Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Vítězství a porážky, lásky a přátelství v dramatickém pohledu za velkolepé kulisy hokejového světa.  Desetidílný televizní seriál Poslední sezona je situován do atraktivního prostředí vrcholového hokeje. Jde o tradiční český fenomén, hokej je u nás druhým nejpopulárnějším sportem. V Česku jde v jistém směru o kultovní záležitost, v minulosti s takřka politickým nábojem. Dokáže na vrcholné úrovni vyvolávat masové emoce a rozdělovat zaryté příznivce i náhodné fanoušky na nesmiřitelné tábory. Největší hvězdy tohoto sportu dokáží vzbuzovat proměnlivé vášně od zbožňování k naprostému zatracení. O popularitě hokeje svědčí trvalý zájem publika i médií, a to nejen o domácí soutěže, ale i o uplatnění našich největších hvězd v nejprestižnější světové soutěži NHL. Obrovský ohlas úspěchů národních týmů českých hokejistů ukazuje na širokou popularitu hokeje napříč generacemi i sociálními vrstvami, navíc se jedná o sport pozitivně vnímaný ženami. Všechny tyto skutečnosti zakládají širokou cílovou skupinu potenciálních diváků a tvoří předpoklad vysoké sledovanosti seriálu s tímto námětem. (Česká televize)

(více)

Recenze (125)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Při prvních zvěstech to vypadalo, že bychom se mohli konečně dočkat pořádného "sportovního" seriálu. Jenže ke všemu seriálovému jest v naší zemi třeba přistupovat s rozvahou a nedůvěrou...nakonec tu máme seriál (opět) nabitý hvězdnými jmény, který je jakousi hodně pestrou a hodně povrchní podívanou ve stylu Ulice, do které se čas od času přimotají nějaké hodně zvláštně natočené a nastříhané rádobyefektní hokejové záběry. Kdy už se ti naši kašpárci naučí, že kreativec a mediální specialista jsou zlo? ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Vážení tvůrci, doporučuji zhlédnout starý seriál Dlouhá míle a podívat se, jak se dá zpracovat motiv o končící sportovní kariéře. Tam byly také nesmysly (přechod běžce na delší tratě a nakonec i maraton), ale to sportovní prostředí diváka opravdu vtáhlo. To tvůrci Poslední sezony měli více starostí o to, kdo se bude s kým pelešit, kdo bude moderně sprejovat a jak připravit hlavního hrdinu o peníze (samozřejmě tím nejtrapnějším způsobem - obral ho nepoctivý bankéř - podnikavec). Hvězdička za pěknou ústřední píseň. ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

Ani kvalitní herecké obsazení nezachránilo rozpačitý dojem ze scénáře. Hokej byl upozaděn. Obraty v chování drogově závislé krasobruslařky nevěrohodné. A postava Táborského? Hynek Bočan si ho "vychutnal" při snímání v cele - ale tento seriál snad měl být o hokeji... Doufám, že někoho nenapadne natáčet pokračování. Z toho by nevybruslili ani Sáblíková nebo Jágr:-) Plusem byla pěkná písnička Gabriely Urbánkové http://www.youtube.com/watch?v=K0_1XiU-fhQ ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dejdar působí trapně ve snaze být sympatický, ostatní herci předvádějí to, co se od českých seriálových herců očekává (snad jen ten Forman se snaží trošku víc). Nápad docela dobrý - hokejové prostředí je velice atraktivní, jenže samotné zápasy jsou nasnímány stejně nudně jako televizní přenos (zde navíc nemáte komu fandit) a krom toho, on se ten scénář stejně víc soustředí na typickou vztahovou spirálu. Ten spí s ní, ten chodí s nimi, ten oškube toho, však už jste to určitě párkrát viděli. Co bych však ocenil je pernamentní akčnost - pořád se něco děje a těch padesát minut celkem rychle uplyne. 40% ()

El-Barto 

všechny recenze uživatele

Seriál nestojí za moc, nejen ti "hokejisti", ale všichni vypadají strašně nepřirozeně, takže jsem nevěřil Dejdarovi tu zašlou hvězdu NHL a ani Táborskému toho uklízeče. Myslím si, že by pomohla trocha humoru, tak jako v Okresním přeboru, protože na hokeji je nehorázná sranda. Dávám 5/10, ale nebýt toho hokeje, poslal bych seriál ke stejným "skvostům" jako Ulice atd. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (8)

  • Nápisy ''Katko, vrať se'' a další zůstaly na Barrandovském mostě ještě několik let po natáčení. (Jyrka)
  • HC Olymp hraje své zápasy v Tipsport areně, kde sídlí Bílí tygři Liberec. (HONXX)

Reklama

Reklama