Reklama

Reklama

Dantovo peklo

  • Česko Božská komedie (více)
všechny plakáty
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Film je zajímavým pro každého, kdo se zajímá o filmovou historii. Výborné ztvárnění Dantovi Božské Komedie, která si určitě zaslouží pozornost a na rok v kterém byla natočena je rozhodně pozoruhodným dílem a některé efekty mě dost překvapili. Pro mě nejzajímavější byl hudební doprovod, který byl k filmu později přidělen, ale hodně lidí ho shazuje, pro mě osobně byla hudba hodně zajímavá a nevadila mi. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dielo vo svojej dobe prestížne a ohromujúce, v dobe dnešnej len zlepenec štýlovo natočených scén s minimom emócií. To minimum sprostredkovala hudba od Tangerine Dream, ktorá je vskutku skvelá a do filmu pasuje. Fádne a statické. Ale musím uznať, že vyobrazenie pekla je ozaj nápadité a pôsobivé - teda aspoň na tú dobu. ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Božské obrázky bez súvislejšieho resp. akéhokoľvek deja. Ide vlastne len o také predstavenie trikových efektov a dlhých sprievodných textov bez face to face dialógov. Z literárnej adaptácie možno i čiastočne hanobí svoj slávny odkaz, každopádne je točený štýlom, že sa dá prakticky vnímať aj inými očami : umeleckými. ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Mohamed v pekle s roztrženou hrudí... dovolil by si to dnes někdo ukázat a jakpak by asi pochodil v naší šílené Evropě? Už sám námět - peklo - o tom se mluvit nesluší, tohle nepopulární slovo ani v kázáních nepadne. Že by se něco změnilo a peklo přestalo existovat? - - - Jeden z filmů, které diváka donutí vzít do ruky literární předlohu: Řekl jsem: Mistře, kdo jsou tihleti pohřbeni přímo do hořící truhly, že tolik křičí ? "Výkvět staletí," řekl mi on, " heretici, ti zvrhlí všech sekt a druhů, všichni kacíři, je jich tam spousta, všichni žhnou jak uhly, ten víc, ten míň se dole poškvíří, jak kde hrob pálí, rovný s rovným leží." Doporučuji! ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Dante Alighieri napísal svoj rozsiahly epos zrejme v rokoch 1304-1321 a svoju prácu sizuoval do štyroch dní Veľkonočných sviatkov. Je zložený z troch častí : Peklo, Očistec a Raj. V zmysle roku vzniku filmu ide o odvážny čin, tvorcom sa podarilo zmotniť Danteho predstavu o pekle vcelku vierohodne. Príbeh začína putovaním samotného básnika blúdením po Temnom lese, ktoré symbolizuje hriešnu cestu. Na ceste ho sprevádza antický básnik Vergílius. Spoločne prechádzajú rôznymi časťami pekla a stretávajú samotných hriešnikov. ()

Reklama

Reklama