Reklama

Reklama

Hezké sny

Trailer

Obsahy(1)

Gary Sheller (Martin Freeman) je na pokraji svých sil. Kdysi úspěšný zpěvák a muzikant píše hudbu pouze pro reklamní spoty, jeho manželství s Dorou (Gwyneth Paltrow) ho neuspokojuje a navíc žárlí na svého bývalého kolegu a současného zaměstnavatele Paula, který je daleko úspěšnější a spokojenější než je on sám. Vše se změní ve chvíli, kdy do Garyho snů vstoupí dokonalá, nádherná a vzrušující Anna (Penelope Cruz). Gary se do ní okamžitě zblázní a svou už tak komplikovanou situaci začne řešit útěky do světa snů. K tomu mu pomáhá trochu psychadelický guru Melem (Danny deVito). Když pak Gary zjistí, že Anna má předobraz v modelce Melody, vrhá se střemhlav do propasti, ze které už není návratu.

Režijní debut Jake Paltrowa (bratr známější Gwyneth) byl v premiéře uveden na letošním festivalu amerického nezávislého filmu v Sundance. Mezi jeho přednosti patří zajímavé pojetí prolínání světa snů a reality. Paltrow zvolil jednoduchý klíč, kdy snové vize natočil na 35mm materiál a realitu na zrnitý 16mm film. Velkým kladem filmu je i herecké obsazení. Martin Freeman (Gary) i Simon Pegg (Paul) patří k nejlepším britským komediálním hercům. Gwyneth Paltrow (Dora) a Penelope Cruz (Anna/Melody) k hereckým ikonám současného filmu. Dany deVito, jako Melem, pak filmu přinesl ten správný newyorkský rozměr. Herci navíc do filmu vstoupili hlavně díky kvalitnímu scénáři a do svých postav dávají vše. Výrazná, vtipná a nekonveční komedie pobaví každého, kdo se alespoň někdy na pár vteřin zasnil, aby překonal tíhu rychle se měnícího světa okolo nás. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Tak tento film se vůbec nepovedl. A to i přesto že v něm hrají herci, které mám rád. Gwyneth Paltrow,Penelope Cruz i Simona Pegga mám hodně rád, ale tohleto nezachránili ani oni. Chlápek uniká ze sterotypu a vlastně krize manželství tím, že sní. Své sny se naučí ovládat, takže se mu zdají sny, jaké opravdu chce. Zdá se mu o krásné černovlásce, která je jiná, než jeho manželka. No a toť vše, co se v tomto filmu děje. Jinak převládá nuda, málo vtipné scény a stále se opakující sen o Penelope. To je pro mne málo. Nebavil jsem se a tak i moje hodnocení je nízké. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film jsem si dal zejména proto. abych měl po jeho skončení hezké sny, třeba lezbi show mezi Gwyneth Paltrow a Penélope Cruz, ale nakonec se mě zdálo uplný hovno, nicméně pořád lepší, než kdyby se mě zdálo o homo show mezi Martinem Freemanem a Danny DeVitem, to by na mě totiž působilo mnohem hůř, než tento fim. Samozřejmě jsem velmi rád, že jsem viděl další variaci na téma manželské odcizení. Jenže já jsem chytrej kluk a odkoukám tyhle film dřív, než budu manžel. Ona totiž manželská krize může vzniknout i z toho, že jeden z manželů se neustále kouká na filmy o manželské krizi. ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Divně ujetý pohled až vhled do přicházející či nastávající nebo míjející krize čtyřicátníka (nejspíš). Na můj vkus však filmařsky neinvenční, dějově cyklicky se opakující. Jediné světlé stránky téhle podivnosti byly: nechutný pragmatik Simona Pegga a ubrečený chudinka Martina Freemana. Celkově velmi velmi unylé až nezáživné. 50%. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Pro většinu diváků pravděpodobně jen průměrná podívaná, mně se ovšem trefila do noty. Body k dobru si u mě snímek vysloužil tématem lucidního snění, o které se hodně zajímám a pak také účastí (hereckou i hudební) mého oblíbence Jarvise Cockera. O skvělých britských hercích Martinu Freemanovi a Simonu Peggovi ani nemluvě. ()

Pump 

všechny recenze uživatele

Tak zajímavý film se hledá velmi obtížně! Filmů věnovaných snění je hodně, možná většina, ale filmů věnovaných lucidnímu snění mnoho není! :) Martin Freeman dává zapomenout Pánu prstenů a hraje si přesně to co se mu líbí a co ho viditelně baví. Ruku na srdce, ono hrát s Penélope Cruz musí být zážitek... ;-) Milý a příjemný film, kde se možná najdete. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Režisér Jake Paltrowa a hlavní protagonistka Gwyneth Paltrow jsou sourozenci. (Terva)

Reklama

Reklama