Reklama

Reklama

Do tábora v poušti, kde armáda provádí likvidační práce, přijíždí jednotka Národní gardy. Tábor však je opuštěný a vojáci vyrážejí na záchrannou výpravu. Netuší ovšem, že jejich protivníky jsou degenerovaní kanibalové, kteří mají hlad a chuť na ženy...  Wes Craven, autor hororové klasiky Hory mají oči z roku 1977, se jako spoluproducent podílel na stejnojmenném remakeu (2006), po němž následovalo toto pokračování, kde se též podílel na scénáři. Do tábora u opuštěného dolu v poušti Nového Mexika, kde armáda provádí likvidační práce, přijíždí jednotka Národní gardy. Tábor však je opuštěný, vojáci zahlédnou jen světelný signál na vysoké skále. Gardisté vyrážejí na záchrannou výpravu, netuší ovšem, že jejich protivníky jsou degenerovaní kanibalové, kteří mají nejen hlad, ale také by se rádi rozmnožili. Dvě ženy v jednotce jsou pro ně tudíž obzvlášť lákavýmn soustem. Boj o přežití se přiostřuje... V režii Martina Weisze hrají Michael McMillian, Jacob Vargas, Jessica Stroupová, Daniella Alonsoová ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (456)

misterz 

všechny recenze uživatele

Dvojka je podľa očakávania a celkom pochopiteľne asi o triedu horšia ako jednotka. No ale čo by sme vlastne chceli? Porovnávať Alexandre Aja (režisér jednotky) s Martinom Weiszom je asi taký nezmysel ako čakať, že nám začne citrón pred očami stepovať. Jediné čo ostalo je asi porovnateľná porcia krvi, ale napätie, atmosféra a narábanie s postavami odišlo spolu s Ajom. Pritom tu prostredie v tomto smere ponúkalo netušené možnosti. Ako hororová jednohubka síce neurazí, ale stačí to len na slabší priemer. 55/100 Videné v rámci Horror Challenge Tour. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Naprosto, ale NAPROSTO debilní pokračování celkem fajnového prvního dílu, které je nechtěně vtipné (hm...spíš směšné, viz. chování postav a chlápek schovaný v záchodu). Brutální to sice občas je, ale to je asi tak všechno. Atmosféra žádná, napětí taky ne, a to je u hororu (teda prý to měl být horor...) docela průser, nemyslíte? ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Ve dvanácti bych z toho byl hotovej, tak to dneska nebudu kdovíjak shazovat. Vojenská jednotka, zmutovaní kanibalové, jedna pěkná hrdinka, dostatek krve, pár fajn chuťovek a navrch znásilnění... Postavy jsou sice nehorázně blbé, ale tak to holt Wes chtěl a tak si to taky scénáristicky ošéfoval (jsou to zelenáči a jejich IQ odhalí už expozice s tréninkem). U nulového děje sestávajícího z prohánění se štolami a kočkování s kanibaly si člověk jen povzdechne, že než by se nato díval, tak by to radši pařil. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

ohoho, takový masakr jatka sem už hodně dlouho neviděl, Martin Weisz fakt neměl žádnej problém s nějakým blízkým záběrem na mozek, střeva, usekaný ruce, nohy, rozmlacenou hlavu jak sem snad ještě neviděl a nebo legitku zastrčenou v mozku, či jíný chuťovky, dokonce bych řek, že si v tom docela pěkně liboval, hlavně tu závěrečnou scénu s bossem mutantů si fakt náramě užil. Bohužel příběh nemá takovou šťávu jako jednička a má v sobě celkem dost nelogičností, kvůli kterým film celkem ztrácí, protože to nejsou úplný maličkosti, fakt to jen tak přejít nešlo, i když to mam ve zvyku. Nicméně lekačky, sice čekaný, ale jinak výborný a mutanti správně odporný ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Moc se mi nechce rozebírat haldu hovadin ve filmu obsažených, ale jen tak mimochodem, proč si ten mutantí pantáta pořád lovil další holky k plození potomků, když se mohl pokusit zplodit s již "použitou" dívkou dětí více? Chápu, asi potřeboval on i ostatní taky něco papat. Potom ale nechápu, proč jiné oběti nařežou jako buřt před opékáním a hodí do jímky pod TOITOIkou... Jak už to tak bývá, slovo logika ztrácí u podobných filmů svůj původní smysl. Díky tomu se například z vojenského výcvikového prostoru stane ideální loviště lidožravých mutantů (postavy se to sice pokusí v dialozích trochu vysvětlit, ale důvody jsou uvěřitelné zhruba stejně jako to, co obhajují). Aha. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Myšlenka na pokračování napadla producenta a režiséra původního filmu, Wese Cravena, při rozhovoru s producentem Peterem Lockem. (WolfR)
  • Doly ve filmu stavěl stejný tým, který vytvořil jeskynní chodby v hororu The Descent (Pád do tmy). (Holina)

Reklama

Reklama