené jednotlivé činy Bruce Willise, tak s tím se tady moc nepárali. Nick může jak chce pohybovat předměty (nebo i lidmi), ale vzápětí je vše na svém místě. Sice to může být efektní, ale systém v Šestém smyslu se mi líbil mnohem víc. Ale i přes tuto kritiku neříkám, že by šlo o špatný film, to určitě ne - za podívání (minimálně jedno) to určitě stojí... ()

petero 

všechny recenze uživatele

Goyer po Blade Trinity sa nám vôbec nezdokonalil. Veľmi to nevadí, má totiž v rukách zaujímaví námet. Scenár mohol byť aj viac prepracovaný, ale berme to tak, že je to film pre deti, teda násťročných. To niečo medzi životom a smrťou je celkom dobre zobrazené, síce som bol najskôr trošku prekvapený ako sa veci menia podľa vnímania hlavného hrdinu ale v skutočnosti sa nemenia vôbec. Myslím že to tu ešte nebolo použité a preto ma to aj celkom zaujalo. Napríklad hrdina v bezvedomí môže hýbať vecami ale pre živého človeka ostávajú nehybné, alebo keď sa prechádza pomedzi ľudí, naráža do nich, ľudia sú odstrčovaný ale pokračujú ďalej akoby nič, ale v skutočnosti prejdú ako keby do nich nikto nestrčil. Tým pádom sa filmári vyhli veľmi šikovne akýmkoľvek trikom. Niežeby vo filme žiadne neboli, určite tam sú len proste netreba čakať že niekto tu bude prechádzať cez steny alebo ľudí ako by sa na film s neviditeľným patrilo. V podstate tento film ani nepatrí do kina ale prečo by sme si neužili aj trošku menej ctižiadostivý film. Pozerá sa na to dobre keď sa príliš nechce premýšľať a rýpať v deji. Lenže keď tento režisér naozaj dostane sfilmovať Magneta – veľká pecka to zrejme nebude. ()

Reklama

Lennnnna 

všechny recenze uživatele

Možná je to trochu moc teen a sem tam pokulhává scénář, ale přesto má The Invisible slušnou atmosféru a řeknu vám, že bych se stokrát raději dívala na podobně laděné snímky než na ty kila teen vyvražďovaček a sladkobolných romancí, které se na nás obvykle chrlí. Docela milé překvapení řekla bych, nehledě na to, že z Justina Chatwina jsem byla u vytržení. Nad kýčovitým koncem jsem sice už trochu úpěla, přesto přimhouřím oko. ()

lenuse

všechny recenze uživatele

Zatím jsem viděla jen pár scén a závěr, ale mám trochu obavy. :-) Jedná se o americké filmové zpracování románu Matse Wahla Den Osynlige. O pět let dříve tento román převedli na plátno již švédští filmaři: Osynlige, Den. Ovšem představitelé hlavních hrdinů jsou mi v nové verzi daleko méně sympatičtí a ten závěr.... Ten je poněkud přepracovaný. Nezdá se mi, že k lepšímu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $20,578,909Tržby Celosvetovo $26,810,113Tržby za predaj DVD v USA $13,498,142 //počet predaných kusov 696,921║ Ďalší príbeh o duchoch, ktorému na jeho škodu po prvej slušnej budovanej polovici dochádza v postupnom dejovom deja vu dych ale od režiséra Davida S. Goyera(pokazil jednu dobrú sériu zo svojim Blade Trinity) sa ani už viac čakať nedalo plus koniec akoby nevedel ako ukončiť. Neposedný chlapec s nedávnych Vojny svetov teda Justin Chatwin sa v celku pekne predviedol a film pekne udržiava svojim výkonom na znesiteľnej úrovni, taktiež neznáma Margarita Levieva mu v celku slušne sekunduje spočiatku ako protihráč a neskôr ako nádejný spasiteľ. /videl v kine: 50%/ ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Ve snímku The Invisible byla původně také vedlejší dějová linie s pašeráky drog, ale jejím odstraněním se mohl snížit rating, a tedy i hranice přístupnosti pro diváky. Pro samotný film údajně nebyla až tolik potřebná a díky zásahu do scénáře už děti do sedmnácti let nemuseli chodit do kina s doprovodem dospělé osoby. (imro)
  • Režisér David S. Goyer začal svoji kariéru scénaři ke klasikám jako je Smrtihlav nebo série Blade, ale když v roce 2004 zrežíroval snímek Blade: Trinity, jeho kariéra nabrala strmý směr dolů. (imro)
  • Z filmu byla vystřižena scéna, ve které Nicka (Justin Chatwin) jako ducha uvidí z okna jiný duch starce v kómatu, když se Nick potlouká kolem nemocnice. Duch starce Nickovi vysvětluje, že Nicka nikdo nemůže vidět, slyšet nebo se ho dotknout, ale může být zachráněn, pokud vyřeší záhadu obestírající jeho vlastní "smrt". (Shadowspark)

Související novinky

Magneto už má režiséra... bohužel

Magneto už má režiséra... bohužel

01.05.2007

Někdy člověk kroutí hlavou, jací packalové dostávají v Hollywoodu velké příležitosti, zatímco třeba takovému Darrenu Aronofskému producenti akorát tak seškrtávají rozpočty a házejí mu pod nohy… (více)

Neviditelný Mars

Neviditelný Mars

17.01.2007

David Goyer, známý scénárista (Blade, Batman začíná), odložil pero a posadil se již potřetí do vyhřáté režisérské židle. Scénář k novému snímku The Invisible mu napsal Mick Davis (Modigliani). Film… (více)

Reklama

Reklama