Reklama

Reklama

Epizody(10)

Od osudné chvíle, kdy předstíral vlastní smrt, uběhlo už deset let a Dexter Morgan (Michael C. Hall) se ukrývá daleko na severu. Prosluněné prostředí kosmopolitního Miami vyměnil za ospalou atmosféru malého městečka hluboko v mrazivých lesích státu New York. Pod falešným jménem Jim Lindsay pracuje jako prodavač v místním obchodě se sportovními a loveckými potřebami. A dokonce i pro něho platí rčení, že pod svícnem bývá největší tma. Zatímco Dexter úspěšně potlačuje vnitřní temnou touhu propadnout vraždění, udržuje romantický vztah s šéfkou policie Angelu Bishopovou (Julia Jonesová). Ale ta není jedinou ženou jeho nového života. Dextrova sestra Debra (Jennifer Carpenterová) je sice dlouho po smrti, ale v bratrových představách žije dál a často s ním rozmlouvá. Přesto se zdá, že hlavní hrdina drží věci pevně v rukou. Dokud se mu na nich nečekaně neobjeví nová krev. Když do městečka dorazí za záhadných okolností jeho dospívající syn Harrison (Jack Alcott), Dexter se začíná bát, že dědičný „temný pasažér“ uvězněný hluboko v jeho nitru znovu udeří. (TV Prima)

(více)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (166)

Narya89 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILER ALERT: Pokračování kultovního Dextera po 10 letech jsem uvítala s nadšením - přece jen konec byl takový mlhavý a dalo se čekat, že někde začne odznova a jako každého mě zajímalo, jaké to bude tentokrát. Přidání teď už teenagera-Harrisona taky ději rozhodně pomohlo, stejně jako další serial killer, operující zrovna ve stejném maloměstě, kde si vybudoval fake Jim Lindsay i svůj poměrně peaceful afterlife. Akorát abstinující Dexter mě trochu zklamal. 10 let se ovládá a pak do všeho hodí vidle, asi jako každý addict. A co hůř, pak pokračuje v podobném duchu bez svého kódu, kdy likviduje koho chce jen pro pomstu, z osobních důvodů, než aby aspoň zkusil trochu věřit  a svěřit se své partnerce, místní šerifce Angele, která je mimochodem extrémně schopná a jako jediná si všechno spojí a odhalí pravou identitu BHB (což musí být v roli přítelkyně extrémně těžké si i jen připustit tu možnost). Té očividně ani neplánoval říct, kdo byl zodpovědný za všechny vraždy v okolí, včetně její nejlepší kamarádky, ačkoliv ví, že už roky jí to nedává spát. Jako proč?? Mohl jí dát closure a peace of mind, ale ne, to udělá jen ve chvíli, kdy mu jde o krk a potřebuje odvést pozornost. How noble...a o chudákovi Loganovi ani nemluvím. To ho nemohl pouze omráčit, uspat apod??? Moc dobře věděl, že za nic nemůže. Nedivím se Harrisonovi, že ho představa života na útěku nijak nenadchla, i když samozřejmost, s jakou hned zmáčkl spoušť taky dává tušit, že dark tendencies ho rozhodně neminuly, jakkoliv si hraje v dané situaci na Mr. Righteous.  Doufám, že se o jeho osudu ještě dozvíme něco dalšího z pokračování, nicméně tato série Dextera byla za mě emočně napínavá, ale poněkud méně morální a důkladná, než předchozí seriál (skoro žádné hledání důkazů viny, snaha dostat pouze ty, co unikli systému, pouze VRAHY, atd.) Na druhou stranu, přes všechny tyhle nelogičnosti, které podle mě nenavazovaly a nerespektovaly moc nastavení z původního Dextera, se mi série líbila hlavně svým postupným budováním napětí, skvělou Angelou, i vývojem trochu awkward vztahu Dexe se synem. Moje oblíbená vždy upřímná Deb jako jeho svědomí pobavila, zápletka s Kurtem a Molly se taky povedla, stejně jako návrat legendárního Angela Batisty, který pořád vypadá skoro stejně a ještě ze šuplíku nevyndal složku Laguerty, za což má mé nevyhnoucí sympatie. Jen škoda, že nedošlo na závěrečnou konfrontaci. Celkově je asi dobře, že se Dexovi dostalo takového konce, protože jak sám řekl, THERE IS NO OTHER WAY. " Justice must be done. Rest in peace by Deb`s side. ()

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak se kluci ušatí moc nevytáhli.. Trošku jsem čekala, že když se Nick Slaughter přesune více na sever, tak to nebude jen o změně barevného filtru na kamaře, ale dostane tu správnou "severskou" atmosféru. Bohužel šanci na pozdvihnutí úrovně autoři propásli. V podstatě místo cool sarkastické vyvražďovačky inspirované severskou Evropou nám nabízí jen diletantské látání zpackaného konce předchozí série. Jack Alcott je navíc neslaný, nemastný, tak doufám, že nedostane vlastní seriál. Nebyla jsem a asi ani nebudu cílovka.. Pozitivní na tom pro tvůrce je, že jsem byla schopná to celé přežvýkat (třeba taková Hra o trůny takové štěstí neměla). Aspoň jsem si doplnila seriálový přehled. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mé hodnocení je dnes večer shovívavé, zřejmě za to může nostalgie a fakt, že mám prostě a jednoduše filmového Dextera ráda.. Chápu, že jsou někteří jeho oddaní fanoušci rozčarovaní a možná i zklamaní, ani mně ten závěr úplně nesedl.. Nicméně potkali jsme se, pobavili se a holt se i rozloučili.. Nepříjemnou Debru odpouštím zcela a na Angelu chci zapomenout.. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je dobře, že tato řada vznikla. Na začátku mi dělalo velký problém si na všechny zvyknout, ale podařilo se a od půlky už to jelo skoro jako dřív. Jenže ono nikdy nic není jako dřív. Zdá se, že to celé nemohlo dopadnout jinak. Ale možná se to opravdu jenom zdá. Poslední tři díly byli moc nabušené a uspěchané - chyběly mezičlánky, jak píšou ostatní - chtělo to víc natáhnout, víc konfrontovat, potenciál to mělo lepší. Dva díly navíc by tomu určitě prospěli. Nechci ale jen kritizovat, grády to mělo i tak.  Spoiler: Pravda je ta, že se nikdo nechceme smířit s tím, že Dexter už prostě nebude. Ale nechat to zastřelit vlastním synem bez mrknutí oka?... Tomu jsem neuvěřil. Když už, tak Harison měl mířit, ale zastřelit ho měla Angela. Tak bych to viděl já. Dávalo by to větší smysl. Ale ne vždy je všechno podle nás. Že přátelé Dexterova klubu? :-D A jen tak nakonec mě napadá - co novou sérii s názvem "Son of Dexter "? Ne že bych si Harisona nějak oblíbil, ale na ledasčem se dá zapracovat... Ale teď budu truchlit, Dexter byl jako člen rodiny... Určitě nejen pro mě. ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

Dexter líznutý s Fargom. Slnečné Miami s množstvom priestoru pre realizáciu temného pasažiera vystriedalo klaustrofobické Iron Lake, kde každý každého pozná a temný pasažier, ktorého Dexter pochoval pod masku Jima Lindseyho, nemá ani centimeter voľného priestoru pre čo i len drobnú chybičku. A Dexter pritom už nie je v najlepšej forme ... tak nejako by sa dala zhrnúť základná premisa New Blood. Zvyšok už je história. Nový Dexter patrí medzi to lepšie čo prinieslo štúdio v rámci tejto frančízy, má takmer všetko čo si môže divák želať – nové prostredie, nové postavy, starého Dextera, zopár starých postáv, zopár úmrtí. Ja osobne by som si želal ešte o niečo väčšiu previazanosť s pôvodnou sériou. K dokonalosti mu však bránia predovšetkým iné skutočnosti, a to nie veľmi uveriteľné charakterové odchýlky, krívajúca logika a uponáhľaný a hlavne nie veľmi uspokojivý záver. Tvorcom došiel dych. Avšak na neuspokojivé ukončenia seriálov sme si za posledné obdobie akosi zvykli ... pozdravujem Game of Thrones. Nevadí, aj tak som za Dextera (nového či starého) ako divák vďačný. Bola to jazda. ()

Galerie (238)

Zajímavosti (14)

  • V scéne, keď sa Angel ponáhľa k svojmu počítaču, aby videl fotografiu, ktorú mu Angela práve poslala, obraz jej a Dextera v objatí na gauči, si môžete všimnúť e-maily naľavo od fotografie v Angelovej schránke. Sú tam e-maily od postáv pôvodnej série, vrátane Joeyho Quinna a Vincea Masuku. (Dajman)

Související novinky

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Reklama

Reklama