Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Margot (Marie-Josée Croze) byla brutálně zavražděna sériovým vrahem. Její muž Alex (François Cluzet) se z této tragické události nemůže dlouho vzpamatovat a uzavírá se do svých vzpomínek. Po osmi letech dostane anonymní e-mail. Po jeho otevření uvidí tvář ženy stojící uprostřed davu. Záběr je natočený v reálném čase a trvá jen několik vteřin, Alex přesto její tvář okamžitě pozná. Je to Margot... Guillaume Canet ve svém druhém celovečerním filmu (debutoval snímkem Mon idole, 2002) vychází z literární předlohy Harlana Cobena (Tell no one). Zachycuje v něm pocity a vnitřní krizi člověka, jenž je vtažen do záhadného světa polopravd, který mu však neustále uniká. Alex se nedokáže vymanit z idylických vzpomínek na šťastnou minulost. Možná právě v nich je ale ukryt klíč k tajemství... To vše na pozadí napínavého kriminálního příběhu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Una111 

všechny recenze uživatele

Thriller? Drama ? Krimi? Mysteriózní? - - - No, jako thriller bych to neviděla, drama snad, kriminálka bídná a v čem spočívá ta mysterióznost, to fakt nevím. Přehnaně dlouhá stopáž, zmatenost situací a nepřehlednost postav a na závěr se nám rozuzlení vysvětlí a převypráví jako ve večerníčku. Hotová bída s nouzí! Ty dvě * za ten úprk hlavního hrdiny, ale to je tak asi všechno... (A to bych nejraději ještě jednu ubrala za tu lesbu a ty nevkusnosti v ateliéru - mimochodem zcela nepotřebné a bezúčelné! - takový ten úplatek naší pokleslé době, že!?) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušný francouzský filmeček. Se samotným příběhem nějak problém nemám, jen ta délka byla zbytečně moc velká – některé pasáže byly opravdu nudné. Naivita tvůrčí myšlenky (respektive samotného „spouštěče“) nelze vskutku přehlédnout, ale s postupným rozplétáním skutečné pravdy ani samotným závěrem jsem problém s pochopením neměl. Navíc tu nechyběly povedené akční scény, trocha té brutality, slušné herecké výkony – no já to vidím na průměrnou záležitost. Té ženské mlátičce bych se pod ruky dostat ale vážně nechtěl… ()

Reklama

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Alex (výborný Francois Cluzet) je v řiti. Před pár lety mu totiž brutálně zavraždili půvabnou manželku a on se s tím faktem pořád nemůže vyrovnat. Po osmi letech, kdy se chudák čím dál častěji uchyluje k láhvi a jediný smysl jeho života představuje často nevděčná práce pediatra, mu přijde anonymní e-mail. Otevře ho a nemůže věřit obsahu videozáznamu, který mu Quicktime přehrává. Dál nebudu spoilerovat, ale vězte, že jsem vám přiblížil teprve samotný začátek filmu, a vás v průběhu čeká nejedno překvapení.  Vše se zlomí někde v polovině, kdy režírující Canet zamachruje velkolepou honičkou (nechápu, jak ji za těch pár peněz natočil), jako podkres se rozezní pecka od mojí milované Groove Armady a vy si začnete kousat nehty při tvoření vlastních teorií, jak to celé vlastně bylo. Udělalo mi to radost a Canet je borec. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pri súčasnej vlne seriálových adaptácií Cobenových románov mňa v prípade Nikomu to nehovor celkom mrzí, že nešlo o minisériu, ale aj ako film táto látka funguje skvele. Príbeh je komplikovaný, ale nakoniec je prerozprávaný celkom prehľadne a všetko v závere do seba zapadne, spravodlivosti je učinené zadosť. I keď je otázne, aké budú trvalé následky zo všetkých tých bolestí. Odvážne ale tipujem, že sa tejto predlohy ešte Netlix chytí a dočkáme sa aj seriálu. Osobne by som si ho nenechal ujsť. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem tenhle film sháněl a byl na něj nesmírně zvědavý, ve Francii měl poměrně slušnou návštěvnost a Guillaume Canet je opěvovaný jako jeden z nejslibnějších talentů. Jedná se však o běžný thriller, s náznaky akce a velmi slabým překvapením. A já překvapení a zvraty miluji. Alespoň, že se vrátil na výsluní Francois Cluzet. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Okrem metropoly Paríž prebiehalo filmovanie snímky aj v departemente Yvelines. (MikaelSVK)
  • Guillaume Canet a Jean Rochefort mají s postavami, které hrají, mnoho společného. Gilbet Neuville (Rochefort) je chovatel koní a jeho syn Philippe (Canet) je parkurový jezdec. Ve skutečném životě se Canet narodil v rodině chovatelů koní a byl parkurovým jezdcem francouzského národního jezdeckého týmu. Pokud jde o Rocheforta, ten byl chovatelem koní od šedesátých let, vlastnil Le Haras de Villequoy a na olympijských hrách v roce 2004 působil jako konzultant jezdeckých akcí pro France Televisions. (veronikajel)

Reklama

Reklama