Reklama

Reklama

Interview

  • USA Interview (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny briskního konverzačního dramatu, které v roce 2007 režisérsky vysekla herecká hvězda amerického nezávislého filmu Steve Buscemi, jsou dva lidé, kteří by k sobě za normálních okolností pravděpodobně nikdy nenašli cestu. On je zatrpklý ostřílený novinář, který už si všechny kariérní vrcholy prožil, a proto nyní musí psát podřadné články o ještě podřadnějších tématech a lidech. Ona je pak mladá, půvabná a obletovaná televizní hvězdička, která sice nic nedokázala, ale i tak se může vyhřívat pod paprsky slávy. A společně mají udělat rozhovor. Jejich vztah je tedy čistě pracovní. Jenže pak se mezi ně vkradou emoce, které původně rutinní džob kardinálně promění ve slovní zápas o nadvládu a vítězství v povrchním osobním klání, kde jde místo cti spíš jen o hrdost a uraženou pýchu. A čím více během večera napětí eskaluje, tím více si obě strany začínají uvědomovat, jak slepě jeden o druhém doposud přemýšleli. V remakeu slavného nizozemského dramatu z roku 2003 Interview podle van Gogha, mimochodem též uváděného na kanále Cinemax, excelují Steve Buscemi a stále nadějnější hollywoodská star Sienna Millerová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

emma53 

všechny recenze uživatele

Je mi to skoro líto, ale nebýt posledních dvaceti minut, šla bych asi ještě níž i když je to jinak poměrně dost dobře hodnocený film. A to jsem byla ráda, že jsem to do těch závěrečných minut vydržela. I když je Steve Busceni jinak velmi dobrý herec, tak mě na tomto komorním konverzačním dramatu něco iritovalo. Nejen, že hlavní protagonisté měli k sobě zvláštní ambivalentní vztah, ale i já měla k tomu filmu podobný pocity. Škoda. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

83 minut si dva lidé povídají a není to od Linklatera :) Jedné noci v jednom bytě, se snaží reportér zvyklý na šrumec ze středního východu udělat rozhovor s hvězdičkou telenovel a béčkových filmů přes to, že o ní nic neví a vůbec ho nezajímá. Tedy zpočátku... Interview na to, s čím pracuje, úžasně drží tempo. Na Buscemiho na plátně je vždycky radost pohledět a pohledět na Siennu Miller je radost ještě větší (ve Warholce je vynikající, říkám vám, z tý holky něco bude ;) I režie je svižná a díky krátké stopáži to vážně nezačne nudit, ba naopak. Jedinou výhradu bych měl k prostředkům, které scénář k držení napětí používá. Ona je Sienna sice skvělá herečka, ale to jak mění náladu ze "svedu tě" na "jsi hajzl" rychleji než John McClane likviduje padouchy, mě přece jenom rušilo. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Ambiciozní a zkušený novinář Steve Buscemi versus úspěšná béčková a arogantní herečka Sienna Miller vedou spolu 80 minutovou slovní bitvu plnou osobních zpovědí, ale i záměrných lží v rámci jednoho interview pro prestižní časopis. Zpočátku chladně odtažitý přístup obou hlavních protagonistů se poté co se shodou okolností z luxusní restaurace přesune do bytu herečky se změní ve slovní souboj na ostří meče, kdy oba před sebou otevírají 13 komnatu, ale nelze rozpoznat komu se právě hodí více o sobě zalhat. Mezi herečkou a novinářem postupně vzniká nezvyklý "neprofesionální" vztah jehož rozuzlení je logickým vývojem událostí, protože snímek po celou dobu dost balancuje na tenké struně věrohodnosti. Steve Buscemi (film nejen režíroval ale je i spoluautorem scénáře) a Sienna Miller jsou ve svých rolích naprosto strhující a těžko říct kdo z těch dvou je lepší, ale bude to asi Sienna Miller, protože ze své role dokázala vytřískat víc než bych čekal a její zásluhou se její postava zbavila povrchnosti. Drama Interview jen dokazuje, že čistě konverzační film nemusí být čistá nuda. Mé hodnocení: 70% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nešukám s celebritami. - Já nešukám s nulou." Má-li politický komentátor se strukturovaně složitým mozkem Pierre vyzpovídat blonďatou telenovelovou hvězdičku Tanyu, která způsobuje dopravní nehody svým vražedným úsměvem, tak to nemůže dopadnout dobře. Já jsem se bavil tím, jak se Pierrovi nechce makat, jak mu Tanya nemá co říct, jak vzájemně mrhají svým časem, jak se postupně sbližují a jak se nakonec ukáže, kdo je chytřejší. Je to sice jenom remakeová konverzačka, ale mě bavila skoro stejně jako originál. ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Výtečná komedie postavené na fantastickém scénáři skončí jako tvrdé uvědomění si reality. Nic nemusí být takové, jaké si to přejeme nebo jak je nám to prezentováno. Interview je především skvěle zahráno oběma hlavními protagonisty, které jsem si zamiloval oba dva. Zajímavá sonda a zajímavý režisérský počin Buscemiho. HUDBA: Evan Lurie - prakticky jen jeden klavírní motiv používaný lakonicky, ale vždy ve správném okamžiku. Experimentální. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

Související novinky

Všechny cesty vedou do Varů

Všechny cesty vedou do Varů

29.04.2007

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary svůj 42. ročník odstartuje již 29. června a tedy by bylo na místě trochu poodhalit program nejprestižnější české filmové události. Předběžná filmová nabídka… (více)

Reklama

Reklama