Reklama

Reklama

Fargo

(seriál)
  • USA Fargo
Trailer 2
USA, (2014–2024), 44 h 20 min (Minutáž: 39–69 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Allison Tolman, Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Russell Harvard, Ewan McGregor, Patrick Wilson, Juno Temple, Kirsten Dunst, Colin Hanks, Carrie Coon (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(51)

Seriál Fargo, inspirovaný stejnojmenným oscarovým snímkem, adaptoval spisovatel a scénárista Noah Hawley. Děj se točí kolem zbrusu nového “skutečného” zločinu a neotřelých postav. Vše je protkáno typicky černým humorem, vraždami a pověstnou “minnesotskou zdvořilostí,” díky nimž se z filmu stala nadčasová klasika... (HBO Europe)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (632)

swamp 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky stejnojmenného snímku bratrů Coenových povinnost. Seriálu se podařilo vystihnout jeho atmosféru dokonale a tvůrci velice chytře provázali osudy postav seriálu s dějem filmu - šikovně a decentně. Koukat na tenhle minnesotský zapadákov a jeho osazenstvo je zkrátka neskutečně zábavné. Nemluvě o Billym Bobu Thorntonovi, jehož Lorne Malvo je zkrátka zabijáckou postavou. :) ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Inu, HBO razí cestu a ostatní stanice ji naštěstí nadšeně následují a investují do produkce chytrých, poctivě natočených, pečlivě napsaných velkorozpočtových seriálů. Fargo z dílny FX snese srovnání s tím nejlepším, co se dnes točí na prvně zmíněné stanici a to už něco říká. Dialogy a psaní celkově, obsazení, herecké výkony, režijní jistota a vynalézavost... to všechno jde ruku v ruce s takovou lehkostí a poetikou, že z toho jde strach. Brilantní. 100% 2. sezóna zatím plnou parou válcuje už tak téměř dokonalou první. Hrůzokrásné, až dech přechází. Haleluja. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Seriál Fargo mě uchvátil svou komplexní propracovaností a úžasným scénářem. Dokázal inteligentně a s lehkostí, stejně jako s jakousi minimalistickou gradací spojit všechny ty bizarní, absurdní a kruté události do jednoho příběhu, jehož každý další díl mě přiváděl v němý úžas, jak je to všechno neuvěřitelně propojené a jak do sebe všechny ty dílky skládačky zapadají. Mělo to logiku, a nebylo z toho vůbec cítit, že je to dělané "na sílu", že je příběh zamotaný, nebo že by nedával smysl. Martin Freeman is the King! Ten chlap je zatracený génius a jeho výkon v roli Lestera Nygaarda by si zasloužil všechny možné nominace. Jeho přerod z ušlápnutého, spořádaného občana, který si nechá srát na hlavu na tvrdého a manipulativního grázlíka, je fenomenální. Dokonalá hudba Jeffa Russo, výborná atmosféra mrazivé krajiny. A jelikož jsem Farga zhlédla na AMC, můžu říct, že tento seriál má jeden z nejhorších dabingů, jaké si kdy kdo vůbec dovolil pustit ven na světlo. A že si to někdo dovolil udělat tak geniálnímu seriálu, jakým tento bezpochyby je. Drzost, troufalost a bezostyšná trestuhodnost. Za něco takového by se vážně mělo zavírat:) Alespoň, že nejlíp z toho vyšel Martin Freeman, on je asi jediná postava, jemuž jeho dabér zůstal po celý seriál a nemluvil přitom deset dalších postav. Když jsem potom zhlédla Fargo od bratří Cohenů, oproti tomuto seriálu mi to připadalo jako hodně špatný průměr. "Jestli si někdo dokáže vystřelit mozek nenabitou puškou, pak ty.", "Jsi v hajzlu, něco jsi udělal a poneseš následky, já jsem následek." ()

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01: Kouzlo maloměstský zasněžený Minnesoty podtrhlé zábavnou krimi story, decentně černým humorem a super herci. Zvlášť záporáčtí Thornton a Freeman jsou tu k nezapomnění. A hojí mi to absťák po Twin Peaks (mrk Lou’s Coffee). Po letech zpoždění tedy stoprocentně proměnilo všechny pozitivní reference a hurá, to jsem teprve u první. 85% S02: Přes zasazení děje do konce 70. let se vrací podobné prostředí, mix krimi, humoru (v čem je sakra chcaní do bazénu horší než do kuchyňskýho dřezu?), inteligentního scénáře a skvělých herců/ zábavných postaviček - předně Dodd Gerhardt, Mike Milligan a řeznícká dvojka Ed & Peggy. Funguje i star power Patricka Wilsona. Druhý ročník je o něco propracovanější, s větším množstvím postav, stylovější a vůbec skvěle retro, včetně perliček typu Campbellův Reagan. Je znát nadšení a hravost tvůrců - jednoznačný plus. Možná jsem to necítil kompaktní jak jedničku, ale líbilo se zhruba na stejno. 85% S03: Ač mi tu trvalo déle dostat se do děje a postav, ve finále uznávám, že je to potřetí trefa do červené. Opět stylová a dialogová vytříbenost, pár skvělých bodů v obsazení - Thewlisův požitkářský nechuťák záporák Varga předčí i Thorntona z první, z vedlejšek mě hlavně těšil Stuhlbarg (jako Sy) a Whigham (Chief), dokonce jsem v průběhu přišel na chuť i té dvojroli McGregora. Palec nahoru i za odbočovací pulp/ sci-fi flashbackovou L.A. epizodu 3, nebo tajemnou postavu v podání Raye Wise (Leland z Twin P.), přesně ty občasný hravý úlety co se mi na Fargo FX líbí. Tedy další sezóna odlišná, přitom kvalitní a v jádru stejně super zábavná a mixovaná, opravdu TV show co stojí za váš časový fond. 85% S04: Může za za to vysoká laťka nasazená v rámci sérií, také ale slabší rozjezd a až nudivých pár epizod, než konečně nabere ty správný grády (smíření bratrů) - za mě wops X coons řada dobrá, ale zároveň ta zatím nejslabší. Stále je tu dost zábavných postaviček a cool momentů, herecky nej Esposito, Buckley, Schwartzman asi i Olyphant (naopak nesednul mi Chris Rock), potěšil "odbočkový" devátý díl, ne vše ale fungovalo a říkám si, bývalo by prospělo šikovně to osekat na osm. 75% S05: Juno Temple skvěle sedí a je roztomilá, ale pár věcí tu dře (nebo působí jako zbytečná výplň) a prostě velký špatný je postava mystickýho skotskýho pošuka. Ve finále stejný dojem jako z předchozí řady - 75% a opět nepřesvědčivý. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Billy Bob se vrací !! ;) A ve velkém stylu.. A spolu s ním i zřejmě nejkultovnější snímek hvězdných bratrů Joela a Ethana Coenových.. Není to seguel, ale spíš seriálový remake.. Po pilotu myslím, že právě Fargo více než jiné metatelevizní - Stále více se mi tohle zdá jako dost příznačné definování podobných záležitostí, které zkrátka svým přesahem jednoznačně zvládají ohrožovat co do kvalit i obsazení tvorbu filmovou.. - projekty bude vyžadovat projekci celé první série, aby bylo vůbec možné provést vůbec nějaký bližší rozbor, což by už samo o sobě vlastně mohlo platit za dobré vysvědčení jeho autorům, nicméně tak snadné to tentokrát nebude.. On totiž tenhle nový, mimochodem skvěle obsazený, seriálek plný odkazů bratrocoenovské tvorby nejspíš plně uspokojí spíš fanoušky celé jejich filmografie, než příznivce právě Farga filmového coby předobrazu téhle sérii, protože toho - Alespoň po dvou epizodách to tak vypadá.. - zatím nejspíš bude docela odvážně ozvlášťňovat právě tím spojením dvojí různé poetiky tolik typické právě pro celkovou tvorbu obou bratří, kteří se sice na projektu přímo autorsky nepodílejí, dohlížejí na něj ovšem z pozice výkonných producentů.. Zatím ovšem přiznávám, že jsem nadšený jako již dlouho ne.. ()

Galerie (1 005)

Zajímavosti (28)

  • Poslední díl první série končí za doprovodu hudebního motivu, kterým začíná film Fargo (1996). (bohhous22)
  • Podobně jako ve filmu Kmotr (1972) jsou v epizodě předzvěstí smrti pomeranče. (awful)

Související novinky

Seriálový Vetřelec nabírá posily

Seriálový Vetřelec nabírá posily

28.11.2023

Již nějakou dobu víme, že nadcházející celovečerní film ze světa Vetřelce s názvem Alien: Romulus je dotočen a čeká nás příští léto, přičemž jeho režisér a scenárista Fede Alvarez se chlubí tím, že… (více)

Sigourney Weaver s Vetřelci skončila

Sigourney Weaver s Vetřelci skončila

27.04.2023

Ačkoliv doba přeje rebootům a návratům ikonických hrdinů – ostatně už to nepotrvá moc dlouho, a do kin se vrátí legendární Indiana Jones s tváří Harrisona Forda – jednu konkrétní postavu s tváří jiné… (více)

Blade Runner jako seriál?

Blade Runner jako seriál?

23.11.2021

Legendární režisér Ridley Scott (Černý jestřáb sestřelen, Gladiátor) má poslední měsíce pěkně na pilno. Krátce po sobě mu totiž vyšly hned dva filmy, nejprve chválený Poslední souboj, který v kinech… (více)

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

10.08.2020

Dnes ráno sfoukneme dvě novinky naráz. Tou první je, že nová prezidentka studia Paramount Pictures Emma Watts stopla vývoj všech tří chystaných Star Trek projektů. Ty zahrnovaly Tarantinův mládeži… (více)

Reklama

Reklama