Reklama

Reklama

Heuréka – město divů

(seriál)
  • USA Eureka (více)
Sci-Fi / Komedie / Mysteriózní / Drama
USA, (2006–2012), 56 h 23 min (Minutáž: 42–85 min)

Hrají:

Colin Ferguson, Salli Richardson-Whitfield, Matt Frewer, Joe Morton, Saul Rubinek, Jordan Hinson, Erica Cerra, Ed Quinn, Neil Grayston, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Jack Carter je úspěšný a docela chytrý federální šerif. Zrovna když veze domů svou dceru, která uprchla z domova, zabloudí na zapadlých silnicích Ameriky a aby toho nebylo málo, havaruje. Naštěstí se nehoda odehraje poblíž městečka Eureka, kam americká vláda od nepaměti posílá své nejlepší vědátory. Zatímco šerifovo auto putuje do servisu, začne si Jack Carter budovat renomé. A protože jsme v Eurece, kde žije většina těch nej, nepotrvá dlouho a své místo si zde najde i nejlepší šerif. (Hal_Moore)

(více)

Recenze (204)

666teen 

všechny recenze uživatele

Jack Carter má IQ 111, což z něj v Heuréce dělá obecního blba. Oficiálně vykonává funkci šerifa a jeho žádosti o molekulární tamto, nebo interdimenzionální tentononc se u geniálních obyvatel městečka setkávají většinou s posměchem. Ovšem Jack je vybaven koňskou dávkou zdravého selského rozumu a tak genitálním posměváčkům většinou rychle zklapne. Výborný seriál z ghetta pro intelektuální smetánku. ()

deckardx 

všechny recenze uživatele

Dalsi vyborny serial,ale nema to takovou chytlavost jako ty nejlepsi.. Ale hlavni plus je ,ze hlavni role jsou obsazeny vyborne a kazdou postavu jsem si necim zamiloval.. Mozna nejlepsi serifova trhla dcera,ta je fakt sympaticka.. Ted se chystam na druhou radu,doufam ze to bude pokracovat ve stejnem tempu... ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Heuréka, vykřikne každý lidský jedinec, když učinil objev, poznání, které mu do té doby scházelo. A náhle vykřikne Heuréka, jakože to a ono pochopil. Všude na světě se tak v civilizovaném světě jedinci ozývají, když dosahují objevů. A právě proto je v tomhle filmu hodně režisérů, hodně krátkých stories, aby tvůrci prostřednictvím herců učinili různé objevy na poli mezilidských vztahů. ()

eJacques 

všechny recenze uživatele

...Skvělý seriál, úplně mě nadchl... I přes výtky některých, že už to všechno viděli a že je to jakýsi klon SG apod.... Mě děj vždy překvapí, i když znám SG nazpaměť, vůbec souvislost nevidím (nejspíš tam bude, ale gratuluji tvůrcům za výborné zamaskování), navíc je to tak odlišné prostředí, že hvězdné lodě jsou opravdu něco jiného... Seriál je spíše rodinný, s rozvíjejícími se vztahy nového šerifa Jacka Cartera a jeho "neposlešné" dcery Zoe s ostatními obyvateli malého městečka Eureky nacpaného k prasknutí nej vědci všech oborů... Co díl, to jeden průser některého z vědátorů a pořádná zápletka... Taková oddechovka se vždy dobrým koncem... Pustím si to, když mám depku a jsem zase happy... 100% ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Hodnotím čerstvě po shlédnutí první série slovem: pohoda. Seriál nikam nespěchá, je milý a nevtíravý, což z něho, společně s hlavním hrdinou, dělá jasný nadprůměr. Po druhé sérii: Kvalita trochu klesla, obzvláště v druhé polovině, přesto je stále na 4 hvězdičkách. Po třetí sérii: Výborně! Nečekal bych až takhle markantní posun vzhůru. Třetí sérii jsem takřka "zhltl" a už se nomůžu dočkat čtvrté. Tenhle seriál teď hraje přesně tak, jak rád poslouchám a postava Jacka Cartera se v oblíbenosti jednoznačně řadí do TOP společnosti.. ()

Galerie (479)

Zajímavosti (14)

  • Námět seriálu údajně vznikl během jediného oběda. Jamie se na něm sešel ještě s jedním scenáristou, oba měli rádi seriál Akta X (od r. 1993) a průzkum a oběma se zamlouval nápad malého městečka plného géniů. Později se ho rozhodli realizovat, nakonec přidali šerifa a předložili návrh televizi, která jej přijala. (Illuminare)
  • Susan Perkins (Jennifer Clement) čte knihu „Science and the Akashic Field“ od Ervina László. Kniha vyšla i v českém překladu pod názvem „Věda a ákašické pole - Integrální teorie všeho“. Kniha představuje sjednocující světový koncept, který dlouho hledali vědci, mystici a mudrci: Integrální teorii všeho. (sator)
  • Představitelka Allison Blake ve druhé sérii byla skutečně těhotná, což se pro seriál hodilo. (artuš)

Reklama

Reklama