Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na jednom trhu prodávala zelinářka (S. Zázvorková), která měla syna Jakuba (O. Havelka). A protože to byl její jediný syn, tak se v něm doslova viděla. Jenže Jakub byl pěkně rozmazlený synáček, který si zakládal na své pěkné tvářičce a měl rád pouze lidi s hezkým zevnějškem. Takže se mu vůbec nezamlouvalo, když se jednoho dne u zelinářského stánku zastavila podivná žena, která začala všude strkat svůj dlouhý a šeredný nos… Kdyby ovšem věděl, že to není ledajaká žena, ale zkušená a poněkud zlomyslná čarodějnice, mnohá trápení by si ušetřil. Čarodějnice (L. Kozderková) totiž Jakuba za jeho domýšlivost pěkně potrestala… Jak se z namyšleného panáka stal obětavý a skromný mladík, který si nakonec našel tu pravou nevěstu, se dozvíte v pohádce, kterou podle literární předlohy W. Hauffa "O trpaslíku Nosovi" napsala K. Kuršová a režie se ujala J. Pokorná-Makoszová. Jakubovu nevěstu si zahrála Tereza Pokorná. (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Není snadná věc, upéct lívanec…Stropnický a Skamene coby rýpaví kuchtíci, Havelka s ptákem místo frňáku a výborná Laďka Kozderková s pětihlavou Emilkou. Pohádka zas tak hrozná není, dokonce souhlasím, že je i trochu poučná. Taková láska k pěkné husičce…nu proti gustu žádný dišputát. Kulisy sice žádná velká sláva, ale jako celek to mělo něco do sebe. Ztráta času to rozhodně není. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Papundeklové peklo s plyšovými maňásky a draky, kteří vypadají jako nevlastní bratříčci Mufa ze STUDIA KAMARÁD. Navíc v hlavní roli katastrofální Ondřej Havelka coby nějaký krasavec, ze kterého se stane ňouma s obrovskýma očima a nosem, jenž vypadá jako vytahanej pták. A udělat z Laďky Kozderkové odpornou čarodějnici s nějakými papírky, co vypadají jako natáčky, je už fakt přes míru. [793. hodnocení, 42. komentář, 70%] ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Vždycky se můžu posrat, když odněkud z bolševickýho archivu, na mě z obrazovky vyskočí papundeklové peklo. Ve světě řádil Rambo, Terminátor, u nás Havelka. Tenkrát asi byla přemíra plastelíny, stály se fronty jenom na ovoce, tak tam ožralý maskér Havelkovi připlácl na ksicht cosi, co mělo připomínat, že ve světě je i princ Charles. Co jiného Havelka uměl, buď hrál nesympa, v tom byl dobrý, nebo ňoumu. Prosím vás, nevykládejte mně, že jste nevěděli, jak tahle zbytečnost dopadne. Ano, to bylo obrovské překvapení, že se ten egostický maník napraví. No, ty pičo, to bych nečekal. To bylo neskutečný! Ještě teď to rozdejchávám. Tahle pičovnost má vše, co od ní čekáte. Kulisy jak pro trotla, debilní herce, předvídatelný děj. A tu paní režisérku Jiřinu Makoszovou si komáři taky mohli odpustit. Na vánoce nás zase bude terorizovat podobnými výblitky. Čekám hodně Čenských, Vašinků a Navrátilů. 20% ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu tato pohádka patří mezi spoustu průměrných, jelikož "nad vodou" ji drží pouze herecký výkon pana Havelky. Ostatní představitelé ničím nenadchnou a to ani paní Kazderková. A o tom, že je tato pohádka "zapomenutá" svědčí i to, že ač jsem na CSFD už skoro tři roky, tak ji hodnotím až dnes a to jen díky tomu, že běží právě v televizi a to jsem jim viděl před mnoha lety. Nesdílím s Vámi Vaše nadšení a hodnotím slabými třemi hvězdami. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Opravdu nevím, jak bych se na to tvářil dnes, ale ve své době to byl kult, nad kterým čněla jen nedostižná ráčkující princezna. Také to z těch papundeklových pohádek bylo téměř nejčastěji reprízováno. A proč ne. Minimálně tehdy to na mě působilo jako hodně zábavné. Ostatně, Havelka s Kozderkovou, to nemohlo nikoho nechatna pochybách, že to bude ujeté a zábavné. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama