Reklama

Reklama

Obsahy(1)

To město mu hodně dlužilo a on se rozhodl, že to někdo zaplatí... Novinář Harry Barber zariskoval a skončil na dva roky v base. Když se opět ocitl na svobodě, rozhodl se, že se mezi mocnými v Palmettu prosadí. Stát se drsňákem však není snadné... (Warner Home Video CZ)

Recenze (44)

sud 

všechny recenze uživatele

Hodně atmosférická záležitost. Dusné Floridské prostředí, skvěle napsaný a zamotaný (nikoli však nepřehledný) děj a pointa, která se IMHO předvídat opravdu nedá! Woody Harrelson nehraje žádného drsňáka, ale spíše důvěřivého moulu a to je jen dobře. Role mu sedne jako ulitá. Svěží neonoir, který nenudí a má stále co nabídnout. A to zatracování na úkor více proflákých tendenčních žánrových souputníků (za všechny např. Obvyklí podezřelí) opravdu nechápu. 85%. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka je určite niečím viac než profesionálne odvedeným thrillerom v štýle čierneho filmu, ktorý je v poslednej dobe opäť v móde. Svoj priestor využívajú hereckí predstavitelia, Woody Harrelson ako otrlý chlapík, ktorý sa však nemôže ubrániť vplyvu okolností, a Elisabeth Shue, Gina Gershonová a mladá Chloe Sevigny v roliach troch odlišných, avšak sexuálne veľmi atraktívnych žien. Medze žánrového priemeru však režisér Volker Schlöndorff prekračuje hlavne v jednej, ironicky pojednanej vrcholnej scéne s kyselinovým "kúpeľom". Je to všetko slušná kulisa pre "film noir", s ospalým barom, kde stratená existencia Harry utápa v lacnom bourbone svoje posledné šance. Môžem len veľmi pozitívne hodnotiť a odporučiť tento misteriózny thriller. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Očekávala jsem něco naprosto jiného, takže jsem byla mile překvapená. Moc se mi to líbilo, je to napínavé, občas i vtipné, ale nejlepší na tom všem je rozhodně Elisabeth Shue, která perfektně dokázala použít svoje tělo i sexualitu k tomu, aby dosáhla svého a myslím si, že Woody by zdaleka nebyl jediným, kdo by jejímu kouzlu podlehl. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Film prináša v závere niekoľko prekvapení, no akosi nasilu, aby to bolo zaujímavejšie. Od začiatku filmu chýba spád a miestami až nudí. Hlavne vďaka nepresvedčivému výkonu Woodyho Harrelsona, ktorý pôsobí tak úboho, že by ani on sám neuveril tomu, že ho chce zbaliť taká kočka ako je Elisabeth Shue (a pritom naňho ešte doma čaká Gina Gershon). ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Kastingovo presné (Harrelson ako typický noirový lúzer, Shue ako rajcovná femme fatale) a príbehovo modelovo kľukaté ako správny noir (aj keď ku koncu trošku cítiť tlak na jeden twist za druhým). Ako noiristu ma to "nejako z princípu" bavilo, aj keď to naozaj neprinieslo nič nápadité a už vôbec nič nové. Proste, nemecký režisérsky veterán si chcel vyskúšať nakrútiť noir a výsledok (najmä vďaka hercom) je celkom príjemný, no striktne priemerný. Oproti iným 90tkovým neo-noirom (The Hot-Spot, Red Rock West, U-Turn) s podobnou zápletkou sa nachádza citeľne o level nižšie. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo na Floridě v lokalitách Palmetto, Fort Myers a Sarasota. (Terva)

Reklama

Reklama