Reklama

Reklama

Epizody(10)

Od osudné chvíle, kdy předstíral vlastní smrt, uběhlo už deset let a Dexter Morgan (Michael C. Hall) se ukrývá daleko na severu. Prosluněné prostředí kosmopolitního Miami vyměnil za ospalou atmosféru malého městečka hluboko v mrazivých lesích státu New York. Pod falešným jménem Jim Lindsay pracuje jako prodavač v místním obchodě se sportovními a loveckými potřebami. A dokonce i pro něho platí rčení, že pod svícnem bývá největší tma. Zatímco Dexter úspěšně potlačuje vnitřní temnou touhu propadnout vraždění, udržuje romantický vztah s šéfkou policie Angelu Bishopovou (Julia Jonesová). Ale ta není jedinou ženou jeho nového života. Dextrova sestra Debra (Jennifer Carpenterová) je sice dlouho po smrti, ale v bratrových představách žije dál a často s ním rozmlouvá. Přesto se zdá, že hlavní hrdina drží věci pevně v rukou. Dokud se mu na nich nečekaně neobjeví nová krev. Když do městečka dorazí za záhadných okolností jeho dospívající syn Harrison (Jack Alcott), Dexter se začíná bát, že dědičný „temný pasažér“ uvězněný hluboko v jeho nitru znovu udeří. (TV Prima)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (166)

Michelle75 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední hvězdička je čistě z nostalgie, je to srdcovka. A zklamaná rozhodně nejsem, Dexter je pořád stejně dobrý, Michael C. Hall se pro tu roli narodil. Navíc úplně nové prostředí a postavy jsou velkým osvěžením a mají co nabídnout, a taky že ano. Pěkně se to každým dalším dílem zamotává ,ale neztrácí na napětí a to je pro mě u Dextera nejvíce. Po poslední epizodě přišlo mírné zklamání,ale nechala jsem si to v hlavě rozležet, a asi to mělo svoji logiku, přesto škoda. ()

Soundtrack 

všechny recenze uživatele

MEGASPOILERY: Důstojné zakončení seriálové ságy, ale docela mě zklamalo posledních dvacet minut, které byly zbytečné... Nejvíc jsem se těšil na scénu Bautista vs Dexter a na to ani nedošlo. Měl se jim ke všemu přiznat, objasnit zločiny jako poctu LaGuertě, Doakesovi, Debře a dalším, předat pasažéra svému synovi a sám by buď pokračoval ve vraždění ve vězení (kde jsou vrazi) a nebo by se zabil... Tak jako tak, určitě by to byl lepší konec - nebo příprava na další série Dexter & Son. Jeden ve vězení, druhej na svobodě. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Verní nadšenci seriálu by mali dať pokračovaniu New Blood šancu napriek tomu, že má svoje chyby. Kvalitu prvých sérií, ktoré mali veľmi blízko ku genialite, však rozhodne netreba čakať. Definitívna rozlúčka s Dexterom nie je vôbec dokonalá a logické nezrovnalosti by rozhodne vydali aj na samostatný článok. Seriálu však nechýba napätie, kúsok (i keď nie úplne využitej) nostalgie a vynikajúca záporná postava. S prižmúrením oka preto New Blood dávam 7 z 10, i keď som dlhšie zvažoval zníženie o jeden bod. Bližšie som sa k New Blood rozpísal v recenzii. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale jo. Musím přiznat, trochu toho sentimentu a nostalgie udělalo svoje. Přeci jen, je to už 15 let od první sérky a tehdy to bylo doslova zjevení. A nejen pro mě. Od tý doby uteklo skutečně hodně vody ve filmovým / seriálovým světě. Přivýst dinosaura Dextera znovu k životu, ten nápad, ač zněl seberajcovněji, budil spíš obavy, že to v dnešním světě prostě nemůže obstát. Analog je přece jednou provždy mrtvej. Nebo není? Buď se tohle pokračování bude držet původního rukopisu, ale potom nemá šanci oslovit dnešní fans zhýčkaný netflixem apod, že? Nebo se mu jeho tvůrci budou snažit vštěpit něco z genů současný produkce, ale pak z toho bude jakejsi geront na steroidech, za každou cenu kůl a s nadějí, že se vklíní mezi klíny současný generaci malejch psychoušů, který uslintávaj při masakrování nevinejch asiatů při hře na slepou bábu. Vyhlídky celkem na hovno, žejo? Za sebe musím napsat, že nakonec přišel asi ten nejlepší možnej kompromis. New Blood, v tom měl bejt asi zapikanej Dexter jr, si vzal to dobrý ze svejch kořenů, přeci jen, ten původní rukopis tam byl znát, jo, takže to dobrý naštěstí přetrvalo. No a přece jen se objevilo pár inovací, ta nejvtipnější byla pro mě asi ta roztomilá asijská podcasterka, který měly udržet kontakt s e-realitou. Dobře vymyšlený. Neztrapnili se, dali tomu důstojnej konec, i když možná těch pár minut tam bylo fakt navíc no a pokud Dexe nenaklonujou například z kapky jeho použitýho genetickýho materiálu, kterým velkoryse oplývá ta indiánská samička, tak to zůstane tam, kde to má bejt - u ledu. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak konečně mám všech devět sérií Dextera za sebou. Byla to fakt neskutečná jízda, přátelé! Závěrečný přírůstek na to šel chytře, po těch letech změnil slunné a atraktivní prostředí floridského Miami za zasněžené a odlehlé městečko Iron Lake ve státě New York. A já jsem tuto změnu přivítal s otevřenou náručí. V nové deváté řadě se mi líbil ten modernější styl, pořád se zde vyskytovaly monology Dextera a z minulosti si to bralo dost, ale pociťoval jsem jisté inovace. Záporák zde konečně po kratší odmlce naháněl hrůzu, ono býti sériovým vrahem mladých dívek zní už na papíře dost mrazivě, ale hlavní představitel tohoto antagonisty zde po herecké stránce rozehrál mistrovskou šachovou partii. Asi patřím do menšiny, ale postava Harrisona na mě vůbec nepůsobila rušivě, ba naopak fungovala jako bezchybný katalyzátor jednotlivých vedlejších linek. Jinak závěrečné díly nabídly podívanou, kdy se atmosféra dala doslova a do písmene krájet. Jasně, pár nelogičností spatřilo světlo světa, na druhou stranu to rozhodnutí autorů, jak zakončit příběh této diváky milované postavy, považuji za zdařilý. A to je hlavní. Za mě 8/10 ()

Galerie (238)

Zajímavosti (14)

  • Tvorca Clyde Phillips pre jeden rozhovor raz povedal: "Mojím osobným snom konca šou bolo, že ho za svoje zločiny popravia. Leží na stole a za oknom sú všetci ľudia, ktorých zabil. Ale ostalo to len v mojej hlave. Nikdy som to nikomu nenahodil." Dexter nebol odsúdený porotou za jeho zločiny, ale jeho syn ho prinútil v záverečnej scéne, aby otvoril oči a  povie mu: "Pozri, čo si urobil!!!“ V tom Dexter uvidí v mysli svoje obete. (Dajman)
  • V scéne, keď sa Angel ponáhľa k svojmu počítaču, aby videl fotografiu, ktorú mu Angela práve poslala, obraz jej a Dextera v objatí na gauči, si môžete všimnúť e-maily naľavo od fotografie v Angelovej schránke. Sú tam e-maily od postáv pôvodnej série, vrátane Joeyho Quinna a Vincea Masuku. (Dajman)
  • Zbraň, kterou Dexter (Michael C. Hall) zandavá do držáku u sebe v obchodě, je malorážka CZ 457 České zbrojovky Uherský Brod. (veronikajel)

Související novinky

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Reklama

Reklama