Reklama

Reklama

Žraločí vody

(festivalový název)
  • Kanada Sharkwater
všechny plakáty
Trailer

Žraloci tu žijí už více než 400 miliónů let. Byli tu dokonce 150 miliónů let před příchodem dinosaurů. Přežili všechna období zániku, při kterých zmizelo z naší Země téměř vše živé a přesto by mohli být vyhubeni... Proč? Díky lidské nenasytnosti. Rob Stewart natočil pozoruhodný dokument, který nám ukáže pravou stránku mořských predátorů a vyvrátí mylné domněnky, které si o nich lidstvo za mnohá staletí vybudovalo. (Krouťák)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

René.girl 

všechny recenze uživatele

Nechci filmu brát jeho úžasnou myšlenku a poslání, ale mě to chvilkami celkem nudilo - je sice plný krásných záběrů a cenných informací, ale přišlo mi to tak trochu "mišmašově" seskládané dohromady. Což mělo za následek, že jsem se ve filmu až ztrácela a musela jsem přemýšlet, co tím ten chlápek chce vlastně říct. Vzhledem k závažnosti tématu si myslím, že film mohl být zpracován lépe. 60% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Sharkwater je dokument velmi podobný The Cove (o vyvražďování delfínů). Zatímco vraždění delfínků je nám tak trochu proti srsti, jsou to přece roztomilá a hravá zvířátka. Naopak likvidace žraloků je pohoda, jsou to přece vraždící monstra, která na potkání napadají a zabíjejí lidi, že??? ... Tenhle dokument možná není natolik vytříbený jako The Cove a obecně asi nebude patřit k dokumentům, které nás chtějí okouzlit svým vizuálem či hudbou, ale jeho výpovědní hodnota je dle mého názoru hodně důležitá. Ač nepatřím mezi šílence do ekologie, tak se rád dozvím další informace o tom, jak to na tom našem světě chodí a o tom tenhle dokument je. Docela mě mrzí, do jaké míry je přehlížen. Kolem The Cove byl obrovský boom a tady se udělilo jen několik festivalových cen a co se týče hodnocení: na CSFD nemá ani 200 hodnocení a na IMDB jich nemá ani 2500, což je dost smutný. Ty hvězdičky dávám hlavně za množství zajímavých informací o tom, jak funguje podmořský život a jak to chodí na trhu se žraločími ploutvemi, ale i za to s jakou vervou někteří lidi bojují za svojí pravdu a defacto za celou naši planetu. Ten mladej klučina, co cestuje s hromadou televizní techniky jen proto, aby nás seznámil se vším, co se kolem žraloků děje, si zasluhuje veliký respekt a já mu přeju hodně úspěchů do dalších bojů se žraločími mafiány! 90% ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Řeknete si: jaká zrůda může rybám řezat zaživa ploutve a pak je se smíchem házet zpět do vody? Budete si divit, kolik těch lidských zrůd je a vůbec se za to nestydí. Je to jejich právo, oni mají nůž a ryba se nemůže bránit. Oni mají rodinu a malé děti, proto musí rybám zaživa řezat hlavy a hurónským smíchem dávat hlavy dětem, kteří si s nimi hrají a napodobují jejich plavbu mořem. Krásná ukázka poloopic, kteří se odvažují nazývat lidmi. Žraloci jsou opravdu zajímaví. Vůbec jsem netušil, že jsou pro nás tak důležití a jací vlastně jsou. Hanba Vám, kteří provozujete tento druh pírátství. Přeju vám stejný osud jako vy tvoříte jim: zarazit hák do krku, uříznout nohy a ruce, trochu se poštrachat ve vnitřnostech a s vtipkováním zahodit zbytek bývalého tvora do moře! Stydím se za člověka jako za druh. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak pěkně to začalo a tak pěkně to skončilo, ale ta střední zelenomírová část mi příliš nesedla. Záběry jsou skutečně impozantní, ale to zpracování brutálně vázne. Podobných zvířátek je oceán plný, takže ještě hodně dlouho bude o čem točit. Rozhodně jsem tvůrcům vděčný za mnoho nových informací, i když bych klidně snesl více objektivnosti. Vidím to na 3*. Nejsem cílová skupina. Občas pozřu maso. P.S. Během sledování filmu bylo zabito 15 000 žraloků, takže než se do toho dáte, tak je to třeba si pořádně rozmyslet, zda to za tu oběť stojí. Doporučuji tedy sledování v co možná nejpočetnějších skupinkách, aby bylo smrtí co nejméně. ()

MinoSachet 

všechny recenze uživatele

movie a Hrabka : Naprosto souhlasím s movie, ale musim trochu i s Hrabkou. Taky jsem netušil v jakém množství jsou žraloci vybíjeni a hlavně jak je s nimi zacházeno. A co teprv ti ostatní živočichové, kteří se chytí do pastí na žraloky. Na druhou stranu co se týče dokumentu opravdu se tam stále objevují stejné fráze. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama