Reklama

Reklama

Chytrák a dva společníci

  • Itálie Un Genio, due compari, un pollo (více)

Obsahy(1)

Podvodníček Lokomotiva Bill a jeho souputnice Lucy se na Divokém západě živí vším možným. Naposledy se jim podařilo ukořistit stříbrné mešní poháry a kříž, ale teď ne a ne sehnat kupce. Naštěstí se na scéně objeví starý známý Joe Dík, který má v rukávu vždy několik triků a pod kloboukem plán na nesmírné bohatství. Tentokrát má Joe vyhlídnuto tři sta tisíc dolarů v pevnosti Christobal, které velí zkorumpovaný major Cabot. Aby ovšem vykutálený plán fungoval, bude potřeba falešný zrzavý plnovous, pomatený milovník káňat a hora dynamitu. Navíc se Bill nikdy nesmí dozvědět o všech krocích najednou – jeho krátká rozbuška a nefalšovaný vztek totiž sehrají důležitou roli ve velkém finále... Komediální western se zamotaným plánem loupeže natočil v italsko-francouzsko-německé koprodukci režisér Damiano Damiani, známý spíše italskými krimi a politickými thrillery. Přestože svůj westernový debut si odbyl už Kulkou pro generála (1967), teprve u filmu Chytrák a dva společníci si Damiani zkusil lehkovážnou verzi žánru, kterou ve světě proslavilo komediální duo Bud Spencer a Terence Hill. Právě Hill se zhostil ústřední role Joe Díka a trojlístek pak doplnila francouzská herečka Miou-Miou a kanadský rodák Robert Charlebois. (Česká televize)

(více)

Recenze (70)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Takový zmatený propletenec jsem už dlouho neviděl.Ve filmu se toho děje strašně moc a děj pádí neuvěřitelně rychle kupředu,zároveň mi však celý ten splašený děj příjde,že je o ničem,že se jen závratným tempem vrší na sebe scéna za scénou,prostředí za prostředím,ale logika tomu utekla na míle daleko.Všechny postavy jsou strašně průhledné a zároveň nerozlišitelné,a jak to vlastně mezi všemi je jsem se nedozvěděl až do konce filmu.Terence Hill je zde každopádně nejsilnějším článkem(ikdyž právě jeho postava je absolutně ta nejnepochopitelnejších) a bez něj by šlo o naprosto nekoukatelný snímek. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Natrafil som na to náhodou v TV a dopozeral som to. Zápletka nie je silná stránka tohto filmu. Je to skôr len sled chaoticky poskladaných epizódiek, ale samostatne tie epizódky celkom fungujú a film rozhodne nenudí. Vidieť Hilla vo filme v ktorom nerozdáva každú chvíľu stovky faciek je osviežujúce a bez problémov funguje aj v tejto polohe. Horšie je to ohľadom toho, že prakticky všetky filmy v ktorých hral, boli koncipované tak, že potreboval parťáka s ktorým by sa doberal. A chémiu ktorú mal s Budom sa mu nikdy nepodarilo napodobniť s nikým iným. Preto všetky filmy v ktorých hral bez Buda pôsobia polovične. A to je aj prípad tohto celkom pohodového westernu. 5/10. ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Docela rozčarování, že Leone natočil film, který se spíše podobá béčkům se Spencrem a Hillem a jen o málo je nápaditější. Tentokrát se epický western nekoná a asi ani nebyla ambice, člověk ale čekal více. Začátek typický Leonovský, s nádsázkou a vtipem, ale postupem nabírá sestupnou tendenci a dostáváme něco, co už tu bylo x krát. Hold i velikáni někdy šlápnou vedle......5/10 ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Abych řekl pravdu, nebýt toho, že tu hraje Terence Hill, tak neváhám a dám odpad. Příběh je zmatečný a zamotaný tak, že jsem místy chuť film vypnout. Patrick McGoohan vůbec nezvládl s Hillem držet basu. Ne že bych očekával, že se bude rovnat Spencerovi, ale jeho výkon byl opravdu hrozný. Aspoň, že nebylo vsazeno jen na něho a člověk si mohl zpříjemňovat shlédnutí díváním na Miou-Miou. Za mě se jedná rozhodně o nejhorší film, ve kterém jsem zatím Hilla viděl. Vím, že dokáže udržet film i sám, ale tento případ to není, a to i když byl to jediné, co je na tomto filmu dobré. ()

crha 

všechny recenze uživatele

Jenom za Terrence, Leona a Morriconeho nebudu nadhodnocovat. Ani jeden z nich za to sice nemůžou, ale já jsem se nudil. Je mi líto, i když všichni dělali co mohli, tohle se moc nepovedlo...Teď udeřím toho chlápka a on se usměje a řekne: "Necítil jsem vůbec nic, protože jsem vojákem páté kavalérie!" - Bolelo to? -Ne, pane! - Proč ne? - Protože jsem vojákem páté kavalérie! - A teď, bolelo to? - Ne pane! - Proč ne? - Protože to nebyla moje noha! ... dal bych rád víc, snad příště. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Keď major Cabot vedie Billa a Lucy do väzenia, prechádzajú cez miestnosť s vlajkami. Medzi nimi môžeme vidieť aj vlajky Európskej únie a Východného Nemecka, ktoré v období, v ktorom sa odohráva tento film, samozrejme neexistovali. (ČSFD)
  • Poslední western, na kterém pracoval Sergio Leone. (špaček421)
  • Některé části negativu natočeného filmu byly ukradeny a již nikdy nebyly nalezeny. (špaček421)

Reklama

Reklama