Reklama

Reklama

Cigarety Admirál

(festivalový název)
  • USA Admiral Cigarette
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
USA, 1897, 1 min

Obsahy(1)

Půlminutový snímek z konce 19. století, který vypadá jako reklama na cigarety. Všichni aktéři spokojeně kouří cigarety dané značky, která má své logo za jejich zády a poté všichni roztáhnou nápis WE ALL SMOKE (všichni kouříme). (zdeny99)

Recenze (14)

burina 

všechny recenze uživatele

No neviem, či by som si vďaka takejto reklame išla tie cigarety kúpiť. Ale nejako sa začínať muselo, nie? :-) ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jedna z prvních reklam a to na cíčka. Co dodat? Z dnešního pohledu směšné, tenkrát revoluční. Jinak nic obdivuhodného, šlo hlavně o tu myšlenku. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Jeden z praotcov reklamných filmov vznikol v produkcii spoločnosti Edison Manufacturing Company. Pred veľkou tabuľou s názvom fajčiva sedí štvorica zápalisto diskutujúcich mužov, medzi nimi fúzatý (!) indiánsky náčelník. Opodiaľ stojaca maketa cigaretovej škatuľky skrýva nečakané prekvapenie. Vďaka nemu nakoniec všetci prítomní spokojne pofajčievajú s nimi rozvinutým transparentom s nápisom WE ALL SMOKE. V porovnaní s dnešným križiackym ťažením voči fajčeniu hrubo nekorektné. ()

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o první reklamní snímek, na který bylo uplatněno autorské právo v Library of Congress, a to 05. června 1897. (Mr.Ocek)
  • Přestože se jedná o reklamu na kouření z Edisonovy produkce, on sám se stal o pár let později velmi horlivým členem protikuřácké kampaně. (Mr.Ocek)
  • Nejedná se o první product placement v dějinách, neboť jej použival už Georges Méliès, aby měl prostředky k výrobě. Edison nepředstavoval pouze své vynálezy, ale i sám sebe, snímek je tedy cílenou reklamou. (Mr.Ocek)

Reklama

Reklama