Reklama

Reklama

Dexter

(seriál)
Trailer 4
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2006–2022), 93 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Předloha:

Jeff Lindsay (kniha)

Hrají:

Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, David Zayas, James Remar, C.S. Lee, Luna Lauren Velez, Desmond Harrington, Julie Benz, Christina Robinson (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(106)

Je inteligentní, okouzlující a má skvělý smysl pro humor. Je to Dexter Morgan (držitel Zlatého glóbu Michael C. Hall), všemi oblíbený sériový vrah. Coby forenzní expert u miamské policie ve dne vraždy vyšetřuje a v noci je páchá. Dexter se však řídí přísným etickým kodexem, který je jak jeho spásou, tak i celoživotním břemenem. Dexter, rozpolcený mezi nutkáním zabíjet a touhou po skutečném štěstí, žije v hlubokém konfliktu se světem i se sebou samým. V první řadě se dozvíme, že Dexter Morgan ve čtyřech letech osiřel a nese si s sebou traumatické tajemství. Byl adoptován policejním důstojníkem, který odhalil Dexterovy vražedné sklony a naučil syna ventilovat hrůznou touhu po lidské krvi konstruktivním způsobem – zabíjením odporných zločinců, kteří buď stojí nad zákonem, nebo se jim podařilo proklouznout spravedlnosti. (HBO Europe)

(více)

Videa (84)

Trailer 4

Recenze (2 130)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dexter je fajn chlapík. Sympaťák, co rád pomůže s odpadky postarší sousedce, ale zároveň jen tak mimochodem pořezává krky zlým chlapcům z okolí. Dvojí život, (skoro) žádné city a bystrá mysl. Co víc si přát? První sezona: 75% - pointa klišé, které nesedělo, trochu moc ukecané, ale jako začátek dobré. Hlavně emoce u Dextera mě fascinují, herecky je geniální, ale občas si protiřečí (nemám city->pár impulsivních zkratů apod.). Historie jedné rodiny se mi také pomalu zdá až moc komplikovaná, i když snad scénáristé vědí, co dělají a mají vše jasné dopředu. Druhá sezona: 85% - skvělý příběh, postavy, závěr, snad jen těch dílů bylo o něco víc než mělo. Třetí sezona: 60% - zbytečná sezona, která jen lehce prohloubila pár postav, ale postrádala jakýkoliv drive. Čtvrtá sezona: pomalu začínám. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Trvalo mi více než rok, než jsem našel sílu k vyřčení závěrečného ortelu nad Dexterem. Myslel jsem, že čas všechno spraví, ale největší seriálová křivda ve mně zůstává i nadále. Pojďme ale pěkně od začátku. Nebyla to láska na první pohled. Při seznámení sice ihned přeskočila jiskra, ale tempo první třetiny série bylo přeci jen vlažnější. Pak se ovšem dostavily momenty, na které nikdy nezapomenu. Zástavy srdce, vyražené dechy, neschopnost mrknout. To vše mi tato floridská jízda v kubánském rytmu nabízela a já nic jiného nechtěl. Navíc ten příběh o muži, který na ostatní musí hrát divadlo, aby zapadl, mi něco silně připomínal, takže už před koncem první série pro mě byl Dexter modlou. Zběsilá naháněná s Doaksem ve druhé sérii mě s Dexterem definitivně svázala a já začal šířit seriálovou osvětu jako Ježíš křesťanství. Chtěl jsem, aby všichni věděli, kdo právě sedí na trůnu. Rita pro mě byla imaginární manželkou, Masuka ten nejperverznější hláškař a Debra stylová fuckerka. Vše bylo zalité sluncem a krasojízda pokračovala. Třetí série přinesla ještě více rodinných problémů a skvělou spolupráci s Miguelem, čtvrtá zase nelítostný souboj s Trinitym a také nejkrutější twist posledním let. Pátá tak měla téměř nesplnitelný úkol a stejně to díky propracovanému vztahu s Lumen zvládla. Poté přišlo první velké škobrtnutí, které doteď někteří dokonce obhajují. Náboženské bláboly, CGI hadi (předzvěst tragického finále) a jeden pošuk, který nebyl hoden tak významnému soupeři. To vám jako stačí? Zřejmě někteří poprvé viděli slušný cliff, takže to ještě přejdu, protože sedmá série díky tomu přinesla dlouho očekávané prozrazení. Debra byla svému bratrovi rovnocenným spoluhráčem, klaunské duo Batista, Quinn na svém tvůrčím vrcholu a Hannah zase tou největší samičkou, kterou jsem Dexovi mohl přát. Poslední série však smrděla od začátku. Naprosto amatérské šťourání do minulosti (Vogel), impotentní vedlejší linky (Elway, Zach, U.S. Marshal) a "záporák" Saxon mně přivodili značné obavy o důstojné finále. Příliš tomu nepomohl ani vytoužený návrat Hannah a obavy se potvrdily. Seriál plný sarkasmu (vnitřní monology, oslavné finále první série) a černého humoru (jasným vrcholem je Dexter s ušima Mickey Mouse), kde celou dobu sledujeme sériového vraha, který navíc kosí (skoro vždy) jen další vrahy, s nadhledem mu fandíme, tak tento seriál se v úplném finále musí začít brát vážně a nedopřát mu happy end v Argentině, ale jen dementní odchod do lesů, kde bude čumět do blba. To, že má poslední díl na IMDb jasně nejhorší hodnocení ze všech, jen dokazuje, o jak nedůstojné finále šlo a za to by měly padat hlavy. Hodně smutný pád ze seriálového trůnu. Návrat sice potěšil, ale počáteční nadšení rychle opadlo, když se ukázalo, že půjde o další křeč. Ukončení trápení tak bylo nejlepším řešením pro všechny. 1. - 5. série: 100%, 6. série: 80%, 7. série: 90%, 8. série: 70%, 9. série: 60%. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších a nejnapínavějších seriálů, co se právě vysílaj. Samotný Dexter vás okamžitě okouzlí navzdory faktu, že je masový vrah a budete mu držet palce za jakýchkoliv okolností. První série je výtečná včetně závěru, což není tak úplně běžné a proto, navzdory menším výtkám si zaslouží jasných 5 *****. Něco takového tu totiž už dlouho nebylo - seriál ne pro děti, který po chvíli nezblbne. Druhá série je díkybohu taky dost dobrá, ikdyž v její první půlce je tempo poněkud slabší. Od osmého dílu se to ale neuvěřitelně rozjede a je tu zase Dexter v plné parádě! Tohle je v dnešní době naprostý unikát, takže přes menší chyby si zaslouží za svou odlišnost a originalitu 5*****! ()

monolog 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední díl 8. série zabil perfektní seriál. Deb je postřelená a její mozek umře na sraženinu, Dexter jí odpojí přístroje a odveze její tělo do bouře, kde bídně zhyne. Syna nechá své lásce Hanně. A pak je scéna, kdy fousatý Dexter o pár let později vozí klády na severu USA... Fakt super vymyšlené a určitě to sedí do charakteru postavy... Osobně asi budu radši dělat, že to nenatočili takhle, a že to byl špatný sen jak v Dallasu. Fakt by mě zajímalo, co si tvůrci mysleli a co si říkali herci, když jim dali scénář. Já osobně bych to odmítl hrát, protože jedním špatným dílem zničili dobrý pocit každému, kdo to sledoval. Kdyby tam nakonec dodali scénu, kde se Dexter s trhnutím probudí vedle Hannah, tak fajn. Mohli jsme si to domyslet, co se stalo a i tak by to byl dobře temný konec. Jenže takhle zbývá jen nahořklá pachuť, které se ještě dlouho nezbavím. A co jsem tak slyšel o další sérii, kde se dozvíme, že Hannah umřela na rakovinu a Harrison skončil v děcáku... Tak sorry jako, ale myslel jsem si, že víc posrat už to nepůjde. A ono přece... Asi si tvůrci myslí, že sérioví vrazi si happyend nezaslouží... Nasrat, jo nasrat! ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Dexter sympaťák, no scénaristicky mäkota. Skladačkový vrah je jeho tatko alebo mamka, myslel som si. No riešenie bolo také kus biblické. Potom večne milujúca ségra, policajtka. Návrat k náboženstvu v VI. sérii. Mysticky sa zjavujúci mŕtvy tata furt. V inej sérii zase iný tato, od inej rodiny, slušný človek, čo zabíjal, koho mohol. Medzitým (predtým aj potom) mal Dexter lásku, frajerky, decko, čiže šecko, čo vyžaduje USA seriál aj rodina. Aj kolegu mal, čo ho podozrieval, aj šľahnutú milenku. V polovici šiestej série som to prestal kukať a nijako mi to nechýba. Ba dokonca, ani si na to nejako zvlášť nespomínam. Čiže produkt kvalitný, no veľmi jednorazový a sterilný. Niečo ako hamburger v bio kvalite z domáceho chovu, gmo modifikovaný z argentínskych steakov, biotronicky ošetrený, posvätený jogínskym guru Pahásvámí Mahéšvárárandou VII. A milovaný masami ako to najkvalitnejšie masso, massíčko, čo sa urodilo v seriálovej svätyni. Kvalitný pop-produkt priživujúci sa na pocitovo-politických symptómoch dnešnej postpubertálnej biohumanoidnej generácie, do značnej miery ovládanej strojovými a technologickými zariadeniami. Podobne ako v sexe: potreba zasunúť kábel či dobíjačku do nejakej diery a potom dlhý, úľavný výdych: Boha sme v tom, sme napojení! Konkrétne generačné symptómy sú napríklad: nedostatok empatie; neschopnosť otvorene prejaviť city; túžba pomstiť každú nespravodlivosť, pretože skoro každý má pocit zlyhania oficiálnej spravodlivosti; dočasnosť vzťahov, práce i obydlia; deklarovanie potreby zlepšenia mravov navonok. A kto nemá dobré mravy, nech bárs aj zgegne. Hocijako. Čo sa presne v Dexterovi deje. Preto je taký sympatický. ()

Galerie (1 416)

Zajímavosti (132)

  • Michael C. Hall (Dexter) při udělování Zlatých glóbů prozradil, že v lednu 2010 onemocněl Hodgkinovým lymfomem, ale na seriálu dál pracoval. Většinu hereckých kolegů tato zpráva překvapila, protože během natáčení svůj stav neprozradil. Od poloviny roku 2010 je Hall v remisi. (Delock)
  • Herci na Dexterovom (Michael C. Hall) stole sú naozaj nahí. Majú na sebe iba tangá telovej farby a k stolu sú pripútaní tak pevne, že bez cudzej pomoci by z neho vstať nedokázali. (m.a.t.o.)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Reklama

Reklama