Reklama

Reklama

VOD (1)

Nicklas je inteligentní kluk se zářivou budoucností, ale očekávání zbytku světa je bohužel přímým opakem jeho snů. Jednoho dne Nicklasův život prudce změní směr, když se dostane do rvačky s agresivním školním násilníkem. Když se Nicklas druhý den ráno vrátí do školy, všechno je jiné. Nikdo ho nevidí. Nikdo ho neslyší. (oficiální text distributora)

Recenze (50)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem vážení vůbec nečekala. Je to existenciální drama týnejdžrů ovšem okořeněné brutalitou jedné z hlavních postav a posléze duchem. Já jsem se divácky uspokojila i když tuto dobu už mám fuckt za sebou. Nicméně vidět mladinkou Tuvu Novotny a ještě mladšího Gustafa Skarsgarda (Floki) byl zážitek. A ten konec? Ten mě zabil a dokonce mi vypadlo i pár slz z očí, ale dopadlo to tak jak mělo. Za mě 88% ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Už dávno na mňa nezapôsobil film tak silno ako tento. Srdcervúca precízna dráma s bezchybnou réžiou, ojedinelými hereckými výkonmi, tajuplnou mrazivou atmosférou, dramatickým neprekombinovaným dejom a chcela by som vyzdvihnúť aj nepredvídavosť filmu a hlavne hrdinky Annelie, pri ktorej nemáte potuchy, čo sa chystá spraviť a čo sa v nej v skutočnosti skrýva . Chválim aj pomalú gradáciu filmu, vďaka ktorej si od prvého momentu obľúbite hlavného hrdinu a v závere už vás určite nenechá chladnými. Podobné filmy: The Invisible, Zátoka ticha. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DÍVÁM SE DOPŘEDU. ALE NIC NEVIDÍM. MLHA NEJISTOTY ZAKRÝVÁ CESTU. V DÁLCE SLYŠÍM, ŽE NĚKDO VOLÁ MÉ JMÉNO. NEZŘETELNÝ HLAS NA NEZNÁMÉM MÍSTĚ. JSEM STÁLE ZDE. PUTUJI S OSTATNÍMI, SE STRACHEM Z JEJICH CEST.....“ /// Švédská variace na Ducha? Ano, duch tu je, ale nečekejte zamilované pohledy, romantické ,,kudrdlinky“, drahé CGI a už vůbec ne komedii. Na druhou stranu předvede to, co ,,seveřani“ umějí dost dobře (násilí mezi mládeží a nadpřirozeno). Navrch přidává i citlivý pohled na ,,dětské“ starosti, jejich problémy, rozhodnutí, která nejdou změnit a chyby, za které se musí pykat (nebo sedět). Zajímavej ,,sled“ událostí a všechno to okolo dělají z Neviditelného zajímavej film, kterej by mohli víc ocenit ti mladší (než já). ,,MUSÍM JÍT. MUSÍM SE VYTRATIT UPROSTŘED NOCI. SÁM. NEZPOZOROVÁN. BEZ ROZLOUČENÍ.... “ /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistí, že jako DUCH si lebku nerozstřelím. 2.) Mám rád ,,duchařiny“ kde se nestraší (a proto se lidi nemusí chovat jako kreténi). 3.) Mám letenku na pohovor do Londýna a přemejšlím, že zůstanu doma. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Je to dobrý film, který trpí pouze drobnými chybkami. Hlavní chyba je, ale docela zásadní - motivace obvinění z napráskání loupeže. To byla zásadní boty, jinak film plyne dobře, záhrobí je natočeno hodně dobře, asi nejlepší duchařina. Klasické Švédsko prostě, trochu šikany, černého humoru a výborní herci. Z te Tuvy Novotny ještě něco bude. ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Neviditelný Gustav ještě s vlasy je naprosto okouzlující! Filmový debut zde ještě neprůbojného, nehumorného a bez fluida - Joela Kinnamana alias Takeshiho Kovacse a excelentní role a podání švédsko-české Tuvy Novotny, která perlí rovněž ve fantastickém seriálu Dag po boku Atle Antonsena. Zajímavý, překvapivý námět pro snímek, jako je to u Seveřanů již pravidlem. ()

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen podle stejnojmenného románu švédského spisovatele Matse Wahla z roku 2000. (skudiblik)

Reklama

Reklama