Reklama

Reklama

Věznice Bangkok - hotel all inclusive

  • Velká Británie Real Bangkok Hilton, The
všechny plakáty
Velká Británie, 2004, 50 min

Střih:

Joseph Morris

Obsahy(1)

Sedm tisíc vrahů, násilníků a drogových dealerů se tísní ve vězení postaveném pro poloviční počet osob. Tady přežívali i dva pašeráci drog z České republiky, kteří měli to štěstí vrátit se po čase domů.  Vězení Bankwang praská ve švech. V několika posledních letech se počet vězňů ztrojnásobil, protože vláda tvrdě zakročila proti obchodu s drogami. Sedm tisíc odsouzených je nyní namačkáno ve vězení, postaveném původně pro poloviční počet trestanců. Jsou tu sérioví vrazi a muži, kteří se dopustili mnoha znásilnění. Ale většina vězňů je tu kvůli obchodu s drogami. V Thajsku jsou za to velmi tvrdé tresty: minimum je pětadvacet let, maximum doživotí nebo trest smrti. Vězení je proslulé – napsaly se o něm romány a natočily filmy, ale thajské úřady nikdy nedovolily vstup dokumentaristům, aby zaznamenali skutečný život za jeho zdmi. Až doposud. Štáb BBC prochází věznicí rozmlouvá s vězni a dozorci, sleduje chod tohoto děsivého zařízení. Ano tady, možná tady na té rohoži, v této cele spali i dva pašeráci drog z České republiky, kteří měli to štěstí a vrátili se po čase domů… (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

braňo

braňo (hodnocení, recenze)

Mám slabosť pre filmy z väzenského prostredia a preto po zhliadnutí tohto žánru som buď unesený a nadšený alebo maximálne znechutený.
Veznica Bagkok - hotel all inclusive určite patrí k tým prvým pocitom, ktoré som prežil.
Je to skutočne majstrovky spracovaný dokument, z ktorého cítiť všetky emócie, krv, pot a všetko ostatné, čo vezni prežívajú na tomto mieste.
Najväčšou kvalitou tohto snímku je to, že dokáže neuveriteľne vtiahnuť a pripúta si vás tak, že po skončení máte pocit, že to celé trvalo päť minút a vy zbožne prajete, nech tento dokument nikdy neskončí.
Úžasné, skvelé, dokonalé 5'>

Reklama

Reklama