Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posbírejte všechny své síly a připravte se na spoustu akčních scén a mrazivého napětí, protože teď už neexistuje cesta zpět! Ve vzrušujícím pokračování úspěšného filmu se totiž znovu vydáte na extrémně nebezpečnou výpravu za nepřátelskou linii. Když dostává speciální oddíl americké armády úkol, aby zničil severokorejskou raketovou základnu a odvrátil tak možný jaderný útok, neúspěch nepřipadá v úvahu. Mise je však neočekávaně přerušena a hluboko v nepřátelském území zůstávají odříznuti čtyři vojáci. Aby přežili, musí přemoci povstalecké síly, které usilují nejen o životy jich samotných, ale i o životy spojenců a všech obyvatel svobodného světa! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

maverick10 

všechny recenze uživatele

Oproti jednicce lepsi. Ale v cem vlastne? No rozhodne tady byla uzasna hudba a velice zajimava kamera. No a to je asi tak vse. Jinak opet americkej patos. Trochu mi tam chybel zapornej hrdina, tady dokonce byli i kladasove v nepratelske uniforme :-)) usmevne ze? Lacinej pribeh, postavy se moc nerozvijeli a ten konec uz me ani neprekvapil, byl ubohej v jednicce a tady kluci americky taky nezklamali. Takze 3 hvezdicky a to jen diky hudbe. No uz se nemuzu dockat trojky :-)) ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Taková americká novodobá propagandistická sračka, film má za úkol udělat z američana spasitele, a severokorejců hrozbu světa, přitom reálně je to naopak. Tohle se snaží parazitovat na názvu " Za nepřátelskou linii ", jde vidět, že to netvořil tvůrce jedničky, je to prostě rychlokvaška udělaná pro prachy, co se snaží přiživit na tématu severní Korea. Úvodní prolog o historii korejského poloostrova měli zajímavě udělaný, to je tak ovšem vše. PS: Taky Vás nadchlo to akční nasazení Multikáry co převáží hromadu chlapů, přitom tohle autíčko je rádo když odveze několik pytlů, aby jelo dostačující rychlostí. Díky střihům jsem měl pocit, že to je snad formule nebo snad náhrada buginy co používají speciální jednotky. ()

Reklama

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

No jo, no, Takhle se dá zprasit film a vyhodit plno peněz oknem. Jediný, co mě tam pobavilo, byla ta multikára. Absolutní děs mě zachvátil, když nastala nějaká akce - roztřepaná kamera v akci plus střih udělali svoje a já z toho neviděl nic. Dál stojí za zkritizování barevné filtry, které mají asi evokovat exotickou krajinu KLDR (ale bůhví jestli to netočili někde v US). Dále to pitomé až dementní chování diplomatů, vytahování hřebíku z ruky (kterej byl asi gumovej), ?přejetej? tankem - neviděli sme. Hudba se asi snaží napodobit Hanse Zimmera (z Černého jestřába sestřelenýho), ale nehodí se tam, je umělá a poslední dojemná skladba ve mě vyvolávala smích. Plno nelogičností - taxi tam bylo jen kvůli tomu, aby s ním mohli američani prchnout, kódování zprávy: "Status mise - Hilary" mělo být tajným označením, že akce je znovu povolena, přičemž v zápětí velitel pokračuje: "Ohlašte se mi 4 hodiny před útokem." - tak na co pak jakési šifry? A plno takovejch zmateností a kravin. "Děkuju, že jsi mě osvobodil" a pak se zastřelí a prozradí je, cha, tak to už jsem se musel smát. Na závěr si tvůrci nechali jeden mega výbuch cisterny, která se tam někde náhodou objevila, ale ten výbuch byl tak trapnej a hlavně přehnanej, že už jsem jen kroutil hlavou. Možná měl být aji atomovej, ale to už jsem ani rači nedával pozor, protože mi bylo stejně jasný, že to ten hňup americkej přežije... ()

predators 

všechny recenze uživatele

Akční "béčko" se spoustou nelogických a absurdních jednání postav a scén. Za nepřátelskou linií je to opravdu zlé, ale je mi divné, že se nikdo z těch korejců nenaučil střílet. Jedná se o novodobé Komando, protože hlavního hrdinu naučili všemu, i tomu, jak se vyhnout kulkám. Ba co víc, on dokázal přežít výbuch jaderné hlavice. :-) No, řekl bych, že jde spíše o "céčko".... Zajímavosti: "Patnáctka" ... né, nejedná se o nezletilou dívku, nýbrž o hřebík, kterým mučili našeho amerického "ninju" :-) 30% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když americký satelit zmerčí v Severní Korei náklaďák tak akorát na atomovou hlavici, hnedkonc to v nejvyšších politicko-vojenských kruzích znamená poplach. I za cenu rizika (a začátku války) je na místo vyslána jednotka Seals, která má danou základnu zprovodit ze světa. Ale na poslední chvíli je mise zrušena (a vše se chce řešit daleko radikálněji), ale to už jsou někteří členové jednotky na cestě (na seskoku). Tím se dostávají doprostřed nepřátelského území, kde za pomoci jihokorejského Jamese Bonda musí zachránit svět ... Jak už to tak bývá, jakmile se nějakému filmu dostane alespoň trochu kladného uznání (ať už od kritiky, nebo od diváků), je nutno kout železo, dokud je žhavé a točit druhé, třetí... x-té díly. Co na tom, že původnímu filmu nesahají ani po kotníky, lidi se na to stejně podívaj, a vejvar určitě bude. To je případ i Osy zla, která, ač není úplně nejhorší, původnímu filmu konkurovat nemůže. Sice musím velmi pochválit pana režiséra, který ze stupidního scénáře (proč by si borci z džungle v Severní Korei nemohli pokecat s prezidentem) a nevýrazných herců (hlavně americký prezident (Peter Coyote) se opravdu vyvedl) dokázal vykřesat nemožné. Své na tom určitě má i zajímavé hrátky s barvami (flashbacky, apod), které mi docela padly do oka. Ale i tak, kde nic není ... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Robert James (Nicholas Gonzales) nosí hodinky značky Casio G-Shock Twin Sensor. (dyfur)

Reklama

Reklama