Reklama

Reklama

Dva přátelé a nájemní strážci pořádku se ocitnou v městečku, kterému vládne nelítostný rančer. Jejich práce se zkomplikuje příjezdem mladé vdovy. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

Arkos 

všechny recenze uživatele

Průměrný western s velice dobrým hereckým obsazením. První třetina filmu je slušná, ale čím víc se blíží závěr, tím mně děj připadá slabší. Většinou se tu pouze mluví a o nějaké akci se tu moc mluvit nedá. Pokud jde o herecké obsazení, Harris s Mortensenem si svoje odehráli, ale obtloustlá Zellweger a její grimasy mně velice brzy lezly krkem. Takže celkově žádný propadák, ale pouze průměr. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Pozvolna plynoucí, staromódní a elegantní western. Western, ve kterém se správní muži nepotřebují ohánět bouchačkama, aby si dokázali vybudovat respekt a ve kterém slovo "čest" ještě neztratilo svoji váhu. Výborně napsaný, labužnicky zahraný, režijne pevně vedený, s krásnou hudbou a kamerou, která i ze zaprášené prérie dovede udělat ten nejkrásnější kousek země. A že se příliš nestřílí ?A když už, tak nehezky rychle? O tom to přece je... V podstatě nemám výtek... ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Divoký západ, to byly časy... když vás někdo nasral, nedošlo na bitku, ale rovnou jste ho odpráskli. Ed Harris a Viggo Mortensen (s příšernou bradkou) se s tím taky moc nepářou a udělají si z městečka Appaloosa svou honitbu. Dokáží totiž získat důvěru místních a za ochranu města před bandou Jeremy Ironse požadují jen maličkost - stát se majiteli města. Harris je tak rázem novým šerifem a zavádí přísná pravidla. Očekávali byste, že tohle vyburcuje Ironse, aby se do nich pustil, jsou přece jenom dva proti celé bandě.... místo toho sledujeme, jak do města přijíždí Renée Zellweger (která do tohohle prostředí opravdu nesedí) a hned se stane středem zájmu. Od jisté chvíle, kdy se Harris a Zellweger dají dohromady, je děj filmu jasný a aby toho nebylo málo, pořád se řeší nedůležitá témata, jako by se film snažil natahovat stopáž. Děj se sice posune, ale ona unylost zůstává. Není moc westernů, kde by se více mluvilo než střílelo. Tohle je bohužel ta výjimka. Holt každému herci jeho režijní kariéra nevyjde. Horší průměr. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Příjemný komorní, ale slušně obsazený western o chlapském přátelství a nestrachu ze smrti, kde se málo střílí, hodně mluví a režisér - snad ve snaze o civilnost, které by odpovídala i atypická dáma v nesnázích René Zellwegger (jaká škoda, že roli odmítla Diane Lane) - si nechává napětí vesele utíkat mezi prsty. Vyhrocené situace vždy nějak vyšumí včetně nepříliš uspokojivého závěru, ale vyslovená nuda to není. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ed Harris si splnil chlapčenský sen a natočil kovbojku, v ktorej si sám mohol zahrať pištoľníka drsnejšieho ako šmirgeľpapier. Asi tretinu filmu som si myslel, že to skončí v priemere. S pribúdajúcimi minútami to však bolo čoraz zaujímavejšie a na konci zostal dlho doznievajúci dobrý pocit. Nečakajte veľa akčných scén, prestrelky sú väčšinou krátke ("To šlo rýchlo." "Lebo všetci vedeli strieľať!"), ale hlavnou devízou je solídny príbeh (začne otrepane, ale potom príde zopár netradičných zvratov) a hlavne zaujímavé postavy. Viggo "vláčim so sebou najväčšiu flintu v dejinách žánru" Mortensen a Ed "všetci sú zo mňa posratí, aj keď sa kokcem pri cudzích slovách" Harris sú mimoriadne podarená dvojica a ich parťácky vzťah je divácky veľmi príjemný. Renée "spustím sa s každým chlapom, ktorý je práve najväčší boss" Zellweger je správne utlmená a Jeremy Irons... nuž, ten mohol dostať viac priestoru, ale rozhodne celú show nekazí. Pohodový westerník. Len tá hudba... tá bola fakt príšerná. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (12)

  • Roli Muellera hraje Daniel Parker, syn Roberta B. Parkera, autora původní novely Appaloosa. (Lichty)
  • Natáčení probíhalo v amerických státech Texas a Nové Mexiko. (Terva)

Související novinky

Kolty versus dekolty

Kolty versus dekolty

18.08.2007

Viggo Mortensen už v Oceánu ohně a Kapitánovi Alatristem dokázal, že s kloboukem na hlavě vypadá ještě lépe než v kápi elfského pláště. A když mu navíc u boku proklatě nízko visí kolt, je to ještě… (více)

Reklama

Reklama