Reklama

Reklama

Hrdinové

(seriál)
Z natáčení 1 - Greg Grunberg, Ali Larter, Sendhil Ramamurthy
USA, (2006–2010), 56 h 17 min (Minutáž: 43–53 min)

Tvůrci:

Tim Kring

Hrají:

Jack Coleman, Hayden Panettiere, Masi Oka, Sendhil Ramamurthy, James Kyson, Ali Larter, Milo Ventimiglia, Adrian Pasdar, Noah Gray-Cabey, Kristen Bell (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(78)

Genesis. Zdánlivě nahodilá skupina jedinců po celém světě u sebe začne objevovat něco, co lze popsat jedině jako "zvláštní" schopnosti. I když většinu z nich zpočátku děsí, učí se s nimi zacházet, hledají jejich hranice a brzy je jasné, že vše má nějaký vyšší smysl... (oficiální text distributora)

Videa (2)

Z natáčení 1 - Greg Grunberg, Ali Larter, Sendhil Ramamurthy

Recenze (948)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Kompletní první série. Výborně, seriál si svou úroveň nejen drží, ale dokonce se čím dál zajímavěji rozjíždí. Postupem času jsem si oblíbíl všechny hrdiny, i když prim hrají "telepat" Parkman, "rozdvojená" Niki¨/ Jessica, "manipulátor" Bennet a "vražedný zlosyn" Skylar... Kvalitativně proklatě vysoko, olizuju se až za ušima, ale kvůli poněkud pomalejším a nervóznějším prvním dílům zatím zůstávám na čtyřech hvězdách. Konec první série mě malinko zklamal, všechno se odhrkalo moc narychlo a tak nějak polovičatě. Jako kdyby najednou dostali scénáristi kudlu pod krk, s tím, aby zápletku ukončili o dva, tři díly dřív než původně zamýšleli... Škoda přeškoda... Dohromady ale stále poctivých 80% ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné, jak krátká chvíle stačila Kringovi na to, aby Hrdiny spláchl definitivně do záchodu. První série je boží, protože nabídla superhrdinský koncept v civilní formě a místo spoďárů přes kalhoty řešila duševní pochody jednotlivých postav a jejich zařazení v normálním světě. Druhá sezóna oproti tomu nenabídla vůbec nic. Jen některé linie zbytečně zamotala, scenáristé začali cpát do děje čím dál víc zbytečné vaty a Kring předvedl, že není zase tak geniální, jak mnozí předpokládali. Stále však šlo o solidní nadprůměr. Což se rozhodně nedá říct o sezóně číslo 3, která používá ty nejstarší seriálové zlozvyky, jaké si dovedete představit. Každý má něco s každým, vrací se domněle mrtvé postavy a Kring jen dokazuje, že nemá koule na to, odklidit zbytečné charaktery z cesty. Zkrátka slabota, navíc natahovaná jako žvýkačka Hubba Bubba. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

První série velice přirozeně a sympaticky představuje tajemný, scenáristicky propracovaný seriál o skupince lidí objevujících své nadpřirozené schopnosti. Zejména podtrhuji lidské vyznění, hrdinové jsou pořád jen lidé, pořádně neví co se sebou; to diváky "nutí" seriál prožívat a cítit se jako v novém světě. Po fantastické první sérii přišla zprvu rozpačitá druhá - vynechat tak velké časové období (4 měsíce) s tím, že se vše dovysvětlí až v druhé polovině, nebyl ten nejlepší nápad, avšak počínaje 7. dílem Heroes opět nabírá obrátek a vrací se na výsluní. Třetí série je ovšem nelogický a kostrbatý scenáristický hybrid, původně dobře načrtnuté charaktery se podivně mění, vytrácí se civilnost, osudovost a tajemná přitažlivost. Mno a u čtvrté jsem nevydržel do konce ani první dvojdíl, proto ho do hodnocení raději nezahrnuji, poněvadž to se blíží odpadu... 8/10 ()

Lima 

všechny recenze uživatele

HODNOCENÍ 1. SÉRIE: Velmi chytlavá záležitost za 5 hvězdiček. I když se to díl od dílu zamotává čím dál více, pořád to vyprávění dává smysl a člověk se bez problému orientuje. Tady, na rozdíl třeba od LOSTu, nevidím žádnou "vatovou výplň" a je radost sledovat tak dokonale dopředu promyšlený příběh. Lidem, kterým po zaslechnutí pojmů "fantasy" a "sci-fi" naskakuje kopřivka, vstup zakázán :o)____HODNOCENÍ 2. SÉRIE: Někde u 3*. Začíná se z toho stávat překombinovaná selanka s mnoha nelogickými momenty. Scenáristicky to začíná být vyvětralé. Uvidíme, co 3.série.____HODNOCENÍ 3.SÉRIE: Vyčpělá scenáristická fraška, která neví, kam se vrtnout. Absurdní, nesmyslné a překombinované. Už mi tam chybí jenom superbytost, která umí zabíjet prdy. Proplétání osudů začíná připomínat pověstné Cimrmanovo "Já nejsem tvoje matka, já jsem tvoje dcera!" V češtině na to máme hezké české jadrné slovíčko "sračka". Po 5.dílu to vzdávám a přestávám jevit zájem o Kringovo dílko.___ZÁVĚREČNÉ HODNOCENÍ: Jako celek někde u dna hodnocení, ale nechávám 4* jen a pouze za skvělou 1.sérii, zbytek spláchnout a zapomenout..... ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle ještě nevím, ale je mi divné, že se té odbarvené regenerující se bloncce nezregenerovala barva vlasů a chlupy na nohou, to mi prostě nejde do hlavy. Krom toho mám důvod se domnívat, že vzhledem k velmi vysoké rychlosti regenerace, je její sexuální život poněkud frustrující. P.S.: Po dvanácti dílech musím uznat, že to má své kouzlo, ale trochu mi vadí ta touha občas tam motat vědu. Tyhle snahy jsou IMHO úplně směšné. Evoluci autoři zjevně vůbec nerozumí, ale zmiňuje se neustále (případně jen předpokládají, že jí nerozumí divák). Pokud jde o měření radiace, jsem bohužel z oboru, a tady jsem vážně trpěl. Přitom stačilo tak málo, jen použít jinou a vhodnější jednotku než curie. Ale co, vem to čert, je to solidní seriál. Edit (30.9.2008) - Vše výše napsané platí jen pro první řadu, řadu třetí už jsem dokoukat nezvládl). ()

Galerie (474)

Zajímavosti (40)

  • Masi Oka (Hiro Nakamura) bol niekoľko rokov hráčom videohry "World of Warcraft", v ktorej bol leadrom vlastnej guildy. S "WoW" prestal z dôvodu časovej náročnosti, kde nebolo výnimkou neísť s kamarátmi von, kvôli tomu, že bol práve v raide ktorý viedol. (klayman)

Související novinky

Budoucnost bude průměrná

Budoucnost bude průměrná

21.03.2008

Brett Ratner a Len Wiseman jsou jako bráchové. Oba rutinéři, kteří se vyšvihli na výsluní díky úspěšným, ale nikterak zázračným akčním sériím (Křižovatka smrti a Underworld), pak dostali šanci… (více)

Resident Evil pokračuje

Resident Evil pokračuje

24.09.2007

le no tak, snad si nemyslíte, že vás chceme upozorňovat na aktuální třetí díl zombie vybíjené?! Ten už je v podstatě minulostí. Jistě, pro české a slovenské diváky ještě nějakou chvíli ne, ale… (více)

Reklama

Reklama