Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mafiánský boss Fay nařídil zabít jednoho ze skupiny pěti kamarádů / gangsterů, protože se ho pokusil zavraždit. Za úkol to dostane dvojice jeho kamarádů, druhá dvojice se rozhodne tomu zabránit. Ke střetu dojde u něj doma a po divoké přestřelce se dohodnou, že společně provedou ještě poslední zakázku a potom vyrovnají své dluhy... (sheen)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Největší zklamání z Asie za poslední roky a nechápu jak je to vůbec možné ??!! Johnny To je slušný režisér, netočí špatné filmy, ale tohle byl naprostý propadák s excelentním hereckým obsazením !! Nick Cheung, Anthony Wong, Simon Yam tohle je herecká elita Hong Kongu, ale ve špatném obalu. Příběh nezajímavý, nudný a zdlouhavý, akce absolutně o ničem, žádný souboj, pouze nezajímavé a nepřehledné "přestřelky" kde místo krve stříká červený prášek, tohle bych toleroval v 90. letech né v roku 2006 a do toho vizuálně slabý westernovský look. Obrovský omyl. 2* za cásting. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Vynikající záležitost. Pomalu plynoucí sled epizod ze života partičky gangsterů, o jejichž minulosti jako diváci víme akorát to, že byla hodně temná. Přestřelky tu nejsou samoúčelné (ale až s jednou výjimkou se objevují jako vrchol nějaké mistrovsky vygradované scény) a jejich poetizované zpracování si nazaslouží být zaměňováno s lacinou efektností. Typický příklad filmu, který se nesleduje, nýbrž vychutnává. ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Anthony Wong Chau-Sang v dlouhém plášti a černým brýlích, věrní kamarádi po jeho boku, proti nim banda grázlů, křížem krážem namířené pistole, staccatto westernově rytmické a zpomalené střelby, melodická a brnkavá hudba, zpomaleně letící plechovka... to je epesní akční lahoda s precizní, omamnou, až woovsky silnou osudovou atmosférou. Zásadoví chlapi s "kolty proklatě nízko", ztvárnění plejádou známých hongkongských tváří, v pravděpodobném vrcholu tvorby Johnnyho To. Už aby byly Vary, kde zacinkají nábojnice v tomto stylovém gangsterském opusu z reproduktorů kinosálu. Bude to bezesporu velký zážitek. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pan Wo, jedna "osudová" mince, jeden muž s harmonikou, čtyři cool gangsteři, desítky zbraní, hektolitry krve a stovky vystřílených nábojů v hongkongském easternu, který odkazuje na nejeden slavný Leoneho spaghetti western. Ano je to blbé, ale tento film si toho je vědom a příjemně nadsázkovým způsobem toho využívá. Většina filmů se snaží být cool, zatímco Exiled cool prostě je v takřka každém filmovém okénku. Není dokonalý, ale minimálně v akčních scénách se tomuto statusu zdatně přibližuje. Navíc je zde pravděpodobně nejstylovější product placement jaký doposavad byl do filmu umístěn... Ano, mám na mysli scénu s Red Bullem, která vám dá křídla jak to umí jen proklatě dobré filmy. ()

kohaku 

všechny recenze uživatele

Po cca 15 minute jsem podrimoval, pak se po dalsi ctvrthodince probudil a bavil se slusne se tvaricim odvarem Killera a jinych Wooovek, kde jedinou nadhodnotou, v porovnani s filmy pazravce paratek, byl misty dobry humor a nepredvidatelne chovani postav. Hudba znela skvele, zejmena v prvni casti - tz. behem prvnich 15 minut, pote si z filmu pamatuju pouze mackani kohoutku bambitek, snerovani ruznych casti tel po strelach a jednu lehkou devu, ktera se vzdy jako zazrakem objevila ve spravny cas na spravnem miste, aby mohla nekoho okrast. Zaverem snad jen, ze EXISTENCIALNI je v tomhle 'opusu' mozna jen role/poslani/uloha devy z pohledu historickeho, film jistojiste opravdu nicim hlubokym neni a nebude. Jinak to ale byla zabava : ) ()

Galerie (14)

Související novinky

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Reklama

Reklama