Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (241)

plakát

Čertí brko (2018) 

Já jsem se bavil. V 2. polovině už dost překombinované, ale bylo o vtipné a s velkou nadsázkou.

plakát

1917 (2019) 

Naprosto dokonalá filmařina. Tohle mi sedlo, jak už dlouho nic.

plakát

Folk factory (2017) (pořad) 

Skvělý počin od ČT. Samozřejmě asi hlavně pro příznivce folku, mezi které se řadím. Tak jako tak chválím super atmosféru, výborné nahrávací prostory, skvělý výběr kapel, dobrou koncepci pořadu a zajímavé sondy do života jednotlivých kapel i interpretů. Těším se na další takto povedené pořady.

plakát

Každý milion dobrý (2016) (TV film) 

Velmi slušně vystavěné drama. Kromě role Jiřiny Bohdalové byl zajímavý i psychologický přerod postavy Ondřeje Vetchého. Škoda jen zbytečných scén (policejní komando, vybržďování sanitky), myslím, že by to šlo i bez nich. Každopádně v rámci televizní tvorby výborná záležitost.

plakát

Most špiónů (2015) 

Steven je zpět! Mám radost, že můj nejoblíbenější rejža se po slabších kouscích, jakými byl Válečný kůň a Lincoln, opět vrátil ke svému standardu, nebo vlastně spíš k celkovému nadstandardu. Někomu se možná bude zdát děj nezáživný, já jsem byl ale absolutně spokojený s mistrnou minimalistickou režisérskou prací, která nepotřebuje spousty akčních scén, potoky krve a tuny digitálních efektů, aby uspokojila duši filmového fanouška.

plakát

Princezna a písař (2014) (TV film) 

Veskrze průměrná pohádka se sympatickým hereckým projevem Matouše Rumla, krásnými exteriéry, divnými účesy, přiblblou akční šermovačkou a nepříliš hezkou princeznou.

plakát

Teorie všeho (2014) 

Trošku sladkobolné, ale slušně natočené drama. Všichni hrajou jako o život a Eddie Redmayne je naprosto fenomenální. Skvělý herecký výkon a naprosto zaslouženej Oscar!

plakát

Fargo (2014) (seriál) 

Velmi kvalitní seriál. Nevěřil jsem, že by se to mohlo byť jen přiblížit originálnímu Fargu bratří Coenů, ale byl jsem opravdu mile překvapen. Černý (řekl bych opravdu až coenovský) humor, netypické situace, skvělé herecké výkony (obzvlášť Billy Bob Thornton je k sežrání) a super atmosféra, to vše tento seriál má.

plakát

Památkáři (2014) 

Velmi milý a hezky natočený film. Moc se mi líbilo téma, rozvážná režie, lehké okoření humorem a sympatičtí herci. Nízké hodnocení na ČSFD moc nechápu, ale asi mám posunuté hodnoty někam jinam. Za mě čisté 4 hvězdičky a pochvala Georgi Clooneymu, že má odvahu se pouštět do takovýchto témat.