Reklama

Reklama

Jesus Camp

(festivalový název)
  • USA Jesus Camp
Trailer

Obsahy(1)

V Americe existuje stále sílící evangelická komunita, jejímž hlavním cílem není ani tak přivést Boha na zem, ale spíše vrátit celou zemi Bohu. Věří, že je třeba, aby konzervativní křesťané převzali vládu a podřídili ji vlastním pravidlům. Kromě politického programu se tato organizace zaměřuje i na výchovu dětí a nových členů. Nejenže jsou vlastní potomci často vyučováni doma, ale navštěvují i skupiny a tábory, kde je jim vštěpován jediný správný názor na svět. Není možné zůstat chladným pozorovatelem této mozaiky neotřesitelných pravd, vyprázdněných hesel a emocionálně vypjatých projevů. Před divákem se rozvíjí pásmo zachycující víru a její projevy, které bývají tradičně spojovány s pozitivními hodnotami. Zde však přerůstají ve fanatismus. Film ukazuje, jak je dětem odebírána svoboda volby, jak jsou násilně izolovány uprostřed jednoznačných tvrzení, pravidel a názorů, o nichž se nediskutuje. Tvůrci se do tématu pustili s neobyčejnou statečností a pevně se začlenili do uzavřené komunity, aby naplno odhalili neznámou a temnou stranu náboženské organizace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

"Ježíši Kriste, modlíme se za našeho prezidenta Bushe ..." Nesnáším amerikanismus, fanatické křesťany a hlavně pitomce. Zde je všeho příliš. Být po mém tak většinu lidí objevujících se v tomto dokumentu zkopu do palice, aby se jim kurva rozsvítilo. Jsme v 21. století nebo ve středověku? Pro inspiraci něco podobného z českých luhů a hájů: http://www.youtube.com/watch?v=ABBtmEjXwmQ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Chceme znovu získat Ameriku pro Krista......“ Náš starý svět je nemocný (jistě jste si taky všimli!). EVANGELIKÁLOVÉ - fundamentalisté vštěpující víru, jejichž posláním je ZLOMIT MOC DÁBLA V (americkém) NÁRODĚ! Čekal jsem senzaci. FANATIKY. Jsou tu, ale nešokují. Myslíte si, že jsou děti obdařený mimořádným talentem pro exhibicionismus (v klidu, jde o náboženství) a před kamerou propagující víru v Ježíše Krista (nekecal jsem, že?) divní? Proč? Mají 2 ruce, 2 nohy, 1 hlavu, pláčí nad svými hříchy, dělají pokání a neustále mluví o víře. Jim je to fuk! Vy (ani já) je nebudeme soudit, jestli půjdou do pekla. A přes ně vede cesta ke spolkům, které zakážou interupci, Harryho Pottera nebo Lindsay Lohan. BOŽÍ ARMÁDA, kluci a holky, kteří můžou změnit svět. Exkurze do komunity, jejíž slávu šíří např. G.Bush (který jako prezident navrhoval kandidáty do Nejvyššího soudu) není šokující. Jen pár zajímavých faktů a čísel. Provázanost s politikou už dneska nepřekvapí. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Věřím, že George Bush je světec, který byl povolaný ke stvoření křesťanské společnosti. 2.) Jediné co poslouchám je křesťanský heavy metal a rock n roll (i když nejsem zhulenej!!). 3.) Tvrdím to už dlouho: Harry Potter je nepřítel Boha! 4.) Je mi 12, mám svoji Bibli a požádali mě, abych večer kázal. PŘÍBĚH *** ()

Reklama

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

I zde se samozřejmě vetřely prvky, které tady nemají co dělat. Taky mi přišel vtipný ten komentátor z rádia :D Ale když přivřu oči nad některými věcmi, jako celek hodnotím - úžasná práce! Nechte děti a nebraňte jim přicházet ke mně - vždyť právě takovým patří nebeské království! (Matouš 19:14 Marek 10:14 Lukáš 18:16) Ze svého dětství můžu říct, že v tomto věku jsou děti opravdu na Boha citlivější, právě díky své nezkaženosti, rovnosti... A kdo říká, že je to násilné vnucování - věz, že jaxe dostane do puberty a začne mít "svůj rozum", samo se znovu rozhodne, jestli mu to něco dalo. Jestli to byla jen "hra na víru", zkončí jako ostatní mládež zřejmě někde v hospodě. Pokud s Bohem opravdu žilo, rozhodne se tak o svobodné vůli pokračovat... A i z neutrálního pohledu vidím výhodnější nechat vést děti k nějaké morálce, než je vychovávat Harry poterem a jinými médii, kde jak naschvál odkoukají obvykle spíš ty špatné vzory. A lidi se pak diví, že je svět jaký je... A nakonec - jako bláznovství to může vypadat třeba proto, že je tam spousta scén vytržených z konceptu... TIPseznam dalších křesťanských filmů. ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Ano, jsem ateista. Přiznávám. Ale proti víře nic nemám, naopak, víra může být pro mnohé skvělou volbou, ve které naleznou samy sebe. A může to být víra náboženská, v ideologii, či třeba i ve Slávii...Jenže. Když víra slouží jako nástroj moci a manipulace se svými oddanými... To už zavání průserem. Je příjemné, dozvědět se, že náboženští fanatici nejsou jen problémem islámu, ale že mnoho těchto individuí je i mezi námi, potažmo našimi "spojenci". Dokument jako celek však postrádá spád a občas i nudí. Škoda. ()

Jennifer.S 

všechny recenze uživatele

"Otče, modlíme se za elektrický systém. Modlíme se za elektřinu v této budově. Nevypadne, ve jménu Ježíše. Ani kvůli bouřce nebo z jiného důvodu..." oh yeah! Tak tahle se to dělá! V tom případě, ve jménu Ježíše, nechť mi nepadá windows ani internet kvůli bouřce a nebo z jiného důvodu. Becky by si měla znovu přečíst Bibli, aby si oživila všechny smrtelné hříchy (hněv? obžerství?). A nebo se raději namísto toho zaměřit na sedm ctností a tím "zatěžovat" malé děti ve svém úchylném kempu. ()

Galerie (5)

Související novinky

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama