Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Rodinný
  • Dokumentární

Recenze (2 382)

plakát

Dexter - Nefér hra (2021) (epizoda) 

Tady se budu hodně lišit od většinového hodnocení. Honička po lese mě absolutně nezajímá za těch 8 sérií už vím, že Dexter je v těchto situacích, které nenabízejí žádnou nadstavbu, nesmrtelný. A druhá linie bylo nepřetržité žvanění o ničem. A na konci (jaké překvapení) očekávatelný a přesně načasovaný střet a ještě očekávatelnější zmizení padoucha.

plakát

Dexter - S kůží na trh (2021) (epizoda) 

Zatímco celý díl směřuje k tomu, že se věci trochu pročišťují a Dexter by mohl mít naději na navrácení ztraceného klidu, Kurt, jenž se zdá být odklizen, dokáže s klidem sobě vlastním vytahovat trumfy a ještě v divákovi vyvolávat záplavu otázek, co to má jeho činnost i nečinnost sakra znamenat.

plakát

Dexter - Příliš mnoho tuňákových sendvičů (2021) (epizoda) 

Tři hvězdičky by za ty nelogičnosti byly asi přiléhavější, ale zase jsou tady neodolatelně vtipné situace, včetně toho, kterak si rozzuřená Angela vede submisivního Dextera na stanici, kde se při průchodu pracovišti dostává Dexterovi neocenitelných rad.

plakát

Dexter - Na útěku (2021) (epizoda) 

Na Dextera se to valí ze všech stran, je evidentní, že bude mít co dělat, aby se stíhal rozhodovat, který požár bude hasit dříve. Což připomíná nejlepší úseky druhé série.

plakát

Dexter - H jako hrdina (2021) (epizoda) 

Tato série v linii s Harrisonem krásně pracuje s nejednoznačností a nechává diváka ve velmi zajímavé hladině nejistoty. V tomto směru je tato série ještě lepší než ty předchozí.

plakát

Dobrý voják Švejk (2009) (TV film) 

Že se Haškův Švejk vydobyl jako jedno z mála českých literárních děl pozici v zahraničí, je všeobecně známý fakt. O to zajímavější je pak poznat, jakým způsobem je tam vnímán. A to nám zprostředkuje právě film bez české účasti. Nechci určitě generalizovat, ale toto pojetí je velmi zajímavou exkurzí do toho, jak mohou toto dílo vnímat jiné národy, co z knihy vypíchnout, co jim připadá vtipné, jakou animaci a ztvárnění zvolí. Určitě bylo zajímavé to zhlédnout, na druhou stranu, kdybych se na to nedíval jako znalec knihy (a samozřejmě i Steklého a Trnkova zpracování), asi by mě to nemělo moc čím zaujmout.

plakát

Dexter - Průtrž průserů (2021) (epizoda) 

Motiv s odfláknoutou vraždou a podceněním schopností místní na první pohled přitroublé policie je skvělou záminkou k tomu, aby se Dexter konfrontoval se svou minulostí a současně skvělou příležitostí k novým vnitřním monologům komentujícím zdejší vidlácké prostředí. Inu, co projde u oddělení vražd na Miami, to v zapadákově jen tak ležet ladem nenechají.

plakát

Dexter - Studený start (2021) (epizoda) 

Nebudeme zbytečně plýtvat hvězdičkami jen proto, že je to Dexter. Uplynulo 10 let. Setkáváme se s naší oblíbenou postavou, jen jsme vyměnili prosluněnou Floridu za jakýsi studený zapadákov a policii stíhající nejrůznější řezníky zanechávající po sobě oběti s vyhřezlými vnitřnostmi za malé šerifské oddělení, kde se řeší krádeže koláčků z kostela a proniknutí ovce na sousedův pozemek. Půjde i zde rozpoutat pravé dexterovské hody? Zřejmě ano. Když už došlo ke změně prostředí, byla to vhodná příležitost, aby nám jej Dexter komentoval se stejným cynismem jako kdysi své kolegy v Miami. Nu dobrá, respektuji, že se nám nějak moc přiblížil lidské bytosti. Ale doufám, že se zjevená Debra vrátí ke svému vypilovanému slovníku a že až přílišné woke složení obyvatel maloměsta bude využito k tomu, aby s ním bylo řádně zameteno.

plakát

Dexter - Pamatuješ si ty zrůdy? (2013) (epizoda) 

Závěr mnohé neuspokojil, mně nevadil. Nižší hodnocení nedávám kvůli tomu, nýbrž kvůli nezvládnuté dramaturgii dílu. Dexter udělá stejnou chybu, jakou udělal už několikrát a jaká se mu vždy bez výjimky vymstila. Zde navíc slouží jako záminka pro nasměrování závěru jiným než očekávaným (ať už happyendovým nebo masakrálním) směrem.

plakát

Dexter - Ten starý Dexter (2013) (epizoda) 

Téměř ve všech sériích nám to tvůrci tak nějak ukončili v předposledním díle, zatímco v tom posledním ještě doladili pár úprav. Ani na dlouho poslední série není výjimkou.