Reklama

Reklama

Producent BRYAN SINGER (režisér X-Menů a Superman se vrací) a scenárista a režisér MICHAEL DOUGHERTY (spoluautor X2 a Superman se vrací) přicházejí se strašidelnou, temně komickou oslavou nejděsivější noci roku. Halloweenská noc dovádí princip Creepshow a Povídek z krypty do zcela nových, temných hlubin a servíruje nám čtyři vzájemně propletené příběhy, které se odehrávají o halloweenské noci: ředitel střední školy (DYLAN BARKER) melouchaří jako nemilosrdný sériový vrah; touha panenské dívky po tom pravém muži se strašlivě zvrtne; skupina teenagerů provede drsný kanadský žert s katastrofálními následky a mrzoutský starý muž (BRIAN COX) se utká se zlomyslným halloweenským démonem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (354)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Škoda, velká škoda, čekal jsem o něco více. Nápad udělat povídkový film o halloweenské noci se mi opravdu zamlouvá, tvůrci ale z hlediska scénáře nedokázali naplno využít jeho potenciál. Povídky jsou příběhově až moc strohé, postavy se nestačí na plátně ohřát a už se přesouváme k další povídce. Spíše bych uvítal jeden ucelenější příběh. Ve výsledku se jedná o atmosférickou podívanou, která pro krátkou stopáž nestihne nudit, potulují se v ní více méně zábavné postavičky (malý patron halloweenského svátku je moc fajn) hrané zkušenými herci a celé to je více o budování atmosféry místo laciných lakaček a právě ta atmosféra je tím nejlepší na celém filmu. Režisér Michael Dougherty se vykašlal na provařený špinavý vizuál a místo toho nám dopřál všemi barvami hýřící podívanou, která nemá daleko ke komixové stylizovanosti a celkově se na Halloweenskou noc moc dobře kouká. Dougherty má nepopiratelný cit pro vizuální stránku a dokáže hezky budovat jednotlivé scény, bohužel jejich spojení ve fungující celek už tak dobře nedopadlo. Film doplácí na svou epizodičnost a po jeho dokoukání mi v paměti úvízla snad jen úžasně vypadající a skvěle sestříhaná scéna "vlkodlačích hodů" se cover verzí Sweet Dream od Marilyn Mansona jakožto hudebním podkresem - tahle scéna opravdu stojí za to a Anna Paquin je v ní naprosto božská. 70% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nehorazna slatanina, kam tvurci nacpali vsechno, co je napadlo, takze tu potkate vlkodlaky, nejaky prizraky, legendu o autobuse mrtvejch retardu, upiry, nadrzeny pubertaky, podivnyho panacka s pytlem na hlave nebo posahanyho vrazdiciho reditele. Bohuzel jako celek to neni ani nejak zvlast vtipny, ani nijak zvlast strasidelny a navic se to cely rozpada na jednotlivy sceny, protoze tady proste neni zadnej pribeh nebo hlavni hrdina, takze i kdyz neni jasny, kdo chcipne a kdo ne, stejne vam to je jedno. Spis by se to melo jmenovat Halloweenske historky a to vysoky hodnoceni fakt nechapu. Nicmene film je jako celek aspon docela zabavnej, slusne natocenej a sem tam nejaka ta hlaska nebo krvarna potesi. Lepsi 3*. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Chaos a bordel sa tiahne celým filmom. Dej bol plytký, fádny a totálne nudný. Masky jedna veľká katastrofa a ako z pomocnej školy. Napríklad taký vlkolak mi skôr pripomínal susedovho psa ako niečo čo by malo aspoň trocha postrašiť. V Harry Potterovi mali lepšieho, to bez debaty. Celý čas som sa pozeral na hodinky, že kedy to už konečne skončí. Ešte šťastie, že film je relatívne krátky. Horor? Komédia? To asi ťažko. Nebál som sa a nesmial. Skôr mi to pripadá, akoby horor s komédiou odštartovali beh na 100 metrov a po desiatich padli v kŕčoch a agónii na zem. Našťastie to koniec s tým starkým a akože strašidelnou tekvicou troška zachránil. Len žiaľ posledných 5 minút nerobí film. 30/100 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Haloweenska noc má svoje pravidlá. Tento horor vykresľuje niekoľko samostatných príbehov odohrávajúcich sa v malom mestečku. Partia kamarátok hľadá jednej z nich na večernú párty, mladého muža, ktorý ju pripraví o "poctivosť". Psychopatický otec sa zabáva s malými obeťami, pričom zaúča svojho synčeka. Skupinka teenagerov sa rozhodne pribrať do partie podivínku, pričom chcú spoločne navštíviť miesto nešťastnej tragédie. Starší pán, či mladá žena nedodržiavajú pravidlá tejto tajomnej noci. S takýmito vecami sa však neradno zahrávať. Priemerný horor, ktorý poteší pár slušnými scénami či občasným napätím - 60%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pět tajemných halloweenských příběhů, volně pospojovaných skoky v čase a různými náhodnými setkáními ve městě. Dívka zhasne svíčku v dýni, což se nedělá, a doplatí na to. Dívky, co balí kluky, nejsou jen tak obyčejné Karkulky. Soused rád vyřezává nejen dýním očička. Druhý soused skrývá tajemství a nemá nikoho rád kromě svého psa. Děti chtějí haloweenskou historkou o autobusu vystrašit školního otloukánka Rhondu, ale obrátí se to proti nim samotným... V bonusech na DVD je krátký a ručně animovaný film Přáníčko, kde hlavním hrdinou je chlapeček v halloweenském kostýmku, pytlem přes hlavu a pytlem v ruce. A v komentáři režisér říká, že právě tento příběh se stal základem pozdějšího hraného filmu. A zmíněná figurka je skutečně průvodcem mezi jednotlivými příběhy, a jednou dokonce aktérem. Navzdory tomu, že jde vlastně o povídkový film a některé povídky jsou slabší, jiné silnější (jak už to bývá - osobně se mi hodně líbila skoro klasická povídka s Rhondou), pro minimum vyloženě nechutných záběrů se na film příjemně kouká a může se stát zpestřením halloweenské noční oslavy, z níž se nikomu neudělá zbytečně šoufl. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (21)

  • Celkovo vzniklo až 18 návrhov scenára. (Arsenal83)
  • Väčšina halloweenskych tekvíc tu bola vyrobená z peny alebo keramiky. Na placi preto koloval vtip, že "počas výroby filmu nebolo ublížené žiadnej tekvici." (Arsenal83)
  • Film se v žebříčku nejlepších 20 hororových filmů desetiletí na webových stránkách Bloody Disgusting, která se zaobírá kritikou hororů, umístil na deváté místo. (Terva)

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama