Reklama

Reklama

Dva přátelé a nájemní strážci pořádku se ocitnou v městečku, kterému vládne nelítostný rančer. Jejich práce se zkomplikuje příjezdem mladé vdovy. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Ty vole, čo to mal Edo za postavu? Hneď mi bolo jasné, že ide o knižnú adaptáciu, lebo niektoré veci robil úplne nezmyselne, bez motivácie, proste to tak bolo napísané. Prečo napríklad zbil toho opilca, keď inokedy k bežným ľuďom agresívny nebol? A čo ho vlastne robilo takým obávaným? Však nevedel poriadne rozprávať, ani sa orientovať v ľuďoch. Renée, jasná zlatokopka, si v momente získala jeho dôveru. A starý známy Lance Android ho podviedol ako malé decko. Ešteže Viggo to občas zahral do outu, keď sa choval ako z poriadneho westernu. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Příjemný komorní, ale slušně obsazený western o chlapském přátelství a nestrachu ze smrti, kde se málo střílí, hodně mluví a režisér - snad ve snaze o civilnost, které by odpovídala i atypická dáma v nesnázích René Zellwegger (jaká škoda, že roli odmítla Diane Lane) - si nechává napětí vesele utíkat mezi prsty. Vyhrocené situace vždy nějak vyšumí včetně nepříliš uspokojivého závěru, ale vyslovená nuda to není. ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé sa to môže zdať len z hľadiska hereckého obsadenia. Herci však žiadne extra výkony nepodávajú a dokonca Reneé Zellweger podáva výkon otrasný. Inak už zaujímavé nie je vážne nič (ešte slabšie ako 3:10 To Yuma). Som fanúšik westernov, ale to ešte neznačí, že sa z každého nového prírastku do tohoto zabudnutého žánru poseriem. Čistý priemer. 50% ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Westernů není nikdy dost. Tenhle pravděpodobně za 20 let nebude uctívaná klasika, ale jako dvouhodinová chlapácká soutež stylu "kdo ho má většího" mezi herci Mortensenem, Harrisem a Ironsem je více než dostačující. Poměrně banální příběh není žádná výhra, v určitém smyslu je nejdramatičtější po celou dobu vztah k Renée Zellweger (opět byla na pěst), ale v každé scéně přítomné napětí, značící, že žádná pravidla tehdy neexistovala a umřít mohl člověk každou vteřinu, pozornost udrží dobře. Oni tři pánové navíc hrají na velmi vysoké úrovni (Viggo je stále lepší), takže ta dvouhodinovka nenudí až do konce, který ale tak trochu propluje kolem bez účinku, jaké mělo například Eastwoodovo Gran Torino. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem byl rád za to, že má western v moderním Hollywoodu pořád svoje místo, ale s touhle kategorií náhodně vybraných scénářů tam moc dlouho nevydrží. Appaloosa totiž přináší jen sled epizod ze zaměnitelného městečka se šerifovou kanceláří a saloonem, ale nikam nedospěje. Celý vztahově mířený příběh usne na mrtvém bodě a zúčtování přichází za pět minut dvanáct doslova z ničeho. Není se pak čemu divit, že se láká hlavně na herce. Ed Harris je znovu tvrďákem na počkání a Viggo Mortensen s nadhledem zvládá škatulku cowboy next door, jenže Renee Zelwegger s Ironsem ukazují, že se na Divoký západ dostali opravdu jenom omylem a jejich ušvitořené, respektive pak ležérní herectví tu nemá co dělat. Za tuhle trestuhodně provařenou šanci nakonec hodně přimhouřených 50%. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (12)

Související novinky

Kolty versus dekolty

Kolty versus dekolty

18.08.2007

Viggo Mortensen už v Oceánu ohně a Kapitánovi Alatristem dokázal, že s kloboukem na hlavě vypadá ještě lépe než v kápi elfského pláště. A když mu navíc u boku proklatě nízko visí kolt, je to ještě… (více)

Reklama

Reklama