Reklama

Reklama

Producent BRYAN SINGER (režisér X-Menů a Superman se vrací) a scenárista a režisér MICHAEL DOUGHERTY (spoluautor X2 a Superman se vrací) přicházejí se strašidelnou, temně komickou oslavou nejděsivější noci roku. Halloweenská noc dovádí princip Creepshow a Povídek z krypty do zcela nových, temných hlubin a servíruje nám čtyři vzájemně propletené příběhy, které se odehrávají o halloweenské noci: ředitel střední školy (DYLAN BARKER) melouchaří jako nemilosrdný sériový vrah; touha panenské dívky po tom pravém muži se strašlivě zvrtne; skupina teenagerů provede drsný kanadský žert s katastrofálními následky a mrzoutský starý muž (BRIAN COX) se utká se zlomyslným halloweenským démonem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (355)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Tahle hororová komedie by se dala brát jako halloweenská klasika, stejně jako je Mrazík klasikou Vánoc. Narozdíl od většiny snímků této žánrové kombinace je zde opravdu komplexní zápletka hned několika příběhů a tvůrcům se podařilo dát tyto jednotlivé dílky skvěle dohromady. Herecké obsazení je příjemné, stejně jako ponurá atmosféra a hudba. Film nepostrádá akci, vtip, napětí, krev a úžasný závěr, takže co víc si přát. Zkrátka snímek, který podle mě splnil svůj účel - pobavit a postrašit v "den, kdy je nejtenčí hranice mezi mrtvými a živými". ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Samoúčelná jednohubka, ktorá zasvätenému horrorovému fandovi prinesie určite nemalú dávku potešenia. Aj ja som sa veľmi slušne bavil, ale po skvelom rozjazde som čakal film, ktorý bude mať viac šťavy, pretože režisér cestou k jeho koncu niekde asi stratil gule. Pár vtipných momentov sa nájde, ale nebavil som sa ako pri 'Shaun of the Dead', halloweenska atmosféra je citeľná, ale nie tak ako vo filme 'Halloween' a príbeh svojím konceptom pripomína '11:14', ale výsledok už jeho kvality nedosahuje. 60%. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Šťastný Halloween.“ – „Vyser si oko.“ Nečudujem sa, že relatívne atmosférický poviedkový morbídny horor z produkcie Bryana Singera (odohrávajúci sa počas Halloweenu, v Amerike 31. október), americké publikum nezaujal a u nás išiel rovno na video. Je slabý, nudný, priemerný. Čierny humor mi pripadal detinský (SPOILER chlapík na záhrade zakope drzé obézne dieťa, ktoré sa prepcháva sladkosťami a potom s vlastným synom idú „vyrezať oči“ – a čo ako? SPOILER), triky a masky vzhľadom na neveľký rozpočet „nič moc“, herecké výkony nezaujímavé (od Briana Coxa cez Annu Paquinovú po Dylana Bakera), jednotlivé príbehy ma nebavili, takže som bol rád, že to má ledva hodinu a dvadsať minút. Občas dobrý nápad, občas nápaditá kulisa alebo scénka, ale ako celok to na mňa nefungovalo. Asi nemám slabosť pre „halloweenske horory“ (pritom je ich tak málo...). Nepomohlo dokonca ani to, že som si snímku pozrel 31. októbra v sychravé studené skoré ráno. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Hou hou tady někdo nakopává totálně prdel přestylizovánému porno Halloweenu Roba Zombieho a zároveň se dokáže důstojně měřit s legendární kingovskou sbírkou povídek Crepshow a to v krásné osmdesátková stylizaci příběhů ze záhrobí. slabší prostředek dokonale nahradí úžasné finále s koledující "tykví". Nevěřil bych, že něco takového se může točit i v novém mileniu. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Takové... zajímavé:) Kvalitní a efektní masky i atmosféra, vydařené scény, ty lekací i komické, a působivé propojení jednotlivých příběhů. Dylan Baker je pro mě pořád učitel Petera Parkera ze Spideyho, Anna Paquin aktuálně Sookie, které se zde zase někdo zakousne do krku a Lauren Lee Smith zase půvabná Lara z The L Word. Nehybně postávající či příliš naopak aktivní děcka s plátěným pytlem přes hlavu budou pro mě vždy děsivým hororovým elementem. A tento malý čipera se zřejmě rozhodl, že "pomůže" nesprávně se chovajícím lidem v tom, aby pochopili, jak se má správně a dle pravidel, slavit Halloween. Beztak stál někde opodál Michael Myers, ale když viděl tu spoustu podivných a bláznivých postav a jejich excesivní chování, raději usoudil, že bude vhodnější, držet se bokem:) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (21)

  • Celkovo vzniklo až 18 návrhov scenára. (Arsenal83)
  • Okolo 50. minúty je vystrašená reakcia Anny Paquin plne autentická, pretože Dougherty pri natáčaní na ňu nečakane zakričal, aby ju vystrašil, čo sa podarilo. Spočiatku to neocenila, ale čoskoro prišla na to, ako to urobilo jej výkon autentickejším. (Arsenal83)

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama