Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posbírejte všechny své síly a připravte se na spoustu akčních scén a mrazivého napětí, protože teď už neexistuje cesta zpět! Ve vzrušujícím pokračování úspěšného filmu se totiž znovu vydáte na extrémně nebezpečnou výpravu za nepřátelskou linii. Když dostává speciální oddíl americké armády úkol, aby zničil severokorejskou raketovou základnu a odvrátil tak možný jaderný útok, neúspěch nepřipadá v úvahu. Mise je však neočekávaně přerušena a hluboko v nepřátelském území zůstávají odříznuti čtyři vojáci. Aby přežili, musí přemoci povstalecké síly, které usilují nejen o životy jich samotných, ale i o životy spojenců a všech obyvatel svobodného světa! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jestli osudy světa leží na takovýchle "elitních" jednotkách, tak to potěš koště, páč se první polovinu chovaj jak parta retardů. Druhá polovina je zase k uzoufání nudná. Prostředí KLDR je sice lákavé, ale scénář je neskutečně céčkový a nezajímavý. Herecké výkony naprosto zapomenutelné, akce šíleně nezáživná. Kameru nejspíš dostal na starosti někdo v posledním stádiu Parkinsona se snahou hrát si. Jinak nechápu proč tam je takové množství zpomalovaček, zrychlovaček a sekaček. Do toho tři prdele filtrů a tomu všemu vévodí rozlítaná kamera. Tohle teda ne. 1* za celkem zajímavé prostředí. S původním filmem to krom názvu nemá společného naprosto nic a tedy doporučuju ho ignorovat. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když americký satelit zmerčí v Severní Korei náklaďák tak akorát na atomovou hlavici, hnedkonc to v nejvyšších politicko-vojenských kruzích znamená poplach. I za cenu rizika (a začátku války) je na místo vyslána jednotka Seals, která má danou základnu zprovodit ze světa. Ale na poslední chvíli je mise zrušena (a vše se chce řešit daleko radikálněji), ale to už jsou někteří členové jednotky na cestě (na seskoku). Tím se dostávají doprostřed nepřátelského území, kde za pomoci jihokorejského Jamese Bonda musí zachránit svět ... Jak už to tak bývá, jakmile se nějakému filmu dostane alespoň trochu kladného uznání (ať už od kritiky, nebo od diváků), je nutno kout železo, dokud je žhavé a točit druhé, třetí... x-té díly. Co na tom, že původnímu filmu nesahají ani po kotníky, lidi se na to stejně podívaj, a vejvar určitě bude. To je případ i Osy zla, která, ač není úplně nejhorší, původnímu filmu konkurovat nemůže. Sice musím velmi pochválit pana režiséra, který ze stupidního scénáře (proč by si borci z džungle v Severní Korei nemohli pokecat s prezidentem) a nevýrazných herců (hlavně americký prezident (Peter Coyote) se opravdu vyvedl) dokázal vykřesat nemožné. Své na tom určitě má i zajímavé hrátky s barvami (flashbacky, apod), které mi docela padly do oka. Ale i tak, kde nic není ... ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování celkem slušného prvního dílu, se opravdu zrovna dvakrát nevyvedlo. Nebyla to sice vyložená akční katastrofa, ale moc jsem se u toho nebavil. Zvláště proto, že původní film měl jakžtakž slušnou atmosféru, sympatickou hlavní postavu, která utíkala před hromadou magorů, genocidu formou masových hrobů no a tady tomu dost nepomáhala třepotající se kamera, chaotický střih, nepříliš dobré herecké výkony většiny zúčastněných, atmosféra i příběh taky výrazně slabší, konec byl vyloženě k smíchu a nereálný (ten výbuch mluví sám za sebe), prostě tohle nebylo ani na průměrné ohodnocení. Pasáž s taxíkem úsměvná ale pomalu nejlepší na celém filmu…A v dnešní době by už tenhle film asi neprošel, protože jak si mohl tvůrce dovolit dát do filmu jen pár černochů, z nich ten jeden zařve skoro hned na začátku a druhý je totální vojenská guma…to je přeci rasově nevyvážené a nekorektní. 40% ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Vezmeme-li v potaz, že se jedná o D2DVD pokračování, tak musím říct, že se jedná o velmi zručně natočený kousek...jo jasně, je tu plno blbostí a nelogických okjurů...ale na to v tomto případě sere pes. Film nenudí a o to tu myslím šlo. Navíc ani jednička na tom z hlediska reality nebyla vůbec dobře.. ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

Po snubnom začiatku som sa tešil na politicko vojnový thriller na výsostne aktuálnu tému. Lenže to čo ma čakalo ďalej boli nepresvedčivé herecké výkony, predramatizovávanie, tony vojnového klišé, absolútne enrealistická akcia točená len pre efekt, hudba snažiaca sa ísť po citoch ľudí, vyvolávajúca ale viacmenej len úškrnky, jeden nesmrteľný hrdina, pohybujúce sa terče v podobe Severokórejčanov, do očí bijúce efekty, snaha o osviežebnie akcie rozmazaným, stoptimovým a naprvý pohľad možno originálnym či nebodaj efektným strihom a pohybom akmeri, ktorý už ale po prvej dávke začne byť otravný. No a ten záverečný sentiment a americký patriotizmus si už autori naozaj mohli odpustiť. Celkovo pozerateľný guláš z americkej vojnovej kuchyne oslavujúcej neporaziteľnú armádu of the USA. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Robert James (Nicholas Gonzales) nosí hodinky značky Casio G-Shock Twin Sensor. (dyfur)

Reklama

Reklama