Reklama

Reklama

Epizody(10)

Od osudné chvíle, kdy předstíral vlastní smrt, uběhlo už deset let a Dexter Morgan (Michael C. Hall) se ukrývá daleko na severu. Prosluněné prostředí kosmopolitního Miami vyměnil za ospalou atmosféru malého městečka hluboko v mrazivých lesích státu New York. Pod falešným jménem Jim Lindsay pracuje jako prodavač v místním obchodě se sportovními a loveckými potřebami. A dokonce i pro něho platí rčení, že pod svícnem bývá největší tma. Zatímco Dexter úspěšně potlačuje vnitřní temnou touhu propadnout vraždění, udržuje romantický vztah s šéfkou policie Angelu Bishopovou (Julia Jonesová). Ale ta není jedinou ženou jeho nového života. Dextrova sestra Debra (Jennifer Carpenterová) je sice dlouho po smrti, ale v bratrových představách žije dál a často s ním rozmlouvá. Přesto se zdá, že hlavní hrdina drží věci pevně v rukou. Dokud se mu na nich nečekaně neobjeví nová krev. Když do městečka dorazí za záhadných okolností jeho dospívající syn Harrison (Jack Alcott), Dexter se začíná bát, že dědičný „temný pasažér“ uvězněný hluboko v jeho nitru znovu udeří. (TV Prima)

(více)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (166)

kajas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nebudu přehánět, když napíšu, že jistý Dexter patřil v době své největší slávy mezi seriálová esa. Asi každého fanouška (včetně mě) naštval závěr seriálu - mnohými přirovnávaný k "nejdebilnějším koncům vůbec", stejně jako Ztraceni nebo Jak jsem poznal vaši matku. Po oznámení zbrusu nového pokračování se moje srdíčko zatetelilo a nemohla jsem se dočkat dalšího osudu nejoblíbenějšího seriálového vraha historie. A jak to dopadlo? Nad očekávání dobře. Dexter začal nový život, vyměnil parné Miami za zapadákov na severu, v klidu si prodává lovecké potřeby, ale jednoho dne ho dožene minulost. Michael nezestárl snad ani o den, neztratil svůj smysl pro černý humor, pořád umí krásně vraždit a stojí proti němu hodně zákeřný protivník. Bohužel, i když se vyvrcholení desetidílné série dalo čekat, jeho provedení mě zase zklamalo. Tentokrát se navíc nějakého návratu těžko dočkáme... ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(Obsahuje spoilery) ___ Ach jo. Měl jsem velké dilema, jaké dám nakonec hodnocení této - evidentně - poslední sérii mého oblíbeného Dextera. Celá série se mi moc líbila. Působivé zápletky, pěkné tempo a atmosféra. Nostalgie původního, mladšího Dextera se dostavila. Vše bylo fajn, až do posledního dílu. Poslední díl 8. série celý svět a zdejší ČSFD komunita odsoudila slovy "Nejhorší zakončení (resp. poslední epizoda) televizního seriálu ever!. Očekával jsem mnohé sci-fi, ale nakonec mi to nepřišla až tak hrozné a poslední epizodu 8. série jsem vstřebal vcelku pozitivně, což neplatí o posledním dílu 9. série alias New Blood. Ať by bylo další pokračování (10. série) v jiném prostředí, s novým začátkem, pro některé možná přeplácané, já bych to bral všema deseti. V úplném závěru už se k tomu schylovalo, těšil jsem se na nějaké důstojné zakončení s prchajícím Dexterem, ale najednou "prásk" a bylo po všem. Synátorova role mi byla od začátku ne moc sympatická, ale po tomhle jsem měl obzvlášť vztek. Celou dobu ten teenage sráč láme ruce, po taťkovi zdědí vražedný choutky a pak tátu odpráskne, když zabije černýho fízla? Jako vážně? To mě fakt nasralo. Tečka. Kdybych psal dál, akorát bych byl nasranej ještě víc. Nechám čtyři hvězdy za příjemnou nostalgii a průběh děje, ale poslední díl je odpadový. ()

Reklama

slord 

všechny recenze uživatele

Keď som počul o Dexterovom návrate, tak som fakt nechápal prečo sa k tomu niekto chce po toľkom čase vrátiť a vôbec som sa na to netešil. No ale o to väčšie prekvapenie to je, zaháčkovalo ma to hneď od prvej časti a až do konca si to udržalo kvalitku. Michael C. Hall sa po rokoch skoro nezmenil a túto svoju ikonickú rolu si zopakoval s veľkou chuťou. Zmena prostredia pôsobí veľmi dobre, vzťah so synom je spracovaný veľmi fajn a ich konfrontácia ma bavila a nový hlavný protagonista má tiež svoje čaro. Celkové zakončenie seriálu si určite nájde svojich odporcov, mne však toto vyvrcholenie vôbec neprekážalo a neviem si predstaviť moc možností ako inak sa to mohlo skončiť. Pre mňa veľké prekvapenie a veľká spokojnosť. 9/10 ()

Mimesis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na devátou řadu jsem se docela těšil. Když jsem se dozvěděl, že scénář bude psát Clyde Phillips, těšil jsem se ještě víc. A když pak Clyde Phillips prohlásil, že devátá řada je "to nejlepší, co kdy napsal.", byl jsem opravdu zvědavý s čím příjde a trochu doufal, že se mu podaří opravit děsné zakončení seriálu, se kterým přišla řada osmá. Bohužel, přišlo akorát obrovské zklamání. Ani nevím, kde začít. Mimochodem, spoustu lidí tvrdí, že je zklamal až poslední díl, ale já jsem byl zklamaný už od prvního. Mělo to veliký potenciál, herci byli fajn (Hall, Alcott, i Brown), zimní atmosféra fungovala podobně jako slunné Miami, ale děj prostě nedával vůbec žádný smysl. Co dějový zvrat, to naprostá nelogická hloupost. Sorry, začal jsem předstírat, že devátá řada neexistuje. Cože, jaká devátá řada? Žádná není. Čus. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak konečně mám všech devět sérií Dextera za sebou. Byla to fakt neskutečná jízda, přátelé! Závěrečný přírůstek na to šel chytře, po těch letech změnil slunné a atraktivní prostředí floridského Miami za zasněžené a odlehlé městečko Iron Lake ve státě New York. A já jsem tuto změnu přivítal s otevřenou náručí. V nové deváté řadě se mi líbil ten modernější styl, pořád se zde vyskytovaly monology Dextera a z minulosti si to bralo dost, ale pociťoval jsem jisté inovace. Záporák zde konečně po kratší odmlce naháněl hrůzu, ono býti sériovým vrahem mladých dívek zní už na papíře dost mrazivě, ale hlavní představitel tohoto antagonisty zde po herecké stránce rozehrál mistrovskou šachovou partii. Asi patřím do menšiny, ale postava Harrisona na mě vůbec nepůsobila rušivě, ba naopak fungovala jako bezchybný katalyzátor jednotlivých vedlejších linek. Jinak závěrečné díly nabídly podívanou, kdy se atmosféra dala doslova a do písmene krájet. Jasně, pár nelogičností spatřilo světlo světa, na druhou stranu to rozhodnutí autorů, jak zakončit příběh této diváky milované postavy, považuji za zdařilý. A to je hlavní. Za mě 8/10 ()

Galerie (238)

Zajímavosti (14)

  • V scéne, keď sa Angel ponáhľa k svojmu počítaču, aby videl fotografiu, ktorú mu Angela práve poslala, obraz jej a Dextera v objatí na gauči, si môžete všimnúť e-maily naľavo od fotografie v Angelovej schránke. Sú tam e-maily od postáv pôvodnej série, vrátane Joeyho Quinna a Vincea Masuku. (Dajman)
  • Ačkoliv se 9. série odehrává ve fiktivním městečku Iron Lake, které se má nacházet v americkém státě New York, tak se natáčela v historické vesnici s názvem Shelburne Falls v americkém státě Massachusetts. (Trajektt)

Související novinky

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Reklama

Reklama