Reklama

Reklama

Alan má dobrú prácu, milujúcu manželku a skvelé deti, chýba mu však priateľ, ktorému by sa mohol vyrozprávať. Charlie svoju rodinu stratil pri teroristickom útoku a odvtedy sa celkom uzavrel do seba a izoloval sa od okolitého sveta. Keď ho raz Alan stretne, podarí sa mu obnoviť ich stratené kamarátstvo zo študentských čias, stratu blízkych však nie je jednoduché prekonať. (STV)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (683)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Reign me over je přesně ten typ filmu, který je naprosto úžasný, ale dostanete se k němu úplně náhodou, lehce tušíc o jeho existenci. Trvalo mi týden, než jsem se k tomu filmu odhodlal, teprve komentáře na CSFD mne zlomily a hle, spatřil jsem něco nádherného. Všude se pouze řeší jak jsou teroristé špatní, jak se válka vyhraje atd. Mike Binder to vzal ale z opačného konce a výsledek budu mít v hlavě ještě hodně dlouho. Ukazuje normální lidský příběh, ze kterého se nesnaží mačkat emoce jak z citronu, jen jej nechá hezky plynout, však ono se to dojetí díky skvělým hercům dostaví samo. Ti jsou totiž až odporně skvělí, sympatičtí a každého z nich si člověk ihned oblíbí. Postava Dona Cheadla opravdu působí jako ten typ "hodného člověka". Bez problémů se mu dá uvěřit, že se snaží pomoci starému kamarádovi. Liv Tyler je v roli psychiatričky naprosto dokonalá, ostatně na to má talent a jak ve filmu poznamenali "nádherný kozy". Saffron Burrows, jenž balancuje v mezi komické a dramatické postavy je k popukání, z ženského obsazení pro mne nejoblíbenější. Vrcholem filmu se pak stává Adam Sandler, který (parafrázuji Shadwella) "Hraje sám sebe, losera poznamenanýho nehezkým xichtem, a tedy zákonitě i psychikou". Jeho výstupy, dialogy, pohyby, tohle všechno naprosto, ale naprosto perfektní. Několikrát mi dokonce přišel na mysl i legendární Rainman Dustina Hoffmana. Po dlouhé době vznikl ne-americký film s geniálním scénářem, skvělými herci a originální myšlenkou. Lidský film o lidech. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tragická hravosť s akou nám Binder poskytol prežiť neuveriteľne dojemné okamihy filmu, a ktorá prechádza takmer až do tragikomédie hraničí s dokonalosťou. Tento extrémne citlivý a prirodzene plynúci dej, nepríčetne vynaliezavo napísaný, je postavený na tragédii v podobe straty celej rodiny, ktorá vychádza zo septembrových udalostí roku 2001, avšak len okrajovo. Strata rodiny sa dala kľudne napasovať na akúkoľvek inú nehodu, haváriu, týmto faktom však dostáva film úplne iný, reálnejší a citovo silnejšie pôsobiaci nádych. Herecká základňa má už s dokonalosťou spoločného viac, určite aspoň jeden z pánov zaslúžil aspoň nomináciu na sošku a ja chcem ďalšiu Sandlerovu vážnejšiu rolu. 90%. ()

Reklama

tahit 

všechny recenze uživatele

Příběh je obdařen vzácnou kombinací vlastností pocitů a vztahu založených na přátelství, kde faktický dobrý přítel pochopí, že nesmí opustit trpícího přítele, který byl, poznamenám ztrátou rodiny zákeřným teroristickým útokem z 11. září 2001. Děj příběhu je příjemným obrazem dobrého kamarádství, který mě fakticky oslovil. Vše je zahráno velice realisticky a vsazené do reálné doby s její aktuální atmosférou. Použiji citát, nevím od koho je, ale je dokonale vystižný. Chovejme se ke svým přátelům tak, jak si přejeme, aby se oni chovali k nám. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Psychologická sonda do utrýznenej mužskej duše. Film o našich cestičkách, blúdnych kruhoch, v ktorých sa občas strácame. O ľuďoch, ktorých stretávame s úmyslom ich nenávidieť a nakoniec ich zovrieme ako naše jediné záchranné lano. Dráma disponujúca silným scenárom, vsuvka so ,,sexuchtivou" Saffron Burrows je vynikajúca a Adam Sandler je tak dokonalý, že pozdvihol moje hodnotenie o hviezdu vyššie. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně se jedná o jedno z nejpříjemnějších překvapení za poslední dobu! Nejlepší a emocionálně bezesporu nejsilnější ( pro mě ) reflexe 11. září, kterou jsem měl doposud možnost shlédnout! Ikdyž samotné téma 11. září není nijak upřednostněno ( ba právě naopak ) jedná se o hodně sugestivní výpověď ( a té je dosaženo i bez nárazů letadel, výbuchů a hledání obětí v troskách.....) Jedná se spíše o komorní příběh o navázaní kdysi ztraceného přátelství mezi dvěma muži na pozadí osobní tragédie jednoho z nich. To, že Don Cheadle umí hrát ( a to více než dobře) už vím od snímku hotel Rwanda, ale to co zde předvedl " věčný komik " Adam Sandler mně upřímně vyrazilo dech! Bezesporu zde předvádí doposud jeho životní výkon. Vůbec nechápu, kde se to v tom chlapíkovi vzalo! Jeho monolog v čekárně mě naprosto přikoval do křesla. Tuto ústřední dvojici skvěle doplňuje Liv Tyler ( v roli psycholožky ), která i přes malý prostor , který tu dostala, zazářila naprosto dokonalým tlumeným a citlivým projevem. Propracovaný scénář, brilantní kamera, citlivá režie Mikea Bindera, to jsou ( vyjma vzpomínaných hereckých výkonů) hlavní klady tohoto snímku . Zcela pozvolně plynoucí děj bez zbytečného útočení na city diváka až do emocemi nabitého finále. DLOUHO ve mně film nevyvolal film tolik emocí jako tento snímek! To vše spolu s nádhernou ( a přesně zvolenou ) hudbou dělá z tohoto snímku ( i přes drobné nedostatky ) pro mě jasnou záležitost k plnému ohodnocení! ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • V levém dolním rohu na stole recepční je na moment vidět štítek, kde jsou čísla 01.20.09, tedy 20. 1. 2009, den, kdy George Bush skončí v úřadu prezidenta USA. (Kulmon)
  • Adam Sandler svojím vzhľadom (najmä účesom) nápadne pripomína Boba Dylana, čo platí aj o podobnosti filmového plagátu s obalom Dylanovho albumu "The Freewheelin'". (mijec)
  • Sluchátka, které Adam Sandler (Charlie Fineman) nosí skoro celý film, jsou značky BOSE QuietComfort 15. U nás se cenově pohybují zhruba kolem deseti tisíc korun. (Leletik)

Reklama

Reklama