Reklama

Reklama

Strážce majáku

  • angličtina The Lighthouse Keeper (festivalový název)
Animovaný / Loutkový / Krátkometrážní / Podobenství
Československo, 1967, 11 min

Obsahy(1)

Hořce romantický loutkový příběh je metaforou o člověku, který zachrání lodičku z papíru, zatímco nechá ztroskotat skutečnou loď. (oficiální text distributora)

Recenze (10)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Strážce žije svůj rutinní život, když ho začne otravovat hloupá halucinace, z které se nakonec zblázní a jde opečovávat hračku, zatím však dojde k lodní katastrofě. Symbolika tam možná je, ale schovaná někde mezi ohavnými loutkami. Škoda skvělé hudby Luboše Fišera k tomuto nezáživnému animáku. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Hudba Luboš Fišer - tady není co řešit, loutky jsou taky perfektní a ten příběh je výbornej. Zajímavostí je, že film byl v kinech uveden na jaře roku 1968, což mu dodává zajímavou symboliku. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Konec dobrý, ale k těm dětinským taškařicím, které mu předcházely, jako by se vůbec nehodil. Navíc animace také nijak úchvatná nebyla. Fišerova hudba už samozřejmě ano. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Niet tavárišč, ani když přihlédnu k roku vzniku, nikde tam žádnou symboliku nevidím, krom toho, že se v příběhu vyskytuje pytlík třešní, toť vše, leda by někdo chtěl považovat dělové koule pálící gramofon (a to není jediná věc, které je tento výtvor schopen) za invazní tanky, ale to je jedna zcela zhovadilé, a druhak nebetyčně pitomé. Animace je lehce fajn, loutky super, ale k sobě mi to nějak neladí, navíc příběh je zbytečně dlouhý a ani dobrý závěr a zábavná nevím-jak-se-tomu-správně-říká-ale-je-to-sexistická-socha-na-kýlu-lodi tomu moc nepomůže. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama