Reklama

Reklama

Heidi

  • Česko Heidi děvčátko z hor (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh děvčátka z hor vypráví o osiřelé Heidi, kterou si k sobě vezme její teta a nechá ji přes zimu u dědečka v Alpách. Dvojice k sobě postupně najde cestu, ale když se teta v létě vrátí, odveze Heidi do města. Dívce se z hor nechce, i dědeček je z jejího odchodu roztrpčený, teta však slíbila jedné bohaté rodině, že se Heidi stane společnicí jejich nemocné dcery Kláry. Dívka se sice s novým prostředím záhy sžije, ale smutek po horách a po dědečkovi sílí. Nakonec se tam smí vrátit a horský vzduch možná pomůže také Kláře… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Celkem povedeně zfilmovaný nesmrtelný příběh o Heidi, děvčátku z hor. Výprava je jednoznačně parádní, hory tam opravdu byly. Hudba také výborná. Horší už to bylo s dialogy, některé se mi zdáli takové umělé a nepatřičné, ovšem zcela to vyvážili Max von Sydow a neuvěřitelná Geraldine Chaplin, na tu byla radost se dívat. Konec mi také přišel takový nějaký moc uspěchaný, což filmu uškodilo. Ale nemůžu hodnotit podprůměrně, protože jsem u toho neusnul a vydržel až do konce, a přitom jsem byl fakt hodně unavený:-) To se cení ne? ()

Marina111 

všechny recenze uživatele

Ďalší z radu knižných príbehov, ktoré sú "odsúdené" na stále nové a nové adaptácie ... A konkrétne táto (čo ako je malá Emma Bolger rozkošná ) patrí k tým, ktoré nezachránia ani hory, ani Vianoce, ani zázračné uzdravenie Kláry, ani Geraldine Chaplin. A to sa už radšej nebudem rozpisovať o strašnom dabingu (osobne si myslím, že slovenský dabing je oproti českému vo všeobecnosti lepší, prepáčte mi to, drahí susedia, no v tomto prípade ide naozaj o výnimku). Možno keby som mala tak o desať, alebo radšej o pätnásť rokov menej ... ()

Reklama

tahit 

všechny recenze uživatele

Možná jsem očekával více. Osobně si myslím, že ve srovnání s televizní verzí z roku 1993 je tato filmová adaptace slabší, ale nuda to nebyla. Navíc podle mého názoru a možná to zní trochu bezohledně, ale hlavní představitelka Heidi mne moc neoslovila. Měl jsem z toho pocit, že nezachycuje zdaleka vše co je v knize. Kouká se na to celkem dobře, ale jak jsem již napsal, nic víc podstatně nového tato verze nepřinesla, spíš méně. Výraznou osobností byl zde Max von Sydow v postavě strýce Alpa. ()

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

proti 93 je toto splašený kůň deda:-) teta Detie je pěkná mrcha , děda Alf Max von Sydow je krásný dědek :-) souhlasím s tahitem, že 1993 byla lepší :-) 3 body za blbý scénář to se režizérovi moc nepovedlo, Max von Sydow , Sebastián a babička jsou však vynikající na rozdíl od ostatních herců ,všechno zkurvil režisér deda:-) 4.4.2o2o ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že u takového žánru nevydržím a nasraně to vypnu, jak to často dělávám. Tento romantický filmeček o malé holce a prudivém starci ( Max von Sydow ) je tak šikovně udělán, má poutavou hudbu i kameru, že jsem se dodíval do konce. Ach, kdyby svět takový byl! Clara chodila, hory hořely v západu slunce a lidi se měli rádi. Jenomže svět i lidé stojí bohužel za vyliž prdel a s tím je nutno počítat. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama