Reklama

Reklama

Proč bychom se netopili

(seriál)
Česko, 2009, 8 h 43 min (Minutáž: 51–54 min)

Režie:

Petr Nikolaev

Předloha:

Zdeněk Šmíd (kniha)

Kamera:

Martin Duba

Hrají:

Václav Rašilov, Markéta Štechová, Tereza Kostková, Radek Zima, Lukáš Vaculík, Jiří Ployhar ml., Zuzana Kajnarová, Branislav Polák, Arnošt Goldflam (více)
(další profese)

Epizody(10)

V seriálu Proč bychom se netopili se můžete těšit na vodáckou romantiku, lásky letní i celoživotní, spory nicotné i zásadní, řeku vstřícnou i nemilosrdnou, přírodní scenérie i všední realitu života našich hrdinů. Poznáme se s nimi, když se poprvé sejdou na vodě, budeme svědky prvních zkušeností, úspěšných pokusů i nezdarů. Překonají spolu nejednu krizi, někteří navážou trvalé vztahy, jiní zase na dlouho zmizí všem z dohledu. Po letech se ale znovu sejdou a zkusí podruhé vstoupit do stejné řeky i do stejné lodi. (Česká televize)

(více)

Recenze (246)

Mr.Nigga 

všechny recenze uživatele

Pár úvodních dílů startuje seriál jako zcela nezajímavou a ne moc vtipnou podívanou, ale svou jednoduchostí a pohodou je i příjemně koukatelný. Poté se nějak zvrhne do víru nezvládnuté režie, trapných dialogů, nezajímavých scén a vytlačované a nucené drama je vyložené blbé, až debilní. Jako nenáročné pokoukáníčko by dostal ***, takto pouze ** s odřenýma ušima. ()

gonga odpad!

všechny recenze uživatele

Promarněná příležitost. Celý první díl jsem čekal kdy přijde byť jen náznak děje. Nedočkal jsem se. Zato jsem se dočkal blbých vtipů, výplňových obrazovo-hudebních vložek ala přestávka za socialismu a nejasných reáliíí. Promarněná příležitost. Dodáno po dalších dílech-hodnocení se nemění, snad to bylo ještě horší než ten první. Dokoukat se to nedalo. ()

Reklama

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se ještě rozhodnout jaké hodnocení seriálu po dvou dílech dát, takže ho možná změním, avšak, níž než pod tři hvězdičky nepůjdu. Mám slabost pro vodáctví a kdo nikdy nezažil takovouhle partu na vodě, těžko pochopí. Určitě je v seriálu pár hluchých míst a trapnějších chvilek, ale na druhou stranu se dobře bavím. Herci jsou, až na Poláka, Janečkovou a Kajnarouvou, přirození a nepřehrávají (srovnej třeba s Ulicí či VKV..), ale třeba mě ještě překvapí. Naštěstí se v takovém počtu osob ztratí jakákoliv výtka. I přesto zatím seriál hodnotím na 75% a baví mě rozhodně víc než Hraběnky, Místo nahoře a jím podobné sociální dramata, ketrých se tu točí až moc.. ()

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Ano není to úchvatné dílo a kritika by na něm nenechala niť suchou, ale mě to dost baví, občas se i zasměju a hlavně si u toho oddechnu. Hlavně v době nekonečné zimy je pohled na teplo, vodu a slečny v plavkách povzbuzující. Je to fajn seriál o vodě a vodácích, který si na nic nehraje a má za úkol prostě pobavit. Je to za poslední dobu jeden z mála seriálů ČR na který se dá koukat a vždy se těším na další díl. Z herců se mě nejvíc líbí Vaculík, který má na svůj věk neskutečnou postavu a vždy řekne v seriálu nějakou dobrou hlášku. ()

Radim 

všechny recenze uživatele

Miluji knižní předlohu Zdenka Šmída - četl jsem ji snad 20x. Ale převést to do televizní podoby? Nejde. Důkazem budiž počin ČT. Špatné mi přišlo téměř všechno, nejvíce ale herecké "výkony" - to budovatelské nadšení v očích a hlase asi měli povinně. A nejvíce ze všeho se děsím, že za chvíli přijde na řadu další Šmídova knížka: "Proč bychom se nepotili, aneb jak se chodí po horách". ()

Galerie (182)

Zajímavosti (8)

  • Vo Vysokých Tatrách sa natáčal jeden z dielov seriálu na zjazdovke zo Štartu do Tatranskej Lomnice, v Tatranskej Kotline na ferrate a vo výleze z legendárnej horolezeckej cesty "Hokejka" v západnej stene Lomnického štítu - tesne pod vrcholom. Herci to zvládli na jednotku. (ujec)
  • O postavu vodáckého vůdce Křižáka stála řada herců. Rozsáhlým castingem nakonec prošel Lukáš Vaculík. Pomohlo mu k tomu také to, že hodně trénoval v posilovně. (cariada)
  • Natáčelo se i v Horousicích, Dvorech nad Lužnicí, Boleraticích a jezu Jemčina na řece Nežárka. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama