Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První díl minisérie podle stejnojmené komiksové předlohy. Vysokoškolský student Light Yagami se chce stát policejním důstojníkem stejně jako jeho otec a prosazovat právo a spravedlnost. Proto když nalezne zápisník 'Death Note' s jehož pomocí lze zabít kohokoli jen se znalostí jeho jména a tváře, bere to jako příležitost očistit svět od kriminálních živlů jednou provždy. Masová úmrtí kriminálníků se brzy začnou spojovat s nadpřirozeným zabijákem Kirou (podle anglického 'killer') a po jeho stopě se vydává geniální detektiv L. Bude L schopen dopadnout Kiru dřív než ten uvidí jeho tvář a přijde na jeho pravé jméno? (Genryuusai)

(více)

Recenze (157)

markuc 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film me skoro vubec nezaujal, hlavne jsem videl ceskou verzi - ja vim, proc nemam rad dabing! Dalsi vec mi prisla zvlastni, herecke ztvarneni (snad krome jedne vyjimky) mi proslo velmi slabe. Taktez i skoro vse ostatni (kamera, scenar, rezie), zbytecne dialogy, zbytecne zabery, prehravani scen. 1* je za ztvarneni postavy boha Smrti (i kdyz podle dabingu to byl andel) a dalsi * je za celkem originalni namet. Film je prepracovanim anime serialu, tento serial je pry daleko lepsi (podle mineni meho kamarada, ktery oba pociny tez shledl - hlavne pry kvuli hlavnimu "hrdinovi", ten ve filmu opravdu nebyl zahran alespon mirne nadprumerne), doporucuji tedy spis anime. ()

Kailo 

všechny recenze uživatele

Adaptace komiksu a "klasického" japonského anime seriálu. Film nabízí obstojné herecké výkony, zajímavý nápad -uznejte sami, zabíjeli bychom "zlé" lidi, kdyby si nám dostala do ruky taková věc? O to víc zajímavější, že zápisník dostal chlapec, který chtěl dobro (alespoň v jeho očích, ale o tom jiná). Jenže, kam se po čase užívání vytratí dobré úmysly? Dejte prostému smrtelníkovi božskou sílu... and watch the disaster.. Obzvlášť jeho lítající společník Ryuk, je velmi zajímavý charakter, který se drží stranou. A já pořád čekal s jakými postranními úmysly se na tomto listu vyvrbí.85% ()

Reklama

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Byla to blbost. Bylo to japonske. A hlavne to bylo podle anime. Jinak receno co jsme mohli cekat. Pro lidi co zerou anime to nemusi byt uplne spatne. Musim ovsem pripustit, ze namet nebyl uplne spatny. Bohuzel provedeni zase nebylo skoro vubec dobre. Ale tak pominme to. Film se nese v klasickem asijskem beckovem stylu. A kdyz rikam asijskem tak myslim opravdu novou pricku beckoveho stylu. Mno dobra pro nekoho to urcite bude naprosta bomba pro me prumer. Mno a co zminit na zaver? Snad jen to ze postava L je neskutecny uchyl a asi jedina ktera mi zde vadila uplne nejvic. Snad jeste varovani, jako pravy barbar jsem to videl s ceskym dubbingem a ten to teda srazi na kolena uplne nejvic, takze se mu na sto honu vyhnete. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Net/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 6/10 Triky 6/10/// +námět, příběh, děj, poutavé -škoda, že není víc akce a efektních záběrů/// Když se totiž na tento film podíváte s přetáčením po kapitolách (jako když se chcete podívat o čem to bude), tak vás asi nic nezaujme. Jenže stačí pár minut sledovat od začátku a film vás dokáže tak dokonale zaujmout, že už od něj neodejdete. Teď následuje SPOILER: je to vlastně výborná krimi detektivka kde hlavní hrdina je záporák a naopak "kladným" vyšetřovatelem je tajemný L, který hraje až druhé housle. Hlavní hrdina Light dokonale využívá (zneužívá) možnosti zapsat do zápisníku smrti jméno a tím danou osobu usmrtit. Kdyby se závěr filmu podobal klasickému klišé amerických filmů, tak bych byl asi zklamán. Jenže tůrci překvapili a v závěru nám přednesli něco, na co není středoevropan úplně zvyklí. Chytře a dokonale zvítězil záporák v podání našeho hlavního hrdiny. Konec SPOILERU. Zpracování sice úplně neohromí, je jen mírně nadprůměrné, ale celkový dojem z filmu je hodně dobrý. A hlavní postavu (herce) už od filmu Battle Royale zbožňuji./// Celkem 73%/// ()

runner85 

všechny recenze uživatele

V jednom nemenovanom filme ktorému nemienim robiť reklamu :D (Evee by ma zmrzačil), jeden múdri človek povedal "s veľkou mocou prichádza veľká zodpovednosť" a je tomu tak. Ak keď bol prvotný úmysel chvályhodný (s určitou nadsázkou), tak veľmi rýchlo sa mu to vymklo kontrole. Boh ochraňuj od ľudí ako bol Kira. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (4)

  • Zápisník smrti byl prvním filmem v japonské filmové historii, ve kterém bylo k natočení scény použito metro. (Shley)
  • Jak je uvedeno v seriálu, pravý důvod, proč se chtěl Ryuk dostat do lidského světa, je ten, že se chtěl pobavit. (Shley)
  • Mezi filmovým zpracováním a původním anime seriálem lze najít několik rozdílů. V seriálu se například Light (Tatsuya Fujiwara) zbaví Naomi Misory (Asaka Seto) tím, že z ní vyláká řidičský průkaz, a to ve chvíli, kdy jí řekne, že je z vyšetřovacího týmu zabývající se Kirovým případem a že by s ním rád spolupracoval, ale že potřebuje průkaz totožnosti. Ve filmu se dále agent, který pronásleduje Lighta (Tatsuya Fujiwara), jmenuje Raye Iwamatsu, ale v anime je o Raye Penber. Ryuk současně v seriálu nezapíral, co se stane s člověkem, který zápisník využil. (Shley)

Reklama

Reklama