Reklama

Reklama

Jednoho dne Horton zaslechne vzlykání o pomoc, které k jeho překvapení vychází z prachového smítka poletujícího vzduchem. Horton brzy zjišťuje, že smítko je domovem Kdosic, městečka obývaného malinkými obyvateli s velikými problémy. Je na Hortonovi, aby překonal všechny nástrahy džungle a své nové kamarády ochránil. (Magic Box)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (353)

Shit 

všechny recenze uživatele

Průměrnej animák, kterej vůbec ničim neohromí. Příběh je nic moc, zábavnej tak napůl a z druhý půlky o ničem, ještě k tomu moralizující konec, Jim Carrey tady neni skoro vůbec znát, nechal na sebe vzpomenout tak akorát názvem malých lidí Kdovíků, který už se objevili v Grinchovi a animace, ač je v některých momentech perfektní, hlavně co se týče vody a tak, tak na sebe moc neupoutává kvůli vizuálnímu nenaročnýmu pojetí všech postav. Rozhodně sem se nenudil, spíš naopak a u některých scén sem se fakt pobavil, ale už sem viděl mraky lepších animáků. 3,5* ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Dnešní konkurence je tak silná a obrovská, že by bylo nefér dát Hortonovi 5*. Přesto musím říct, že děj je moc pěkný, ač jednoduchý. Chyběly mi tu vtipné hlášky a trocha více stylu. Animace špatná rozhodně nebyla. Moje hodnocení je někde mezi 3 - 4*, ale jelikož mi přijde film docela podceněn, dávám 4. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Úžasný film nabušený od začátku až do konce. Nádherná animace, skvělá hudba (vynikne především u honičky) a mám tak nějak úchylku na podivná zvířátka ve filmech... Nemo měl racky, Život brouka maďarské sviňky, Lovecká sezóna teplého dikobraza... Horton má psychedelickou žlutou kouli.... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa................. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Nezakrývám, že mě animáky nikdy nebraly. Všechno to mentorství mi leze na nervy ať už ho pronáší úchvatně zpracovaní krysí kuchaři nebo třeba šedokožec slyšící jako jediný tvor v džungli malé Kdovíky. Horton je ale docela prima. Ač mi infantilní fóry lezly s přibývající stopáží krkem a práce animátorů rozhodně není bez chyb (chudé prostředí, nízké detaily), nemůžu říct, že bych se výrazně nudil. Pár hluchých míst zvládne zakrýt tvůrčí nápaditost (parodie na Pokémony ruluje), jiné zase kreativita Dr. Seusse. Ale znovu bych to vidět nemusel. 7/10 ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Skrz-naskrz priemerný animák pri ktorom som mal po 50 minútach pocit, že ho sledujem už 2 hodiny. Množstvo banálnych a triviálnych vtipov ktoré sú určené predovšetkým pre malé deti. Na druhej strane hudobná zložka a kamera si pochvalu zaslúžia, animácia však bola iba priemerná. Keby sa celý animák niesol v takom duchu ako v poslednej 10 minútovke hodnotenie mohlo byť oveľa vyššie. Veľká škoda takto premrhanej šance ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kde Vlad vytrhne Hortonovi z chobotu jetel a upustí ho do jetelového pole, je na tomto poli naanimováno půl biliónu jetelových lístků. (Amplifier)
  • Počítačovo animovaný film je už druhou adaptáciou rovnomennej rozprávkovej knižky amerického spisovateľa Dr. Seussa. Tú prvú, Horton Hears a Who! (1970), produkoval a režíroval animátor Chuck Jones, ktorý je stvoriteľom mnohých svetoznámych kreslených postavičiek z klasiky Looney Tunes. (SarumanKo)
  • Titulní píseň filmu v českém dabingu nazpívali členové sboru Touch of Gospel. (joktuk)

Související novinky

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama