Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsou to téměř děti a jejich domovem je ulice. Americký film o nezvyklém přátelství dvou mladých lidí na pokraji společnosti. Jane je dívkou ulice a předávkování drogou ji přivede do nemocnice. Utíká, když se má podrobit testu HIV. Patnáctiletý Tony ji v nemocnici zahlédne a dívka je mu od té chvíle zjevením anděla, milenky i matky zároveň. Přilepí se na ni jako na jedinou bytost, která o něj kdy projevila zájem. Spolu kradou a přežívají, jak se dá. Jane postupně odvyká drogám a je z ní pohledná mladá dáma, Tony bojuje svůj vlastní životní zápas... (16mm)

(více)

Recenze (26)

misterz 

všechny recenze uživatele

Myslel si o nej, že je anjel, no nakoniec bol anjelom on pre ňu... Výborná existenciálna dráma o dvoch nešťastníkoch, v ktorej hrajú hlavnú úlohu drogy a AIDS. Zo začiatku ma to síce moc za srdce nechytilo, no ako sa postupne začal príbeh rozmotávať, tak ma to bavilo viac a viac. Ku koncu to už bola nádhera - emotívne vypäté, smutno-romantické a výborne zahrané. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Síla filmového řemesla protkaná s realitou a krutostí běžného života. Záběr po záběru odhalující pravdy jenž nechceme znát a obrazy jenž nechceme vidět. A především touha lidí po sblížení, po souznění duší. Málokterý film je podáván s takovou porcí otevřenosti a zároveň chladnosti, se kterou servíruje zaraženému divákovy škokující záběry. Láska jenž dokáže propojit dva lidi, děti zanechané v hnusu lidké spodiny. Ta láska, jenž dokáže dodávat sílu umírajícímu chlapci a na drogách závyslé dívce ukazuje, že život ať už je jakoliv bídný je pořád životem. Skvělé herecké představení dvou mladých herců se ve vidině neodvratného konce, konce jež jednomu z nich ukáže nový svět na druhé straně a druhému ještě bolestivější realitu, stojí za zamyšlení se. Nad vším kolem nás, co běžným pohledem nevidíme. Nad sny, které se bojíme zrealizovat a nad city, které často umlčujeme. A ta scéna, kdy on umírá, kdy už i polsední síly opuštějí jeho ztrápené tělo, ta scéna ve které se mu zoufalá dívka rozhodne splnit jeho sen o poznání kouzla lásky, to je absolutní vrchol celého snad už se nebojím říct nefilmového představení. Když se ráno probudí a toho kluka najde v krvi, už víte, že konec přišel. Ví to vaše mysl, vyše oči pomalu zaplňují slzy a vaše já stále si opakuje, že něco takového ani není možné. Ale opak je pravdou, možné to je a lidská duše, která je plná ran a zklamání leckdy může zkončit až na dně společnosti. Té společnosti, která ji pak odsuzuje, ale sama si už neuvědomuje, že ji tam poslala. Bez urážky jeden z nejlepších nezávyslých filmů co jsem kdy viděl, emocionálně silné dílo, které otvírá ta zamalovaná okna před všedním světem a ukazuje ho v jeho nevšední a taky kruté podobě. Pět hvězdiček za sílu příběhu, za sílu žít, za sílu bojovat a za sílu lásky, která dokáže přejít přes ty nejobtížnější hranice lidské existence. ()

Reklama

adriane9 

všechny recenze uživatele

Po strašně dlouhé době výborný filmový zážitek..možná proto budu vychvalovat o to více, ale tohle byla vážně pecka do všech zákoutí lidské duše. Mladý Levitt je tady naprosto božský, všechny scény s ním jsem hltala bez dechu, hrál tak skutečně, že mě to dohnalo...jojo přiznám se až k slzám... Rozhodně doporučuji! ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Joseph Gordon-Lewitt ve svých sedmnácti letech nám tady jasně ukázal, že s ním máme do budoucna počítat. Což se samozřejmě stalo. Jeho role Tonyho umírajícího na AIDS byla věrohodná a se Samanthou Mathis jako sladkou Jane, která se své role zhostila také na výbornou, nám předvedli zcela uvěřitelně smutný příběh dvou mladých lidí, které spojil nejen nejistý život v podstatě na ulici, ale potažmo i zákeřná nemoc. O AIDS se dnes už tolik nepíše, ani nemluví, ale statistiky nám ukazují, že počet nakažených HIV stále rapidně stoupá a tak je tenhle snímek stále aktuální. Silné, emotivní, dojemné a žel i reálné. ()

Rokle 

všechny recenze uživatele

Nesourodá dvojice, ulice feťáků, šlapek a všudypřítomná kriminalita. 90. léta byla plná různých pokusů o autenticitu prostředí, ve kterém se ztrácela mladá děcka ujíždějící na drogách. I když byste tyhle dva na první pohled nikdy nepřiřadili k sobě, tak jejich sbližování působí nenásilně a věrohodně. Silné, rezonující... a chtělo by se říct, životem nasáklé. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama