Reklama

Reklama

Veselé Velikonoce

  • Francie Joyeuses Pâques (více)
Z natáčení  - Jean-Paul Belmondo, Georges Lautner

Obsahy(1)

Řekne-li se francouzská komedie, nemůže ve výčtu herců ze země galského kohouta chybět jméno Jeana-Paula Belmonda. Ve filmu Veselé velikonoce ztvárňuje populární Bebel postavu nenapravitelného sukničkáře, který neustále tajně podvádí svou manželku. Ta právě hodlá navštívit svou matku a Stefan se hned na letišti poohlíží po nové oběti. Do cesty mu vstoupí mladá hezká dívka Julie - Sophie Marceauová, která se právě rozešla se svým ženatým milencem a hledá místo na přespání. To je voda na mlýn Stefana. Nejdříve Julii pozve do restaurace a nakonec ji odváží k sobě domů. Ještě než může k něčemu dojít, objeví se znenadání ve dveřích Stefanova manželka. Sukničkář se pokouší situaci zachránit, a tak o Julii prohlásí, že je jeho dcerou... (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Z natáčení  - Jean-Paul Belmondo, Georges Lautner

Recenze (291)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Na Veselé Velikonoce se dá dívat každé Velikonoce, ačkoliv velikonoční svátky se zde objevují jen hodně na pozadí!  Ale je to prostě skvělý. Mým nejoblíbenějším dabérem Belmonda je mimochodem Tříška, ale Velikonoce je přesně jeden z těch případů, kdy dost uznávám i Krampola, který byl v osmdesátkách ještě v dobré formě + Taťjana Medvecká jako Sophie Marceau  je taky skvělá. Jinak má pocit , že díky tady tomu  filmu jsem pokaždé, když jsem nevěděl jak zahájit konverzaci začal říkat ,,tak jak se máme´´ :D a doufal, že to neskončí tím, že budu vyhlášen za proutníka a flákače, co rozfofroval prachy se ženjskejma a pak zfalšoval účty.   Tak doufám, že jsem nezklamal!  ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Ničeho nelituju víc, než toho, že mi tahle geniální komedie 23 let utíkala. Je to správně francouzské, má to švih, film je nabušený hláškami a fantastickými situacemi, dialogy jsou zde naprosto neuvěřitelné, 90 minut uteče jako pět, Jean-Paul Belmondo tady má naprosto nejlepší roli své kariéry (je to fakt borec, v komediích je podle mě naprosto nejlepší a tohle je naprostý strop) a Sophie Marceau je neskutečně nádherná. Francie, uzavřený prostor, pár postav a dialogová smršť, která až do konce nepoleví, navrch pár akčních scén... Radost sledovat, radost poslouchat. 100%. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Má první komedie s Belmondem mě přesvědčila zejména o tom, že Bébel doslova přetékal charismatem i ve zralejším věku. Úvodní konverzační přestřelka mezi hlavním hrdinou, jeho manželkou a (budoucí?) milenkou hodně pobavila a byla jsem moc zvědavá, kam se děj posune dál. Dalším vrcholem filmu byla bohužel až narozeninová oslava a vyprávění bajek (tu o melounu a ústřici si budu pamatovat ještě dlouho). To, co se dělo v závěrečném dějství, tedy všechny ty zběsilé automobilové honičky a další blázniviny, už ale podle mě patřily do jiného filmu. Škoda, ke čtvrté hvězdičce jsem neměla daleko. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Opět jedna dobrá komedie s J.P.BELMONDEM. Jsou tam dobré gagy, některým scénám jsem se i srdečně zasmála, něco bylo přehnané ( ale to si komedie tohoto typu může dovolit ), ale v jednom bodu s kolegou Rentonem plně souhlasím, že ten závěrečný kaskadérský binec byl úplně zbytečný a nemohl nijak pozdvihnout jalový závěr filmu. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Zlaté časy francouzské komedie. Alespoň pro mě. Kdysi v kině, když jsem byl na tomhle filmu pečenej vařenej, jsem měl srdce až v krku z nahé Sophie Marceau. Obdivoval jsem kaskadérské kousky. A hlavně se královsky bavil. Spolu s Četník a mimozemšťané, to byl v té době můj nejoblíbenější francouzský film. Navíc ten skvostnej dabing, to je prostě nádhera. Teď po letech, si Velikonoce můžou přičíst obrovský plusový body za finále, kde Belmondo vtrhne na projev socialistů, a dají si po hubě s ústředním kádrovákem, u čehož způsobí multikulturní roztržku. Krásná nekorektní komedie, dělající si prdel z lidských slabůstek, proto však velice lidská a milá. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Kritici často Jean-Paulu Belmondovi (Stephane Margelle) vyčítali, že ve snímku strhává všechnu pozornost na sebe. (Olík)
  • Margellova vila je skutečně v St. Paul du Vence, GPS - 43°42'24.134"N 7°6'9.705"E. Margellův byt je na pláži v Nice - GPS - 43°41'37.328"N 7°15'15.770"E. (Haniczka)

Reklama

Reklama