Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh vypráví o Anně a Marii Boleynových, které bojují o přízeň krále Jindřicha VIII. Dívky jsou svým ambiciózním otcem a intrikánským strýcem zapleteny do vysoké hry o moc. Pokud se stane jedna z nich královou milenkou, dostane se rodina Boleynových do přízně samotného krále. Pomocí intrik vmanipulují mladičkou Marii do vztahu se vznětlivým a přelétavým Jindřichem. Panovník se však naivní a oddané milenky brzy nabaží a obrátí svou pozornost k její starší sestře Anně. Ta ho svou inteligencí a šarmem okouzlí natolik, že se kvůli ní nezalekne náboženské reformy a ani založení nové anglikánské církve. Zamilovaná Marie se však nevzdává a mezi sestrami propukne boj o lásku a moc. Anna nakonec zvítězí nejen nad svou sestrou, ale i nad samotnou Kateřinou Aragonskou a stane se královnou Anglie, aniž by v tu chvíli tušila, jak krátká bude její vláda. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (500)

Dever 

všechny recenze uživatele

Herecká paráda mojich najobľúbenejších herečiek Natalie Portman a Scarlett Johansson pri ktorých Eric Bana zo svojou rolou kráľa Anglicka ani trochu nevyčnieva z rady čo ma milo prekvapilo. Tiež ma milo prekvapil aj Justin CHadwick zo svojou réžiou a citom pre prostredie z historického obdobia s ktorým nemal v predchádzajúcich seriáloch vôbec skúsenosti. Jednoducho som bol nadšený z celého filmu..... ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Film Králova přízeň mi tak trošičku připomněl Formanovy Goyovy přízraky a to nejen kvůli obsazení Natalie Portman ale hlavně hodně podobným stylem filmového zpracování. Film jako takový není vůbec špatný. Asi to nejlepší na celém filmu jsou herecké výkony. Obsazení ve filmu je opravdu na vysoké úrovni a slavnými herci se to tu jen hemží. To co ale film sráží do kolen je hlavně nepříliš povedený scénář, režie a určitá chladnost a ukradenost jednotlivých postav, která je ze snímku přímo cítit. Filmu prostě chybí nějaký šmrc, chuť a jde spiš o průměrně zrežírované dílo s dobrými herci, kteří alespoň částečně film zachraňují. Filmu tedy nakonec dávám 70% ale už teď je mi jasné, že už bych se na něj asi podruhé nepodíval. ()

Reklama

dex2man 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené vztahové drama, které nám popisuje trnitý osud sester Boleynových. Náboženské i politické situaci "tudorovské" Anglie se věnuje jen okrajově a vypichuje jen ty rysy doby, které mají na příběh sester výrazný vliv. Ze začátku je to ten rodinný, kdy se Annu otec a strýc snaží dostat do královi postele pro získání jeho náklonnosti a zvýšení společenského postavení. Později je to vliv pobytu u královského dvora, který množstvím intrik a zrad v kombinaci se sesterskou rivalitu nahlodá jejich vzájemné pouto. Situaci si ovšem komplikuje i sama Anna, po té co se vrací z francouzského exilu s nejvyššími ambicemi - stát se královnou. Všechny postavy jsou velmi uvěřitelné díky kvalitním hereckým výkonům, přičemž dominuje ten Nataliin. Anna totiž prochází několika zásadními změnami, od křehké, naivní a citlivé dívky, přes cílevědomou manipulátorku, která si jde za pomocí intrik a na úkor sestry za svým cílem, po oddanou, ale nešťastnou manželku, která se jen zoufale snaží vyhovět králově touze - dát mu syna..aby nakonec pocítila na vlastní kůži, že králova přízeň je vrtkavá... ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Wow, dvě nejlepší herečky v jednom filmu? samozřejmě přichází srovnání se seriálem Tudorovci. Hodně mi pomohl abych se orientovala v postavách. A Kateřina ze serálu je určitě lepší a vznešenější. Problém u filmu nastává v nevyrovnanosti děje. rozvleklé intro a rychlé smrti. ovšem nemění to nic na kvalitě hereckých výkonů. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Too many of stillborn children.___ To jsem měl kdysi na zahradě takovou bednu, něco jako kotec, a v něm jsem choval morčata. Nejprve bylo jen jedno - samozřejmě, potom jsme ale koupili další a když jsme zjistili, že se svévolně rozmnožují jak se jim zachce, bylo už pozdě. Když už rodina morčat čítala kolem deseti členů, raději jsme se honem naučili jejich pohlaví rozeznat a kotec byl rozdělen na dvě části. Chadwickův film mi tuhle ságu v lecčem připomněl.___Doba se změnila, tehdy se za incest stínaly hlavy, dnes patří xxx videa s touto "tématikou" k těm nevyhledávanějším.___ Zpět k filmu- příliš dlouhé, temné, bez výrazného hereckého výkonu (Portman se mi nelíbila, Johansson nenadchla, Bana nepřesvědčil a nejlepší ze všech, Mark Rylance měl sakramentsky málo prostoru). Hudba ani náhodou, kamera statická, bez nápadu. Podprůměr. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (41)

  • V skutočnosti Anne (Natalie Portman) mala 25 rokov, keď sa s Henrym (Eric Bana) prvýkrát stretli. Keď ju popravili, mala 35 rokov. Medzitým ona a Henry strávili sedem rokov flirtovaním, zbližovaním sa a písaním milostných listov. Potom strávili tri roky v manželstve až do jej popravy. (Arsenal83)
  • Podrobnosti o niektorých historických postavách a udalostiach boli značne pozmenené, aby lepšie zapadali do dramatického príbehu. To vyústilo v mnoho historických nepresností, na čo sa počas natáčania mimoriadne sťažoval hlavne Mark Rylance (Sir Thomas Boleyn). (Arsenal83)
  • Veľká časť natáčania sa odohrala v Kente v Anglicku, hoci hrad Hever sa nepoužil, napriek tomu, že bol pôvodnou domácnosťou Thomasa Boleyna (Mark Rylance) a rodiny v rokoch 1505 až 1539. Namiesto reálneho Toweru bol použitý hrad Dover, Penshurst Place zas zastupoval londýnsky Whitehall. Domov Boleynovcov predstavoval Great Chalfield Manor vo Wiltshire. Ďalšie scény sa natočili aj v Derbyshire (Cave Dale, Haddon Hall, Dovedale). Film sa natáčal od septembra do 13. decembra 2006, no z dôvodu nutných opráv bolo od 30. augusta do 22. septembra 2007 dokrútených niekoľko scén. (Arsenal83)

Související novinky

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

03.07.2010

Žádný strach, nebude to ten, který nesnáší pavouky a pondělky, tudíž nevznikne bizarní komiksový crossover. Ale jak to vlastně bylo? Kandidátů byly davy. Od Josepha Gordona-Levitta (protože hrál v… (více)

Holky a tradiční britská romantika

Holky a tradiční britská romantika

13.05.2008

Ellen Page může zapomenout na volné, pohodlné ošacení, které nosila jako těhotná Juno. Brzy si navleče těsný korzet. Vydá se totiž do viktoriánského 19. století a stane se Janou Eyrovou, mladou… (více)

Scarlett přijde o hlavu

Scarlett přijde o hlavu

12.01.2008

Když chcete hezkou mladou herečku, která dobře vypadá v historickém kostýmu, zavoláte Keiru Knightley (viz trailer na její novinku The Duchess)... anebo Scarlett Johansson. Ta se brzy ukáže v… (více)

Reklama

Reklama