Reklama

Reklama

Proč bychom se netopili

(seriál)
Česko, 2009, 8 h 43 min (Minutáž: 51–54 min)

Režie:

Petr Nikolaev

Předloha:

Zdeněk Šmíd (kniha)

Kamera:

Martin Duba

Hrají:

Václav Rašilov, Markéta Štechová, Tereza Kostková, Radek Zima, Lukáš Vaculík, Jiří Ployhar ml., Zuzana Kajnarová, Branislav Polák, Arnošt Goldflam (více)
(další profese)

Epizody(10)

V seriálu Proč bychom se netopili se můžete těšit na vodáckou romantiku, lásky letní i celoživotní, spory nicotné i zásadní, řeku vstřícnou i nemilosrdnou, přírodní scenérie i všední realitu života našich hrdinů. Poznáme se s nimi, když se poprvé sejdou na vodě, budeme svědky prvních zkušeností, úspěšných pokusů i nezdarů. Překonají spolu nejednu krizi, někteří navážou trvalé vztahy, jiní zase na dlouho zmizí všem z dohledu. Po letech se ale znovu sejdou a zkusí podruhé vstoupit do stejné řeky i do stejné lodi. (Česká televize)

(více)

Recenze (246)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, tento seriál jsem vždy poslouchal jen na půl ucha a sem tam jsem i něco zahlíd. Ale neřekl bych, že proto dávám nízké hodnocení. Je to spíše proto, že tam, kde situace mají být vtipné, nejsou. Tam kde dojemné, nejsou. Tam kde šokující, nejsou SPOILER!!! (viz. smrt jedné z hl. postav v závěru seriálu). Takže za děvčata jedna, za Vaculíka, který tam byl jediný sympatický, druhá. Víc ani ťuk. ()

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se ještě rozhodnout jaké hodnocení seriálu po dvou dílech dát, takže ho možná změním, avšak, níž než pod tři hvězdičky nepůjdu. Mám slabost pro vodáctví a kdo nikdy nezažil takovouhle partu na vodě, těžko pochopí. Určitě je v seriálu pár hluchých míst a trapnějších chvilek, ale na druhou stranu se dobře bavím. Herci jsou, až na Poláka, Janečkovou a Kajnarouvou, přirození a nepřehrávají (srovnej třeba s Ulicí či VKV..), ale třeba mě ještě překvapí. Naštěstí se v takovém počtu osob ztratí jakákoliv výtka. I přesto zatím seriál hodnotím na 75% a baví mě rozhodně víc než Hraběnky, Místo nahoře a jím podobné sociální dramata, ketrých se tu točí až moc.. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Z nabídky produkčního oddělení naší tedy České Té Vé: Hele, Nikolaev, budeš točit seriál vo vodě, rozumíš. Teda vo lidech, co nasedaj do takovejch lodiček a plavěj se po proudu řek. Těm lidem se řiká vodáci. Každej rok sjížděj nějakou řeku a i když se mezi tim třeba neviděli, je mezi nima děsná pohoda a sranda. Jo, je to vole podle knížky, rozumíš. Napsal to nějakej Šmíd a vystupujou tam postavy co se menujou Keny, Sumec, Bongo, Křižák a tak, já nevim, proč si tak řikaj, ale lidi řikaj, že sou to ňáký přezdívky nebo co. Je to ale docela tenký, tak se tim nemusíš hele jako řídit a nemusíš tam jako ty postavy mít tak jako v knížce. Třeba Ivan hele, to je dneska vyloženě politický méno, eště bysme tu měli obvinění z propagace kdoví čeho. Nebo ta Ofélie, co jí je to jako určený, to by se to na vodu nedostalo. Musíš to na těch deset dílů ňák natáhnout, nejlíp jako to pojmout tak jako takový laskavý vohlídnutí za mládim, nostalgie frčí. Herce ber ňáký aby se s nima ztotožnila nastupující generace né, jako musej se na to dívat ty mladý abysme je jako vzdělali vo krásách našich luhů a, no jak to sak- jo, hájů. Ženský ať hlavně můžou ukazovat kozy to zakreje že sou to totální nány neodlišný od husy a navrch to chce ňákej šlágr vod ňákýho populárního typickýho trampa jako je ten andělskej Krajáč. Teda Krajčo. No já myslim, že to budeme mít pořešený né. Jenom ať se zas někdo nezeptá "Dobrý den pane Nikolaev, vám se ten seriál jako líbil?" No to bych blil. ()

rodo 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu zatím nemohu hodnotit jinak než jednou ušmudlanou hvězdičkou. Knížka od Zdeňka Šmída je humorná a okouzlující, tento paskvil ČT je zatím naprosto nudnou slátaninou bez kapky invence. Ještě se podívám na druhý díl, ale jestli se to nezlepší, vypnu televizi a radši si znovu přečtu knížku a pustím písničky Jaroslava Samsona Lenka s původními verši Zdeňka Šmída..........Po druhém dílu přidávám hvězdičku. Přeci jenom jsem si vzpomněl na časy, kdy jsem na vodu jezdil a trošku podobné příběhy jsem zažíval. Přesto to není ono :-(........Tak a po třetím dílu říkám ne, to je ztráta času. Škoda, nemuselo to být tak špatné, předloha je fajn. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Po 4 dílech musím uznat, že se jedná o solidní a koukatelný seriál. Není to žádná hitparáda, avšak každý díl dokáže zpříjemnit večer. Občas se zasmějete, občas se pokocháte pohledem na krásné ženy, zažijete nějaké to dobrodružství. Na druhou stranu má toto dílo občas hluchá místa, někteří herci mi připadají toporní a ztvárnění vodáků je taky takový hodně divný... ()

Galerie (182)

Zajímavosti (8)

  • Seriál se natáčel od 29. dubna 2006 do 4. září 2007 v Ostravě, na Lužnici, ve Vysokých Tatrách a na Jindřichohradecku. Seriál se také točil na Nežárce, konkrétně u obce Hamr, kde vznikla i závěrečná scéna. Dále se štáb pohyboval v obci Drahov, Malenovice nebo městě Veselí nad Lužnicí. (Sony1994)
  • O postavu vodáckého vůdce Křižáka stála řada herců. Rozsáhlým castingem nakonec prošel Lukáš Vaculík. Pomohlo mu k tomu také to, že hodně trénoval v posilovně. (cariada)
  • Vo Vysokých Tatrách sa natáčal jeden z dielov seriálu na zjazdovke zo Štartu do Tatranskej Lomnice, v Tatranskej Kotline na ferrate a vo výleze z legendárnej horolezeckej cesty "Hokejka" v západnej stene Lomnického štítu - tesne pod vrcholom. Herci to zvládli na jednotku. (ujec)

Reklama

Reklama