Reklama

Reklama

Poslední boj

  • Hongkong Hei quan (více)
Trailer 1

Jen vítěz přežije. Kong měl ambice stát se vrcholovým sportovcem. Pak ale vstoupil do světa ilegálních zápasů, aby si vydělal. Zapletl se tak do špinavých praktik lidí, kteří chtějí co nejvíc využít jeho talent. Ve svůj prospěch, samozřejmě. Kong je vynikající bojovník a vyhrává jeden zápas za druhým. Žádný soupeř pro něj není skutečnou hrozbou. Jednou je ale donucen zápas prohrát. Až v tu chvíli si uvědomí, že cesta zpět k normálnímu životu neexistuje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (36)

Divočák 

všechny recenze uživatele

Ve stejném roce, kdy Donnie Yen zaučoval mladíky Nicolase Tse a Shawna Yue v komiksové vypalovačce "Dragon Tiger Gate", jeho předešlý mladý "kolega" ze "Zóny smrti" Wu Jing mezitím pokoušel štěstí na sólové dráze v béčkové hovadině jménem "Fatal Target". "Fatal Target" je akční béčko klasického střihu. Přiblblý příběh, hloupý scénář a kromě Wu Jinga žádná známější tvář. Středobodem všeho jsou tedy nečekaně souboje. Těch je sice dost a mají i poměrně ucházející choreografii se spoustou nejrůznějších vychytávek (odrazy od stěny, rotační kopy ve vzduchu), jenže režisér Denis Law (do téhle doby natočil myslím jen nějaké romantické komedie) je nezkušený akční břídil a i sebelepší bitku zbytečně ubíjí neschopnou režií. Podivné úhly kamer, nešikovný střih a vůbec jakýsi unylý přístup k věci bohužel zapřičiňují, že si Wu Jingovy výborné bojové schopnosti nevychutnáte ani z půlky tak, jak byste při lepším vedení mohli. Neschopná režie ovšem není to jediné, na co souboje ve "Fatal Target" trpí. Dalším velkým problémem je absence výraznějších soupeřů (Wu Jing v podstatě za celý film nemá plnohodnotného nebo zajímavějšího protivníka), atraktivnější arény a co je také hodně důležité - publika. Když vidíte Wu Jinga před hrstkou diváků (sice efektně) okopávat bezmocného soupeře v prázdné hale a vzpomenete si na efektní souboj Tonnyho Jaa se třemi rozličnými soupeři v napraném klubu z Ong-baku, uvědomíte si, jak jsou i přes podobně stupidní příběh oba filmy kvalitativně někde uplně jinde. A když k tomu připočtete Wu Jingův blbečkovský úsměv (Vraťte mi prosím terminátora se "Zóny smrti" a "Invisible target"!!!) a naprosto stupidní dramatický konec, vyvázne z toho "Fatal Contact" se slabšími třemi hvězdičkami a to ještě musím přivírat oči. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Až do 93.minuty mě film opravdu docela bavil hlavně co se bojové choreografie týče. Jacky Wu je prostě machr a to dokazuje ve většině svých filmů, ale tady mu moc nepomohli jeho podprůměrní kolegové. Film nebo lépe řečeno samotný scénář má tolik hluchých míst, že cedník je oproti tomu hadra. Kromě bojových scén zde totiž není skoro nic, na co bych za dva dny nezapomněl. Úplný závěr filmu pak tvůrci totálně pos....li! ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Dej bojovníka obchodujúceho zo sebou samým ma zaujal, ale zdlhavá dejová línia vôkol toho ma miestami až ubíjala... tuna to proste Dennis Law dobre nedomyslel, nedokázal "skĺbyť" akčný podtext s romantickou sračkou... Bojové scény sú prehľadné a nepôsobia futuristicky, ale opäť žena, ktorá kazí dôraz Jacky-ho Wu-a... škoda 5/10 ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Potom, co v S.P.L. pekne zavaril Donniemu, dostal Wu-Jin svoj "vlastný" film, ktorý ho mal "urobiť" (i keď v pozícii hlavnej hviezdy sme jeho šikovnosť mohli vidieť už v Tai Chi Boxerovi, Tai Chi Masterovi ci v Drunken Monkey). Nad plochosťou a ošúchanosťou príbehu už ani nemá zmysel sa pozastavovať - originalitu o dobrákovi, ktorý bojmi v ilegálnych zápasoch sa snaží získať financie pre dobrú vec, skrátka nehľadajte. Kontaktné súboje je to, kvôli čomu sa daný typ filmu pozerá. Našťastie ich je vo filme relatívne dosť a hoci vrcholná mlátička sa imho odohrá v 2/3 filmu (v prístave na lodi kde Wu-Jin postupne bojuje s troma súpermi), ostatné súboje sú tiež patrične dynamické a v predvedených kombo technikách aj pútavé. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Perfektní film o ilegálních zápasech. Sice nic nového pod sluncem, ale film se rozjíždí rychle, boje se odehrávají v intervalu každých 10 minut a soupeři se stupňují, což mi sedí, divák je v očekávání, kdo příjde dál. Jacky Wu je neskutečná neporazitelná mašina, štíhlý, malý, ale ta rychlost a kadence z něj dělají dost možná největší hvězdu hned vedle Donnieho Yena. Hlavně je správný a férový chlapík se kterým divák velmi soucití. Pěti hvězdu přihazuji za šokující konec, který patří k vůbec nejvíce šokujícím koncům v akčních filmech za poslední dvě dekády. 85% ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama