Reklama

Reklama

Královna koření

  • USA The Mistress of Spices (více)

Obsahy(1)

Tilo (Aishwarya Rai) vlastní obchod s kořením v Kalifornii. Neprodává zde však jen přísady do jídel, ale pomáhá svým zákazníkům splnit jejich největší přání. Je královna koření a ovládá tajemné magické síly.Pomocí těchto sil, tak uzdravuje, šíří moudrost a léčí smutky. Až do té doby, kdy do obchodu a jejího života vstoupí osamocený Doug (Dylan McDermott) a Tilo pro něj nemůže najít to pravé koření. On v ní totiž probudí city, které ji magické síly zakazují a ona je postavena před rozhodnutí, které změní nejen její život. Musí se vzdát lásky nebo schopnosti pomáhat ostatním… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Efekty 4/10/// +slibný začátek, Aishwarya Rai opět zaujala -její herecká stránka už o něco méně (fakt neměla co předvést), nevýrazný scénář/// Tak tenhle film jsem snad sjížděl dlouhých 14 dní a pořád mě ne a ne k sobě přikovat. Zajímavá zápletka se s potupem času rozmělní, nic výrazného se po celou dobu neděje a dívák jen přemyšlí co by si z tohot filmu vzal. No moc toho není, ale snaha byla./// Celkem 50%/// ()

asirtes 

všechny recenze uživatele

Myslím, že to čo predvádza Aisha Rai celému svetu je tak nemožné, že keby sa Homer Simpson stal arcibiskupom a po smrti by bol vyhlásený za najsvätejší sexidol a odliatok jeho očí by ste si mohli kúpiť v supermarkete ako venušine guličky, tak by to stále nebolo dosť na prekonanie jej "okatého" hereckého netalentu. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Umírněné oproti předchozímu filmu Aish Moje velká indická svatba. Proto mi to patrně také více sedlo. V konkurenci anglicky mluvených filmů s Aishwaryou Královna koření obstojí výborně. Skvěle jí klestí cestu do celé angloamerické provenience. A jako další pozitivní vedlejší efekt samozřejmě vnímám posílení vlastní lásky ke koření :) Pointa je, že autorka scénářů obou prvních anglosaských filmů s Aish je podepsána také pod Blafuj jako Beckham, což má něco do sebe. ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Nápad uznávám určitě jako dobrý a zajímavý, ale to zpracování..., tak tam to jednoznačně nedopadlo vůbec dobře. Hrozivě jednoduché a zkratkovité. Nefunguje ani vyprávění osudů jednotlivých lidí, na kterém se ukáží jak problémy „domácí“ Indie, kterou si mnozí sebou nesou i ve vysněném superstátu USA, ale i těch všeobecných, platících po široširém světě. Celé uchopeno tak prvoplánovité a dle šablony, že z toho opravdu nemůžu být rozčarován v dobrém slova smyslu. Spíše bych mohl užít více než hodící se termín „tvůrčí nemysl“. Západní divák možná(?) žasne nad tou umělou a neúčinnou „exotikou“, ale já rozhodně jeho nadšení nesdílím. Ono také co oslnivého očekávat, když se skoro celý příběh odehrává v jednom krámku s kořením bez jakékoliv snahy o silnější oživující nápad a hlubší pohled? Prostě a jednoduše, bylo to naivní zpracování zápletky, včetně zbytečně odbytých a povrchně pojmutých postav, vedených do nevýrazného prázdna, i když se dalo určitě s tímto námětem vytvořit mnohem více. Vskutku není nad čím plesat a co oslavovat. Mimo jasně dominantní a nádherné A. R. Bachchan (jen kvůli ní jsem se obětoval) to ani po herecké stránce nebylo nijak oslnivé. I tak přiznávám, že jsem měl po hodině filmu připravené tři hvězdy, ale poté se to vše nějak zhroutilo do sebe sama. Poslední světlé okamžiky a nápady vzaly za své, takže jsem musel nevyhnutelně zvolit pouhé silnější dvě hvězdy. Snahy spojit USA s Indií většinou nedopadnou vůbec dobře a toto je přímý důkaz. Bezemoční z ničeho nic, je mi líto. ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Akoze fakt retardacka kravina. Pipka-nepipka, toto sa nedalo kukat. Ten blbec buzikovsky, co ju bali pri doprovode klavira, je desny; neznasam tieto nemuzne uplakane tipy, co idu po sexe a lapnu babu na slzy a vykasanu koselu a smutne pribehy. Keby tam boli dali sympataka, aspon trochu, bolo by to menej zle. Ale takeho pizmona.. Do toho pateticka hudba na pistalke a indicke aaaa-haaaa-aaaaa-aaaa-haaaaa, modlitby ku korenickam (WTF?!), smutne oci, akoze hlboke pribehy.. Za vlasy pritiahnuty maglajs, korenickovo-indicko-americky sajs, trocha magie bezkontextovej. Clovek si da to spravne korenie a je jak vymeneny, mne by sa zislo dake tiez prave z toho; manzelka to mienila dopozerat, a to napriek mojim pripomienkam typu 'feferonku do prdele, to pomoze na vsetko ty kreten'. Slabomyselne. Davam 1* za tu pipku a ze som videl aj debilnejsie filmy. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Paul Mayeda Berges obsadil Aishwaryau Rai do role Tilo, když pracovala na Mojí velké indické svatbě (2004). Dal jí tehdy přečíst scénář, jí se role Tilo zalíbila, a tak ji obsadil. (HappySmile)
  • Motorka použitá ve filmu je 2004 790cc Triumph (Hinckley) Bonneville. (NinadeL)
  • Scénáristka Gurinder Gadha společně se svou matkou vyrobila všechny manga a naložené mrkve, které jsou k vidění ve skladu koření. (HappySmile)

Reklama

Reklama