Reklama

Reklama

Už vám není dvacet, paní Bláhová

(TV film)

Obsahy(1)

Malá televizní komedie o babičce a vnučce, které myslí na vdávání. „Boženko, nebuďte bláhová. Už vám není dvacet". Proč takto poněkud netaktně připomíná babičce Bláhové (D. Medřická) její věk důchodce Václav Hošek (M. Kopecký)? Vždyť ona je ještě tak pohledná a navíc zastane spoustu práce. Pokusme se to vysvětlit – rodina Králových (otec – V. Brodský a matka – K. Slunéčková) má vedle dcery Boženky (Z. Adamovská) a syna Romana (V. Dlouhý) babičku Boženu Bláhovou, která své dceři vydatně pomáhá s domácností i výchovou dospívajících dětí. A to až do chvíle, kdy začnou s údivem najednou pozorovat, jak se jim babička mění před očima. Jen kvete, chodí pozdě domů a už není, jak to bývalo zvykem, připravená ani večeře ani snídaně... Situaci v rodině ještě navíc komplikuje dcera Boženka, která chce rodičům představit svého nastávajícího (S. Skopal). Jak to všechno dopadne a kolik ženichů se dostaví? Na to už se podívejte v malé komedii Zdeňka Podskalského. (Česká televize)

(více)

Recenze (40)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazený filmeček, který se tváří jako komedie, nicméně u nějž jsem se zasmál opravdu sporadicky. Spíše jsem se divil zvláštnímu zjevu Miloše Kopeckého. Vtipy byly předvídatelné a slovy obyčejného lidu "suché" (viz "Jdu se kouknout do kurníku, protože babička chodí spát se slepicemi." a podobně). Naštěstí se vyznačuje velmi milosrdnou stopáží. ()

eileen 

všechny recenze uživatele

Něco takového už dnes nikdo nenatočí, dnes je humor úplně o něčem jiném a konverzačku tohoto typu už nikdo nedokáže vymyslet. Jak osvěžující, vidět něco z normálního prostředí a života, co si na nic nehraje. A těch skvělých herců, kterým vévodí Dana Medřická a V. Brodský a ještě mladí Dlouhý se Skopalem. Krásná vzpomínka na staré časy. ()

Reklama

ondrula 

všechny recenze uživatele

Hlavně díky Kopeckému, který hraje na malém prostoru velké divadlo, je to povedená a zábavná mikrokomedie. Pamatuju si, že když jsem byl malej, jely tyhle věci v TV skoro nonstop. Danu Medřickou mám rád, ale tentokrát nehrála nic moc, co by se jí dalo uvěřit (zvlášť když hraje jakoby ztřeštěnou infantilní babičku). No a Svatopluk Skopal mě přirozeně sral jako vždycky. ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Komedie plná hlášek...Můžu se tě něco zeptat?... Ne. ..Silný citový vztah na pět?... Láska. ..Jo, dobře...A ještě latinsky měď? .. To pivo je kalný... Když zrají švestky-pivo se kalí. ..Švestky dozrály..no, tak to není vina švestek ani moje. ..Latinsky měď? [kuprum] ...Až na Vánoce.. Co až na Vánoce? .. No, rum - koupím až na Vánoce..Latinsky měď je cuprum - nikdy nepochopím tvoje myšlenkové pochody. --- Hloupý, kdo dává, hloupější, kdo nebere... --- Mami, co to máš na sobě? To mrkáte jakej jsem kusanec, co, že jo? Vodkuď to máš? To teďkon frčí! Sexy svetr po dědečkovi a ta sukně ta je z truhly na půdě... Prožraná od molů?? No, to je takovej vzor-molovej...A to mi spousta hlášek unikla.. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Děj je sice předvídatelný, ale obsazení je tak hvězdné, že děj nikoho zajímat nebude. Jde o půlhodinku nabitou dokonalými hláškami, které mě rozesmály nahlas, a to se nestává často. A u české komedie je to opravdový zázrak. Nevím koho vynést do nebe dřív - Brodského, Dlouhého nebo Medřickou. Nebo možná Slunéčkovou... ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama