Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První díl minisérie podle stejnojmené komiksové předlohy. Vysokoškolský student Light Yagami se chce stát policejním důstojníkem stejně jako jeho otec a prosazovat právo a spravedlnost. Proto když nalezne zápisník 'Death Note' s jehož pomocí lze zabít kohokoli jen se znalostí jeho jména a tváře, bere to jako příležitost očistit svět od kriminálních živlů jednou provždy. Masová úmrtí kriminálníků se brzy začnou spojovat s nadpřirozeným zabijákem Kirou (podle anglického 'killer') a po jeho stopě se vydává geniální detektiv L. Bude L schopen dopadnout Kiru dřív než ten uvidí jeho tvář a přijde na jeho pravé jméno? (Genryuusai)

(více)

Recenze (157)

Darik 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je jen slabším odvarem seriálu, přesto velmi zdařilým. Slabší hodnocení dostává podle mě jen proto, že není tak obsáhlí jako samotný seriál, ale co si budem nalhávat - prostě do dvou hodin nenacpete půlku seriálu. Jinak postava L je zde naprosto dokonalá - dle mého názoru je stejně dobře zahraná jako v seriálu. 60% (hlavně za L) ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Já nevím, jak tenhle film hodnotit. Jestli jako samostatný film, nebo jako sérii s druhou částí. Jako série je to úžasné, ale jako samostatný film by to byla hrůza. Opravdu, těžko říct jak to hodnotit, když je to tady nadvakrát. Death Note sám o sobě představí totálně zlého hrdinu, nějaký děj, nějaké záhady a žádný konec. Kdyby byl samostatný, nad ** by to nebylo, ale ještě že ten konec má pokračování. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Tento film ma zasadnu chybu a to to, ze vychadza zo serialu, ktory na ploche 37 dielov ponuka obrovsky detalnejsiu a prepracovanejsiu verziu toho isteho. To iste sa tyka aj vsetkych postav. Film oproti tomu posobi nielenze velmi skratkovite, ale celkovo odlisnu (a horsiu) atmosferu a chut. Takze film si zrejme uziju viac ti, co nevideli serial, no na druhu stranu je velmi pravdepodobne, ze sa vo filme budu malicko stracat. Jednoznacne preto JE lepsie si pozriet najprv serial. Z mojho pohladu je tento film preto (a tym padom aj jeho pokracovanie, ktore je vlastne druhou castou pribehu) tak trochu zbytocny. Ked uz nic ine, je to aspon moznost si pozriet filmovu verziu skveleho serialu. (6/10) ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Celkový dojem: Hraná filmová verzia je výrazne horšia než spomínaná animovaná seriálová verzia, ale aj tak sa jedná o peckový kus, a to hlavne pre ľudí, ktorý s anime nemajú žiadne skúsenosti. Dej a príbeh je trochu pozmenený - premenené mená, iné osudy postáv a úplne pomenený život Naomi Misora, čo môže byť pre fanúšikov anime trochu blbé, ale časom si to zvyknú (a že na to majú čas!). Hneď z oka mi nesadol Ryuk, časom som si ho ale obľúbil aj napriek tomu, že sa mi jeho digitalná verzia nepáčila a zkresľovala sa/sekala sa (lietajúce jablko je zobrazené vážne skvelo a zaujímavo, keď ho už ale Ryuk bude dávať do papule, tak to vyzerá veľmi nepekne), no Ryuk je popravde celkom krásny. K prekvapeniu som sa vôbec nenudil (pri dlhej filmovej stopáži sa zvyknem nudiť, keď sa tam nič nedeje), školský aj osobný život Lighta je natočený dobre a vyšetrovanie je natočené nezvyčajným, ale za to výborným a napínavým štýlom. Ako celok je to veľmi peckový film a nevšimol som si, žiadnu väčšiu chybu až na finálovú múzeovú scénu, ktorá mi príde úplne hlúpa - nudné, hlúpe a nezmyselné dialógy, na nervy lezúce chovanie Lighta atp. No, samozrejme spokojenosť, 5 hviezd dávam.. Moje hodnotenie: 90% ()

tombac 

všechny recenze uživatele

V celém Tokiu začnou zvláštním způsobem umírat policejní hlavouni a kriminálníci. Policie a zvláštní služby si neví s těmito případy rady... Death Note - útlý sešit Smrtonoš s několikerým způsobem užití, sympatický mladík Yagami Light (Tatsuya Fujiwara známý jako Nanahara z obou dílů Battle Royale) a jeho létající společník Ryuk - mix opeřeného strašáka a Jokera se zálibou v jablcích, tajemný "L"... to jsou stěžejní protagonisté filmu - neobyčejného skloubení několika žánrů - natočeného podle stejnojmenné comicsové předlohy (stejně tak vznikl anime seriál) těšící se v Japonsku velké popularitě. Mangu jsem nečetl, ani jsem neviděl žádný díl seriálu, navíc si nedočkavě pořídil verzi bez titulků, což mi znemožnilo větší vhled do příběhu a pochopení některých dějových nuancí. A na tom film velmi staví. Akce není ve filmu téměř žádná, digitálních efektů (mimochodem dost slušných) je v něm též poskrovnu, přesto je Death Note zatraceně zdařilou adaptací comicsu. Zásluhu na tom má evidentně poutavý příběh, zajímavé vícerozměrné postavy a bezchybné formální zpracování. I když jsem ne všechno pochopil, ani vteřinu jsem se nenudil. 9/10 ()

Galerie (68)

Zajímavosti (4)

  • Zápisník smrti byl prvním filmem v japonské filmové historii, ve kterém bylo k natočení scény použito metro. (Shley)
  • Jak je uvedeno v seriálu, pravý důvod, proč se chtěl Ryuk dostat do lidského světa, je ten, že se chtěl pobavit. (Shley)
  • Mezi filmovým zpracováním a původním anime seriálem lze najít několik rozdílů. V seriálu se například Light (Tatsuya Fujiwara) zbaví Naomi Misory (Asaka Seto) tím, že z ní vyláká řidičský průkaz, a to ve chvíli, kdy jí řekne, že je z vyšetřovacího týmu zabývající se Kirovým případem a že by s ním rád spolupracoval, ale že potřebuje průkaz totožnosti. Ve filmu se dále agent, který pronásleduje Lighta (Tatsuya Fujiwara), jmenuje Raye Iwamatsu, ale v anime je o Raye Penber. Ryuk současně v seriálu nezapíral, co se stane s člověkem, který zápisník využil. (Shley)

Reklama

Reklama