Reklama

Reklama

Unrolling Event

všechny plakáty
Krátkometrážní
USA, 1965, 1 min

Režie:

Paul Sharits

Obsahy(1)

Osmivteřinový dokument o tom, jak používat toaletní papír. (zdeny99)

Recenze (4)

HAL 

všechny recenze uživatele

Manuál k použití toaletního papíru... možná tímto pár-sekundovým videoartem autor myslel něco víc, každopádně já jsem to nepostřehl. Ale docela mě pobavil. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Tento návod, kterak používat toaletní papír nemohu hodnotit kladně. Sám mám několikaleté pedagogické zkušenosti a vím, že takhle stručné a odbyté vysvětlení povede k jedinému: hnědým flekům na spodním prádle. Pro někoho však i ty mají svou estetickou hodnotu. Ná závěr jedna technická poznámka a návrh: bylo by rozumné zadávat stopáž Sharitsových filmů v sekundách, v některých případech i milisekundách. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Paul Sharits ako nevedomý prorok. V deviatich sekundách odvinul prostredníctvom návodného príbehu na použitie wc rolky toaleťáku podstatu, myšlienkovú hĺbku a rýchlo sa meniacu scénu všetkých tých súčasných íventov, športových dní a motivačných tréningov rôznych inštitúcií a firiem. Vytvorených s cieľom cítiť sa v práci zábavne v rámci kolektívu jednej veľkej rodiny. V skutočnosti ide v týchto prípadoch práve len o kultúru správne použitého toaletného papiera, slúžiaceho na rýchle a hygienické odstránenie výlučkov. Podobne ako všetky tie veľké a malé potreby s použitím hajzliaku sa i zmienené akcie udržia v mysli len pár sekúnd - pretože ich je tak veľa a všetky sú si navlas rovnaké, či veľmi podobné a to napriek neustálej snahe o kreatívne zmeny. ()

Reklama

Reklama