Reklama

Reklama

Producent BRYAN SINGER (režisér X-Menů a Superman se vrací) a scenárista a režisér MICHAEL DOUGHERTY (spoluautor X2 a Superman se vrací) přicházejí se strašidelnou, temně komickou oslavou nejděsivější noci roku. Halloweenská noc dovádí princip Creepshow a Povídek z krypty do zcela nových, temných hlubin a servíruje nám čtyři vzájemně propletené příběhy, které se odehrávají o halloweenské noci: ředitel střední školy (DYLAN BARKER) melouchaří jako nemilosrdný sériový vrah; touha panenské dívky po tom pravém muži se strašlivě zvrtne; skupina teenagerů provede drsný kanadský žert s katastrofálními následky a mrzoutský starý muž (BRIAN COX) se utká se zlomyslným halloweenským démonem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (355)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Motto snímku by se dalo shrnout do dvou vět: "Dodržuj tradice" a "Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá". Příběhy nejsou objevné a mají očekávané poitny, ale režisér velmi dobře vykreslil stísňující atmosféru s důrazem na horrorovité detaily (masky vynořujcí se z kalné vody, listí v lese, kterým jde Karkulka...). Bohužel zapomněl, že největší hrůza jde z neznámého, pocit děsu okamžitě opadne, když svá strašidla předvede v plném světle. Skoro legračně pak vypadá strašák i opravdu do plné nahoty se svlékající vlkodlačí slečny. /6. 12. 2010/ ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Pohodovej film s výbornou pohádkovou atmosférou. Propletený povídky jsou výborné, i když ta povídka s dětma co jdou hledat děti z autobusu dost pokulhávala, tak zbytek byly naprosto senzační. A nejlepší je ta s dýňovým klukem. Filmu snad kromě zmiňované povídky nemám moc co vytknout. Herci byly v pohodě, výborný soundtrack. A stylové titulky. A hlavně celkem vychcaný scénář. Pěkné. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ja skrátka neviem. Je to parádne štylizované, prepchané citáciami a atmosféra je vynikajúca, ale zároveň mi nesadol tento druh humoru, navyše je ho málo, a režisérová práca s časovými rovinami sa mi nepáčila vôbec. Gradácia deja tu neexistuje, dej v podstate tiež nie, príbehy do seba zapadajú iba povrchne (nič dôležité ich nedrží pohromade a ich ukončenie je miestami neuspokojivé). Pár detailov geniálnych (čarodejnice, autobus), ako celok je to nedotiahnuté. Normálne mám takéto filmy rád, no klamal by som povedať, že nie som sklamaný. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

U povídkového filmu nebo u slepence různých příběhů pojených prostorem a postavami (případ Trick n´ Treat) bývá většinou pravidlem, že jedna epizoda, či segment, kvalitativně vyčnívá nad ostatní. V "Koledu, nebo vám něco provedu" jsou špatné všechny.. Viděl jsem jen horkou scénáristickou jehlou spíchnutý maškarní bál s křečovitou snahou o nadsázku či smích a autor by si měl uvědomit, že mít za zády produkci Bryana Singera ještě automaticky neznamená, že může k divákově hlavě přistupovat jako k vydlabané dýni. Zasmál se leda tak Cryptkeeper, protože jeho záhrobní království minula tato dušičková slabota velikým obloukem.. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Happy Halloween! Povídkový spletenec jednoho malého předměstí, kde se nevyplácí porušovat dávné halloweenské tradice. Dougherty úžasným způsobem laškuje mezi hranicemi komedie a horroru, se zručností rovné Raimimu, a svědomitě buduje půvabnou, bizarní atmosféru bez závislosti na laciných lekačkách, kterou originálně žene vstříc jednotlivým epizodním vyvrcholením. Trick ´r Treat mi připravil halloween, jaký ´sem si ho vždycky představoval. Strašidelný, ponurý, tajemný, ale hlavně zábavný. A ´sem si jistý, že jednoho dne se z něj stane klasika. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (21)

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama