Reklama

Reklama

Králové ro(c)ku

  • USA Tenacious D: The Pick of Destiny (více)
Trailer

Obsahy(1)

Staňte se svědky zrození Králů ro(c)ku, nejúžasnější – a nejpraštěnější – rockové skupiny "ve filmu, jehož osudem je stát se nejslavnějším hudebním počinem od This is Spinal Tap ” (Pete Hammond, Maxim). Uvidíte spoustu filmových i rockových hvězd a určitě budete na konci prosit o přídavek. Onoho osudného dne se ve Venice Beach setkali JB (Jack Black) a KG (Kyle Gass) a uvědomili si, že spojením svých geniálních talentů se zapíší do historie. Když se okamžitý úspěch záhadně nedostaví, rozhodnou se ukrást legendární "Trsátko osudu”, které udělá rockovou legendu i z toho nejhoršího brnkala. Jejich výprava, střety se zákonem, ženami i sněžným mužem "vás rozesmějí tak, až vás bude všechno bolet" (Guy Farris, KXTV-TV, ABC). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (597)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak hned předem chci všechny varovat. I když to podle názvu vypadá, že jde o pokračování Školy ro(c)ku, není tomu tak. To jen tak pro pořádek… Prvních zhruba 10 minut je geniálních, pak se to trochu "přibrzdí", poté přijde parodie na Mechanický pomeranč a pak se rozjedou vynikající camea (Stiller, Robbins) a následuje finále v podobě rockové bitvy se samotným ďáblem! To vše je okořeněno chytlavými písněmi, ve kterých se vždy najde místo pro nějaké to "fuck". A za ně, za skvělého Jacka Blacka a neméně skvělé Kylea, za proslov "ďábel je v každém z nás" a hlavně za hoďku a půl naprosté pohody, dávám maximum. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Opět mi kámoš přinesl film o kterém jsem neměl téměř ani potuchy a nejspíš budu muset kámošovi zítra poděkovat, protože jsem ztravil zhruba 90 minut velmi příiejmnou zábavou. Jack Black mně začíná čím dál tím více bavit a po King Kongovi mi dokázal, že je i zábavný. Dobře mu sekunduje Kyle Gass. Ovšem nejzábavnější byl Tim Robbins, ten když se tam objevil tak jsem se přistihl, že jsem se smál i nahlas. Docela mně zaujal konec, který je samozřejmně velmi debilní ale i tak mně pobavil, protože takový rockový battle je docela dobrá záležitost. Zajímavé je, že se mi líbila hudba ( přeci jen prosazuji jen Hip Hop ) ale to bylo asi především díky zdařilým textům. Také bych měl zmínit povedený soundtrack. Komedie, která určitě stojí za vidění!! ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Škola rocku sa mi páčila podstatne viac, ale aj tu je mnoho dobrých vtipov, vďaka ktorým stojí film za pozretie. Zvlášť ak milujete rockovú a metalovú muziku. Honba za zázračným trsátkom je náročná, ale keď je niekto, tak tvrdý, že dokáže urobiť kliky s penisom, tak je na túto cestu pripravený. Kto neznáša Jacka Blacka a tvrdšiu muziku, nech sa filmu vyhne veľkým oblúkom.60%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle byl naprosto neskutecnej masakr, proste Fucking Masterpiece. Uz od uvodnich titulku, kdy nejdriv animovany postavicky poserou obrazovku a pak zacne malej tlustej parchant zpivat pisnicku pri motlitbe, mi bylo jasny, ze to bude pekna uchylarna. Jack Black tu je jeste silenejsi nez normalne, takze lidi, ktery ho moc nemusi, ho budou nesnaset jeste vic, jenze do tohohle typu filmu naprosto skvele pasuje. Navic dostal super partaka v nemene uchylnym Kyle Gassovi, kterej je misty jeste uchylnejsi nez Jack. Taky me pobavil zarostlej Ben Stiller, smradlavej Tim Robbins a jedinej fanousek skupiny, vymastenej Lee. Tenhle film sice neni z tech typu, kde byste se neustale popadaly za bricho, takovejchhle vtipu je tu jen par, ale proste je to cely tak nehorazne svizny, pohodovy a cool, ze to az neni mozny. Navic tu je skvela hudba s dokonalejma textama a zaverecny vloupani do muzea, honicka a duel se Satanem je proste narez. Mozna nejlepsi Satan, co se kdy vyskytoval ve filmu. Oproti tomuhle je Skola rocku jen takovej cajicek. Film sem videl uz asi ctyrikrat a pisnicky slysel snad stokrat, ale porad me to bavi jako poprve. My cock you will suck! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pravdomluvných výkřiků "první rockový hollywoodský muzikál" se v případě této šílené komediální jízdy s Jackem Blackem povaluje po nejrůznějších internetových databázích až příliš mnoho na to, aby jste mohli snímek z roku 2006 s klidem ignorovat. Tahle svěží výprava za magickým "trsátkem osudu" je neskutečně návyková, zábavná a pekelně ostrá. Nikde jinde navíc bubeníka Nirvany převlečeného za Satana neuvidíte! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Název části expozice v muzeu - Guitarway to Heaven - je odkazem na píseň Led Zeppelin "Stairway to Heaven". (zigot7)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 8,3 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 13,9 mil. (NIRO)
  • Skupina Tenacious D opravdu existuje, dodnes vydala dvě studiová alba. Mezi její fanoušky patří například Beck, Dave Grohl nebo kapela Pearl Jam. (zigot7)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama